ארגון הלהט"ב היהודי-אוסטרלי "דיינו", היושב בסידני, הודיע כי חבריו שוקלים מחדש את מעורבותם בפסטיבל "מרדי גרא", אירועי הגאווה של סידני המתקיימים בפברואר, זאת על רקע מה שהם מכנים "אווירה עוינת" נגדם, הנובעת מעמדת הקהילה הגאה נגד המלחמה המתמשכת בעזה. 

בהודעתם, פירטו חברי "דיינו סידני" פעולות שנעשו על ידי קבוצת האקטיביסטים "גאווה במחאה", המהוות לדבריהם "קמפיין אנטישמי", הכולל מסגור הלחימה והפעולות הצבאיות של ישראל בתור "רצח עם" או צורה של ניאו-קולוניאליזם. 

על פי הפרסומים, קבוצת האקטיביסטית עתידה לצעוד במצעד הגאווה שיתקיים בסידני בחודש הבא כשהיא מלווה בשלט גדול עליו הכיתוב "גאווה טרנסית - לא רצח עם". על פי "גאווה במחאה", זאת במטרה "לקדם את זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית, תוך עמידה בסולידריות עם העם הפלסטיני ונגד הכיבוש הציוני קולוניאליסטי, תוך הכרה בקשר שבין מאבק קווירי לבין התנגדות לתנועות קולוניאליסטיות, באוסטרליה או מחוצה לה". 

פעילי "גאווה במחאה" אף מתכננים להשתמש בבמה שלהם באירוע הגרנדיוזי כדי "להציף את המצעד בדגלי פלסטין ובמסרים של סולידריות, להכות נגד הפינקוושינג הישראלי, ולהראות את התמיכה שלנו באלה המתמודדים עם אלימות בעזה ובגדה המערבית". 

מרדי גרא 2022, סידני, אוסטרליה (צילום: Ruth Goodwin, GettyImages)
מרדי גרא 2022, סידני, אוסטרליה | צילום: Ruth Goodwin, GettyImages

דובר ארגון "דיינו" אמר בשיחה עם העיתון The Australian כי בפעם הראשונה מזה 24 שנים בהן הוא מעורב בפסטיבל הגאה, הוא תוהה אם יוכל להשתתף. "בשל קמפיין אנטישמי אגרסיבי ומתמשך של 'גאווה במחאה', והיעדר התייעצות מצד מארגני המרדי גרא עמנו, אנחנו שוקלים מחדש את המעורבות שלנו ביריד ובמצעד", הוא אמר. "אנחנו מודאגים לביטחונם של חברינו במרחבים הגאים של סידני. אנחנו גם רוצים לקהילת הלהט"בק+ שישראל מציעה מקלט לחברי הקהילה שלנו אשר נמלטים מדיכוי".

"דיינו" אף מתחו ביקורת על מארגני הפסטיבל "מרדי גרא", ששלחו בדצמבר מכתב בשם הפסטיבל לראש ממשלת אוסטרליה, אנת'וני אלבניז, בו קראו לו לדרוש להפסקת אש, מבלי לציין את זוועות ה-7 באוקטובר שהובילו לפרוץ המלחמה. גם חברת הפרלמנט הגאה קרין פלפס הביעה את התדהמה שלה מהמכתב והאשימו את מארגני הפסטיבל כי הם "מעודדים תרבות שבה הם לא יחזיקו מעמד יותר מחמש דקות". 

בתגובה לטענות "דיינו" ודבריו של הדובר הארגון, אמר דובר מטעם פסטיבל "מרדי גרא" כי הפסטיבל תמיד "עומד למען השלום, הכוללנות והזכות של כל הפרטים, כולל קהילות הלהט"ב הישראליות והפלסטיניות, לחיות ללא פחד וחופשיים מרדיפות. רווחתם של כל חברי הקהילה שלנו, ללא קשר לרקע שלהם, היא בעלת חשיבות עליונה עבורינו. המכתב לראש הממשלה הביע דאגה לחברי קהילת הלהט"ב הישראלים והפלסטינים שהושפעו מהסכסוך המתמשך". 

הדובר המשיך והדגיש כי הפסטיבל "תומך באותה מידה בחברי הקהילה היהודית והפלסטינית", והוסיף: "אנחנו מבינים את המורכבות והרגישות של נושאים כאלה ואת ההשפעה שיכולה להיות להם על אנשים בתוך הקהילה שלנו". "הכוונה שלנו היא לא לגרום למצוקה או לחוסר ביטחון. אנחנו מעריכים את הקולות של כל חברינו, ומחויבים להבטיח שכל אדם ירגיש בטוח ומיוצג באירועים שלנו".