גל תקיפות באוסטרליה: בעטו, דרכו על הראש וצעקו "יחי דאעש"
שורה של מקרים שבהם צעירים פותו רך אפליקציות היכרויות כמו גריינדר להגיע למקומות מבודדים, הוכו קשות וצולמו ע"י צעירים שמזדהים עם ארגון המדינה האסלאמית מזעזעת את אוסטרליה. "כשגיליתי מי זה באמת, כבר הייתי על הרצפה", סיפר אחד הקורבנות

גל תקיפות חמור באוסטרליה: על פי תחקירים שפורסמו בימים האחרונים בכלי תקשורת מרכזיים במדינה עולה כי ישנה עלייה דרמטית בתקיפות הומופוביות קשות נגד נערים גאים וביסקסואלים בסידני שבוצעו בהשראת דאעש.
הקורבנות פותו באמצעות אפליקציות היכרויות, בהן גריינדר, להגיע למפגשים במקומות מבודדים כמו פארקים וחניונים שהסתיימו במארבים אלימים. בחלק מהמקרים התוקפים בעטו בצעירים, דרכו על ראשם, קיללו אותם על רקע נטייתם המינית ואף צילמו את התקיפות.
במהלך חלק מהתקיפות נשמעו התוקפים צועקים סיסמאות המזוהות עם ארגון המדינה האיסלאמית, כולל קריאות "יחי דאעש". הרשויות באוסטרליה בודקות האם מדובר בתאים קטנים של תומכים קיצוניים או בהשראה אידאולוגית בלבד, אך גורמים רשמיים כבר הגדירו את האירועים כחמורים במיוחד. שיחות של התוקפים שנתפסו במשטרה הציגו הודעות שבהן נכתב: "אנחנו נמשיך לעשות את זה להומואים הכופרים".
אחד המקרים שטלטלו את המדינה תועד במעבר תת-קרקעי, שם צעיר הוכה באכזריות והושאר במקום כשהוא פצוע קשה. במקרה נוסף, צעיר כבן 20, הותקף במנהרה על ידי נער בן 17, שגם צילם אותו. במהלך הסרטון נשמע התוקף שואל: "אתה רוצה להיות גיי, כלב קטן?" לפני שהוא בעט בו ודרך שוב ושוב על ראשו, עד ששכב בסופו של דבר ללא הכרה.
בסרטון אחר נראית קבוצת נערים דוחפת נער בן 16 לתא שירותים במתחם ציבורי ומכה אותו שוב ושוב בזמן שהם קוראים לו "כופר" ו"מתרומם". נ' סיפר שהגיע למפגש דרך הודעה בגריינדר וכשהתעורר על הרצפה לא ידע איך הגיע לשם. "כשגיליתי מי זה באמת, כבר הייתי על הרצפה", הוא אמר ל-ABC אחרי שחרורו מבית החולים, אמו לא זיהתה אותו בגלל הפציעות הקשות בפנים.
ג'יימס, נער בן 16, תיאר כיצד ארבעה צעירים מיהרו להפיל אותו לקרקע בפארק בזמן שאחרים צילמו סרטון. "אני זוכר אותם בועטים בי בגב, ברגל ובחזה ובכל הפנים שלי", הוא סיפר והוסיף שהוא "בר מזל ששרד".
סרטונים מהתקיפות הופצו ברשתות החברתיות ועוררו זעזוע. פוליטיקאים וארגוני להט"ב באוסטרליה קראו למעשים "אלימות מחרידה" וקראו להחמיר את הענישה על פשעי שנאה ולחזק את ההגנה על צעירים מהקהילה. הרשויות בניו סאות' ויילס הודיעו כי הן בוחנות חקיקה מחמירה יותר לצד הגברת האכיפה נגד גורמים קיצוניים ברשת.
בארגון היהודי NSW הגיבו: "זוהי אותה אידאולוגיה של שנאה שגבתה חיים של יהודים בבונדיי ביץ'. כאשר שנאה עולה נגד אחד מאיתנו, היא עולה נגד כולנו. אנו עומדים לצד קהילת הלהט"ב+ ונגד קיצוניות על כל צורותיה. אוסטרליה טובה יותר מזה. בואו לא ניתן לשנאה לפלג אותנו".
