מחוקקים באוגנדה פתחו בשבוע שעבר בדיון סביב הצעת חוק חדשה, שתאסור לחלוטין הומוסקסואליות במדינה ותחריף את העונשים עליה. ההצעה החדשה מגיעה עשר שנים אחרי שהצעת לעונש מוות ללהט"ב בוטלה בעקבות לחץ בינלאומי. "זה או שאתה איתנו או עם העולם המערבי", אמרה יו"ר הפרלמנט אניטה אמונג בזמן שהודיעה על הצעת החוק החדשה ופסלה אפשרות להצבעה אנונימית. "אנחנו הולכים להצביע בהרמת יד בעניין הזה". 

הצעת החוק החדשה הוגשה על ידי חבר הפרלמנט מהאופוזיציה אסומן באסלירווה, שכינה הומוסקסואליות כ"סרטן באוגנדה". ההצעה קובעת בחוק עונש מאסר של 10 שנה לכל איש ואישה המגדירים עצמם "לסביות, הומואים, טרנסג'נדר, קוויר או כל זהות מינית ומגדרית אחרת פרט לבינאריה של גבר ואישה". בנוסף, היא קובעת עונש מאסר של עד 5 שנה וקנס בסך 27 אלף דולר לכל מי שנמצא אשם ב"קידום הומוסקסואליות", הגדרה רחבה אשר כוללת גם אזכורים ברשתות החברתיות או תמיכה וגיוס כספים לאדם או עמותה להט"בית. 

"במדינה הזאת, או בעולם הזה, אנחנו מדברים על זכויות אדם, אבל גם יש עוולות אנושיות", אמר בסאלירווה בפרלמנט לקול תשואות המחוקקים. "אני רוצה לטעון שהומוסקסואליות היא עוול אנושי שמאיים על קדושת המשפחה, על ביטחונם של ילדינו והמשך האנושות על ידי רבייה. היא סרטן באוגנדה". 

ההצעה החדשה לא מסתפקת בכך ומענישה גם אנשים שיספקו מחסה ללהט"ב או חלל עבור פעילויות להט"ביות - עד שבע שנות מאסר. למעשה, המשמעות היא שגם אירוח של אדם מהקשת הלהט"בית יכול להוביל למאסר, וכל עסק או ארגון שבו יתקיים אירוע גאה או חתונה גאה מעמיד בסכנה את המנהלים והעובדים בפני עונש מאסר. "אנחנו נגן בקנאות על הערכים והתרבות שלנו", אמרה יו"ר הפרלמנט על הצעת החוק. 

מאוחר יותר, במהלך תפילה שהתקיימה בפרלמנט בהשתתפות מספר מנהיגים דתיים, אמרה יו"ר הפרלמנט אמונג: "אנחנו רוצים להעריך את האנשים שמקדמים הומוסקסואליות על ההתפתחות הכלכלית והחברתית שהם הביאו למדינה, אבל אנחנו לא מעריכים את העובדה שהם הורגים מוסר", אמרה. "אנחנו לא צריכים את הכסף שלהם, אנחנו צריכים את התרבות שלנו". 

יחסי מין חד-מיניים לא היו חוקיים עד כה במדינה, אבל החקיקה החדשה, אשר מחריפה את הטון נגד הקהילה הגאה, היא תוצר של להט"בופוביה מתחזקת. אחת הסיבות להתחזקות זו היא זעם של גורמים נוצרים אוונגליסטים על ההחלטה של הכנסייה האנגליקנית לברך נישואים גאים, שכן אוגנדה הייתה מדינת חסות אפריקאית של בריטניה מ-1984 עד 1962. "הקהילה הגאה באוגנדה חיה בפחד מתמשך", אמר לסוכנות הידיעות AFP פרנק מוגישה, מנכ"ל ארגון מיעוטים מיניים במדינה. "חוק חדש פירושו יותר הטרדה ואפליה של אנשים פגיעים גם ככה". 

הצעת החוק הקודמת משנת 2013, שנודעה ברחבי העולם בשם "להרוג את ההומואים", הייתה הרחבה של החוקים הלהט"בופוביים במדינה וקבעה בחוק עונש מוות ללהט"ב. לאחר שאושר החוק, פסק בית המשפט החוקתי של אוגנדה כי החוק "בטל ומבוטל". 

זמן קצר אחרי שהוצגה אותה חקיקה לראשונה, בשנת 2009, פרסם מגזין לאומי באוגנדה כתבת שער שכותרתה "100 תמונות של להט"ב בכירים באוגנדה", בה הוצגו תמונותיהם לצד שמותיהם וכתובתם של 100 להט"ב יחד עם הכותרת "לתלות אותם". בעקבות אותה כתבה, הותקפו מספר הומואים מוכרים במדינה, כולל פעיל הלהט"ב דיוויד קאטו, אשר נרצח בשנת 2011.