mako
פרסומת

"אנחנו יכולים לדבר שעות על מסיבות ואז להגיד על הבחירות 'אין לי כוח לזה'"

תנועת "מרימה" משתפת פעולה עם מועדונים, ליינים ואומנים בקמפיין עידוד הצבעה לקהילה הגאה ולבליינים לקראת הבחירות. המארגנים מצהירים שלא יתמכו במפלגה מסוימת, אבל מבקשים להדגיש את הקשר בין ההצבעה לשמירה על זכויות וחירויות

אלעד שלו
mako גאווה
פורסם:
קלפי בתל אביב
צילום: רויטרס
הקישור הועתק

לקראת הבחירות לכנסת ביום שלישי, תנועת "מרימה" השיקה קמפיין לעידוד הצבעה בקרב הקהילה הגאה וקהל חיי הלילה בתל אביב. הקמפיין, תחת הכותרת "מרימים בחירות", מציג דמויות מסצנת חיי הלילה ומופץ בשלטי חוצות ובחשבונות הרשתות החברתיות של המשתתפים.

בין הליינים והגורמים המעורבים במהלך נמנים הפאג, הגייז, טופלס, ונוס ופוש. היוזמה מבקשת להשתמש בקשר שבין מועדונים, אומנים ופרפורמרים לקהל שלהם כדי לעורר עניין בבחירות, ולהציג את ההחלטות הפוליטיות ככאלה שמשפיעות גם על המרחבים שבהם הקהילה נפגשת ומבלה.

לירון בן דור, מנכ"לית התנועה הפועלת לקידום שוויון זכויות וסדר יום אזרחי ליברלי, מסבירה את הבחירה בזירה הזו: "חיי הלילה בתל אביב הם מחולל תרבותי וקהילתי אדיר, המהווה הרבה מעבר למוקד של פנאי ובילוי". בתנועה מדגישים כי הקמפיין לא מביע תמיכה במפלגה או במועמד מסוימים. עם זאת, המסר שלו כולל קריאה לבחור בהנהגה המחויבת לשמירה על זכויות, חירויות וכבוד האדם.

מרימים בחירות

אחד המשתתפים בקמפיין הוא אדם עמית כהן אבני, מפיק ויזם אירועי תרבות, שניהל בעבר את מחלקת התרבות במרכז הגאה והפיק את אירועי הגאווה של עיריית תל אביב. הוא מתייחס לפער שבין המעורבות בחיי הלילה לבין הריחוק שחלק מהבליינים חשים כלפי הפוליטיקה: "אנחנו יכולים לדבר שעות על ליין-אפ, לתכנן סופ"ש לפרטי פרטים ולהתווכח בלהט על מועדון, ואז להגיד על בחירות: 'עזוב, אין לי כוח לזה'".

פרסומת

כהן אבני קושר את המסר של הקמפיין לחופש הביטוי ולתחושת הביטחון במרחב הציבורי. "היכולת שלנו להתלבש איך שאנחנו רוצים, לאהוב את מי שאנחנו רוצים, ליצור, להופיע ולהרגיש בטוחים במרחב הציבורי - כל אלה קשורים להחלטות שמתקבלות גם רחוק מאוד מהרחבה", הוא אומר. "החופש שאנחנו מרגישים בלילה צריך תנאים שיאפשרו לו להתקיים גם ביום".