mako
פרסומת

נערים פיתו אדם בגריינדר וסחטו אותו: "עוד שנייה הסכין תעבור מהבטן לצוואר"

שלושה קטינים מאשדוד נאשמים שיצרו קשר עם אדם באפליקציית ההיכרויות הגאה, קבעו מפגש בפארק ושם הכו אותו, חנקו אותו והפילו אותו לקרקע. עוד הוגש כתב אישום נגד תושב טייבה שסחט גברים תוך איומים להפיץ תמונות וסרטונים אינטימיים

אלעד שלו
פורסם:
גריינדר
גריינדר | צילום: Koshiro K, שאטרסטוק
הקישור הועתק

פרקליטות המדינה הגישה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי לנוער בבאר שבע כתב אישום נגד שלושה קטינים (16, 16 ו־14) מאשדוד, בגין שוד וסחיטה של אדם עמו יצרו קשר באמצעות אפליקציית ההיכרויות גריינדר.

מכתב האישום עולה כי לפני כחודש יצרו הקטינים קשר עם המתלונן באמצעות האפליקציה, במטרה לקבוע עמו מפגש ולשדוד אותו. אחד הקטינים קבע עמו להיפגש בתחנת דלק בעיר.

עם הגעתו למקום הוביל אותו הקטין לפארק סמוך, שם המתינו שני הקטינים הנוספים ואחרים שזהותם אינה ידועה. בני החבורה התנפלו על המתלונן, הכו אותו, חנקו אותו והפילו אותו לקרקע. אחד מהם הצמיד סכין לבטנו ואחר כיוון לעברו חפץ הנחזה לאקדח, תוך איומים כי אם לא ימסור כסף, ייפגע. בשלב זה נשדד ממנו שעון רולקס, מכשיר הטלפון ומפתחות רכבו, תוך אמירות מאיימות כי "עוד שנייה הסכין תעבור מהבטן לצוואר".

בהמשך ניסו בני החבורה לבצע העברה מחשבון הבנק של המתלונן באמצעות פתיחת הטלפון בזיהוי פנים, אך הדבר לא צלח. הם חיפשו ארנק ברכבו, אך משלא מצאו דבר דרשו ממנו לנסוע לביתו, להביא סכום של 4,500 שקלים במזומן ולחזור אליהם, כשהרכוש שנטלו ממנו נותר בידיהם כ"ערבון".

במהלך נסיעתו, פנה המתלונן לשוטרים שחלפו במקום, ובהנחייתם שב לפארק בליווי ניידת סמויה. כאשר הבחינו החשודים בניידת נמלטו מהמקום. חלק מבני החבורה אותרו בהמשך על ידי המשטרה. כתוצאה מהאירוע נגרמו למתלונן חבלות, והרכוש שנגנב ממנו ולא הושב מוערך בכ־55,000 שקלים. לשלושת הקטינים יוחסו עבירות של שוד, סחיטה באיומים, התפרצות לרכב, גניבה והחזקת סכין.

בתוך כך, פרקליטות המדינה הגישה היום לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד כתב אישום נגד מוחמד מצארווה (36) מטייבה, אשר סחט גברים תוך איומים להפיץ תמונות וסרטונים אינטימיים שלהם. מכתב האישום עולה, כי הנאשם הפעיל פרופילים פיקטיביים, ויצר קשר בעל אופי מיני עם גברים שונים. במהלך השיח ביניהם, ביקש הנאשם מהמתלוננים לשלוח לו תמונות וסרטונים אינטימיים שלהם, ולאחר מכן איים שיפיץ את החומרים ואת התכתובות אם לא יעבירו לו כסף.

הנאשם לא שעה לתחינות הגברים, ולכך שלחלקם יש משפחה או שטרם חשפו את זהותם המינית בפני סביבתם, ודרש מהם העברות של סכומים בביט תוך שהוא מאיים שיפיץ את החומרים, יגיע לביתם, ידבר ישירות עם חבריהם ובני משפחתם ואף שיפגע בהם פיזית אם לא ישלמו. גם כשניסו המתלוננים לחסום את הנאשם, הוא המשיך לפנות אליהם ממספרים אחרים. בחלק מהמקרים הנאשם אף מימש את האיום ופרסם חלק מהחומרים. כך, סחט הנאשם מהגברים סכום כולל של 27 אלף שקלים. כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות רבות של סחיטה באיומים, הטרדה מינית ופגיעה בפרטיות.