"מקושש קולות של שנאה לפני הבחירות": גינויים בעקבות האמירה המקוממת של ח"כ פינדרוס
אחרי שאמר כי מינוי יו"ר הכנסת אמיר אוחנה היה "חילול השם" בגלל העדפתו המינית, ח"כים וראשי ארגוני להט"ב יצאו בתקיפות נגד דברי חבר הכנסת מיהדות התורה. יו"ר האגודה למען הלהט"ב: "יש גבול למה שחברי כנסת יכולים לומר על אזרחים"


חברי כנסת וראשי ארגונים החלו הערב (חמישי) בפרסום שורת גינויים בעקבות דבריו של ח״כ יצחק פינדרוס, נגד יו״ר הכנסת אמיר אוחנה.
ח"כ איתן גינזבורג ממפלגת ביחד כתב: "תקשיבו טוב טוב לדברים של מס' 3 ביהדות התורה, והפנימו את קווי היסוד של הממשלה שנתניהו רוצה להקים: בלי להט"בים בתפקידי מפתח. בלי המפלגות ההומופוביות והאנטי-ציוניות, נתניהו בקושי מגרד את ה-40 מנדטים ביום טוב. זה ברור כשמש שגם לדרישה הזו הוא ייכנע כדי לשמור על הכיסא".
נמרוד גורנשטיין, יו"ר האגודה למען הלהט"ב, מסר בתגובה: ״חבר הכנסת יצחק פינדרוס, האדם שאמר שאנחנו מסוכנים יותר מחמאס, קובע עכשיו שאסור לראות להט"בים בעמדות מפתח ציבוריות. שבועיים לפני הבחירות הוא שוב משתמש בנו ומגדיל את השנאה כדי לקושש קולות. זה אותו חבר קואליציה ששלח את רס"ן שגיא גולן ז"ל ועוד עשרות אלפי אזרחים לקרב, ועכשיו מסביר שאין לנו מקום בתפקידים ציבוריים.
לו יש מקום סביב שולחן מקבלי ההחלטות, ולנו אסור שיהיה. ולמילים האלה יש מחיר, רק שלא הוא משלם אותו. השבוע הוכה גבר ברחוב ביפו כי הוא הומו, ושבועיים קודם לכן חטף בחור אחר אגרוף במלון בירושלים. הגשנו היום קובלנה לוועדת האתיקה. יש גבול למה שחבר כנסת יכול להגיד על אזרחים".
פינדרוס טען בריאיון לאברהם פריינד בעיתון "משפחה" כי התמיכה במינוי אמיר אוחנה ליו"ר הכנסת הייתה כרוכה ב"חילול השם", וטען שזאת הסיבה להיעדר "סייעתא דשמיא", הסיוע משמיים, לממשלה. כשנשאל על מינוי דומה בעתיד, אמר כי הנושא יצטרך להיות מובא בפני גדולי ישראל.
בתוך כך, האגודה למען הלהט"ב פנתה למפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי, בפנייה דחופה עקב שורת מקרי האלימות כלפי חברי הקהילה בימים האחרונים ברחבי הארץ. בין היתר צוינו מקרי התקיפה של האישה הטרנסית בחיפה, איומי רצח והטרדות כלפי אדם בתל אביב והתקיפה האלימה בנמל יפו. באגודה קראו למשטרה לשתף עימם פעולה כדי למגר את רצף האירועים.