>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

דראג 2012 (צילום: תומר ושחר צלמים)
גלינה פור דה-ברה | צילום: תומר ושחר צלמים
אחרי שאירועי "שאון חורף" שהתקיימו בשנה שעברה בירושלים היו להצלחה מסחררת, מקיימת גם השנה רשות צעירים בעיריית ירושלים את הפרויקט, שהוא סדרה של אירועי תרבות חורפיים במרכז הבירה. במסגרת האירועים, תקיים מלכת הדראג הירושלמית גלינה פור דה-ברה סדנת דראג ייחודית בדאנס-בר הגאה "המקווה". האירוע יתקיין ב-4 בפברואר.

לאחר סדנת הדראג הייחודית, חוזר מפגרה הגעוואלד, ליין הדראג הירושלמי הוותיק, עם הופעות של כל מלכות הגעוואלד ביחד: גלינה, דיווה די, טלולה בונט וקיארה דופלה.

"יש גם עוד הפתעה שאני לא יכול לציין, אבל יש למה לחכות", אומר גיל נווה, המגלם את דמותה של גלינה ומנהל גם את בית הספר לדראג במרכז הגאה שבגן מאיר בתל אביב.

בין האירועים הצפויים: מיצגי וידאו על בניינים, תיאטרון רחוב וסיור מהמקורות

אירועי "שאון חורף" נפתחו ביום שני האחרון, ויתקיימו בכל יום שני במשך ארבעה שבועות. הכניסה לרוב האירועים היא בחינם, על בסיס מקום פנוי.

בין האירועים הצפויים: הקרנת מיצגי וידאו על בניינים, הופעות, כיתות אמן בפאבים, ג'אם סשן בחנויות מוסיקה, תיאטרון רחוב, לימוד מהמקורות בשילוב סיורים של הישיבה החילונית בירושלים וסדנאות שף.

האירועים בשני הקרוב יתקיים במתחם החבצלת, ב-28 בינואר יתקיימו האירועים בנחלת שבעה, ב-4 בפברואר במתחם שלומציון (שם ממוקם "המקווה") וב-11 בפברואר במתחם בית שמאי.

"אני מתכוון לחשוף אנשים אל סודות המקצוע"

תצוגת אופנה דראג באויטה (צילום: אסף כהן)
תצוגת אופנה של בוגרות בית הספר לדראג | צילום: אסף כהן
לדבריו של נווה, הרעיון הוא לחשוף את מי שיגיע להשקפה שבה הוא רואה את עתרבות הדראג, "שבה חייבים להכיר כמה שיותר סגנונות ולא להינעל על מה שאנשים חושבים שזה דראג, שזה רק פן אחד מני פנים רבות. לדעתי רצוי להכיר כמה שיותר פנים.

"השקפת עולמי הפמיניסטית אומרת שאנחנו צריכים להתייחס להכל בביקורתיות, חיובית כמובן, ולהסתכל ולשאול את עצמנו מה מתוך הקלחת הזאת של גבר-אישה וכל מה שבאמצע אנחנו לוקחים ומאמצים ומנצלים לטובת האמנות שלנו".

נווה מוסיף: "אם נוריד את זה לקרקע, אפשר לומר שאני מתכוון לחשוף לאנשים חלק מסודות המקצוע, כגון איך מעצבים בכלל דמות דראג, איך בוחרים להתלבש באופן מסוים, איך בוחרים להתנהג באופן מסוים, על בסיס העיקרון הזה. 

"נגיד, במקרה שלי, שאני מתעסק בסטריאוטיפים מסוימים של נשיות, אמהות, דברים כאלה או בסטריאוטיפים של יופי. ואני מאתגר אותם: אני פועל דרך הבמה באופן הכי מקצועי שיש, כדי לגרום לאנשים לראות שנשים מלאות, לדוגמה, לא רק שזה סקסי, זה גם יפה ומודל להשראה".

להתעסק גם בנושאים עומקים – בדרך נגישה ולא מתנשאת

פן נוסף שאליו ייחשף הקהל, שאולי לא התוודע מספיק לדראג הירושלמי, הוא שאינטליגנציה ואיכות זאת לא מילה גסה. כי בירושלים כמו בירושלים, מעצמת הדראג של ישראל בהא הידיעה, ואפשר להתעסק גם בנושאים יותר עמוקים יותר מאשר בידור קליל.

"אבל אפשר לעשות את זה בדרך שתהיה נגישה ולא מתנשאת", מדגיש נווה. "כי זה באמת לא יעניין את מי שיגיע לשמוע הרצאה על מגדר ופמיניזם, ולא בשביל זה אני שם. אני שם כדי ללמד אותם איך עושים את הקסם הזה שנקרא דראג ולמה אני עושה אותו איך שאני עושה אותו. ושהם ישאלו את עצמם אם הם ירצו לעשות את זה בדרך משלהם ולמה עושים דברים באופן הזה.

"אני כן מתכוון לחשוף אותם לאיפור, להתאמת בגדים לאופן שמשנה את הגוף. אני אגש מלכתחילה לנושא של שפת הגוף: כמה שפת הגוף נובע מהבדלים ביולוגיים בסיסיים וכמה נובע מדברים שחונכנו עליהם. אני כן מאמין שיש כלים בסיסיים של לעמוד על במה שהם קשורים לשפת הגוף, אבל אני כן מאמין שאלה כלים שכל בן אדם יכול ללמוד ולקחת אותם לחיי היומיום שלו ולהסתכל על המציאות שלו טיפה".