mako
פרסומת

עומר שריף ג'וניור מציג: בגד הים המוגזם מכולם

הנכד הגאה של השחקן המצרי האייקוני, שעל שמו הוא קרוי, בילה בשבוע שעבר בעיר הנופש המדברית פאלם ספרינגס, בבגד ים שמן הסתם משך לא מעט פוקוס, ולא רק בגלל הצבע

מערכת ערוץ הגאווה
mako גאווה
פורסם:
הקישור הועתק
עומר שריף ג'וניור
זה ג'וניור זה? | צילום: מתוך instagram, מתוך instagram

סבא של עומר שריף בן ה-35, שעל שמו הוא קרוי, כיכב בשוברי קופות הוליוודיים כמו "ד"ר ז'יוואגו", "לורנס איש ערב" ו"מצחיקונת". הוא בעצמו היה בעבר שחקן מצליח במצרים, אך בינואר 2011 יצא לנסות את מזלו כשחקן בארצות הברית, ואף הופיע עם קירק דאגלס בטקס האוסקר. לאחר שהגוש האסלאמי זכה בניצחון סוחף בבחירות לפרלמנט בקהיר ב-2012, שריף ג'וניור הבין שלא יוכל לשוב עוד למצרים, לאחר שיצא מהארון – כהומו וכיהודי.

בטור אישי שפרסם בזמנו במגזין הלהט"בי האמריקאי "אדבוקט", כתב שריף הצעיר כי הוא מרגיש שאינו יכול להסתיר עוד את היותו הומו וגם לא את העובדה שאמו יהודייה. "אני שואל את עצמי: האם אני ברוך בבואי במצרים החדשה?", שיתף בטור, "האם מצרי, יהודי והומו תמיד יהיו זהויות נפרדות? האם תמיד צריך יהיה להסתיר כמה מהזהויות הללו?".

התגובות במצרים ליציאתו מן הארון היו קשות לדבריו, הן בקרב הציבור והן בקרב גופי התקשורת שהתבטאו נגדו. סבו עמד לצדו והסביר שבחירותיו המיניות הן זכותו האישית של האדם. אבל מיליוני המעריצים המצרים של סבא שריף התקשו לקבל זאת, וגינו את הנכד וגם את סבו.

מאז 2013 החל שריף ג'וניור לשמש כדובר לאומי עבור ארגונים להט"בים. בראיון מ-2015 לאחר מות סבו, ציין כי לשריף המנוח מעולם לא הייתה בעיה עם העובדה שהוא הומו. הוא גם אמר כי הוא מקווה לשנות את עמדות המצרים כלפי הומואים. "אני לא עובדה, או דמות, או נתון סטטיסטי. אני לא דיון מוסרי", הכריז שריף בראיון.

פרסומת
פרסומת

כיום הוא מתגורר בלוס אנג'לס וממשיך לשמש כפעיל להט"בי בולט ובועט. למעלה מ-18 אלף עוקבים אחרי חשבון האינסטגרם, שלא מפסיק לספק מתנות קטנות ולוהטות. הנה למשל, בשבוע שעבר בילה שריף הצעיר בעיר הנופש המדברית בקליפורניה, פאלם ספרינגס, בבגד ים שקשה להישאר אליו, ולא רק בגלל הצבע.

הנה מקבץ מייצג של מתנות:

פרסומת