פרשת דורון מדלי: תלונה הוגשה במשטרה בחשד לתקיפה מינית של שוהה בלתי חוקי
לאחר שבשבוע שעבר הוגשה תביעה בסכום של 450 אלף שקל לבית המשפט בשם פלסטיני תושב שכם שטען כי מדלי כפה עליו מגע מיני ואיים לגרש אותו מהארץ, הוגשה היום תלונה למשטרה, שאישרה כי נפתחה בדיקה בנושא: "נבצע שורה של פעולות לפני שתיפתח חקירה"

תלונה הוגשה היום (ראשון) במשטרת מחוז תל אביב נגד היוצר דורון מדלי בחשד לתקיפה מינית של שוהה בלתי חוקי פלסטיני.
בשבוע שעבר הוגשה תביעה בסכום של 450 אלף שקל לבית המשפט בשם פלסטיני תושב שכם. התלונה לא הוגשה על ידי התובע אלא ידי אדם אחר שנחשף לפרטי האירוע קודם לכן. החשד הוא לתקיפה מינית לכאורה של מדלי. התלונה מסתמכת על התביעה וכוללת הקלטות ומסרונים בין השוהה הבלתי חוקי לבין מדלי שנחשפו בערוץ I24.
"נשמה שלי לי מה זה לא משנה אם אתה גיי או סטרייט", הקליט בהודעה אחת. "תגיד אתה אוהב מסאז', אני אפנק אותך כמו מלך. לא נעשה סמים", אמר מדלי בהודעה נוספת. "הלוואי והיית גיי, אם היית גיי מאתמול בערב כבר היית עובר לגור אצלי. הייתי מ*** אותך כל היום, הייתי מוכן לשלם לך כסף", נשמע בהודעה נוספת שנחשפה.
בכתב התביעה טען הפלסטיני שמדלי כפה עליו מגע מיני ואיים לגרש אותו מהארץ. הוא חשף שמדלי נתן לו סמים ואלכוהול והבטיח לו סיוע משפטי להשארתו בישראל. הפרשה נחשפה לראשונה באתר 'מעקב'. עוד טען הפלסטיני כי הוא מנע פיגוע תופת בתחנה המרכזית בתל אביב ועקב כך הוצא נגדו גזר דין מוות בשטחים.
במשטרה אישרו כי נפתחה בדיקה בנושא, אך טרם נפתחה חקירה רשמית. במשטרה בודקים את התלונה לעומק וייתכן והם יפנו לתובע הפלסטיני לגבות ממנו עדות.
"נבצע שורה של פעולות לפני שתיפתח חקירה אם בכלל", ציין גורם במשטרה, "הנושא נמצא בבדיקה ולאחר מכן תתקבל החלטה בעניין. מאחר והקורבן לא הגיש את התלונה במשטרה זה קצת בעייתי אבל נעשה הכל להגיע לחקר האמת". מדלי עצמו הצהיר שיגיש השבוע תביעת לשון הרע בסך מיליון שקלים נגד הפלסטיני.
גורמים בקהילה אומרים כי התנהגות זו של מדלי היא מוכרת וכי רבים חוששים לדווח על כך מאחר והוא תובע סדרתי. "הוא אוהב להתחיל בעיקר עם סטרייטים", מספרת אחת מהם. אחר מוסיף על חברו, שחקן מוכר, שברגע שהתפרסם "דורון התעלק עליו ולא עזב אותו כדי שייפגשו".
מארגון בונות אלטרנטיבה נמסר: "פרסום ומעמד אינם מצדיקים שום פגיעה לכאורה. אנו תומכות במתלונן על האומץ להעיד וקוראות למשטרה לחקור עד תום ולהבטיח שהאמת והצדק ייצאו לאור. אסור לנו לנרמל אלימות מינית, ללא הבדל דת גזע ומין".

