>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

אין תמונה
המסיבה
במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה שייפתח ב-9 ביוני בסינמטק שבתל אביב, יוקרנו 35 סרטים קצרים ישראלים בנושאים שונים, הקשורים לקהילה הגאה. הסרטים, מרביתם בבכורה עולמית, יתמודדו על פרס הסרט הטוב ביותר בשווי 8,000 ש"ח. קבלו הצצה לשניים מהסרטים והיוצרים.

"המסיבה", שגב גרשון גרין

"המסיבה" של שגב גרשון גרין הינו סרט ללא מילים, שנוצר מתוך מחשבה להראות את היחס שמקבלים נשאי HIV מהחברה, שמוצגת בסרט כחברה כלל עולמית ולאו דווקא ישראלית. הסרט מעוצב בצבעוניות ומקצין את דמויותיו על מנת להמחיש עד כמה יחס של חברה יכול להרים או להפיל בן אדם אחד. את הסרט עוטפת מעטפת קומית שמצליחה להעביר את מסרו בצורה קלילה ומעוררת מחשבה.

את התפקיד הראשי בסרט מגלמת הזמרת והשחקנית שרון חזיז שמוצגת כדמות שרואה מעבר לסטיגמות ומעבר לפחדים מהלא נודע.

הסרט, שיוקרן בפסטיבל הגאה באלברטה שבקנדה כנציג הרשמי הישראלי, הופק על ידי שגב גרשון גרין, במאי ויוצר בן 28, הומו, נשוי מזה שנה לבן זוגו. גרין הינו בוגר בית צבי במגמת בימוי ולמרות גילו הצעיר, כבר הספיק לביים הצגות, קליפים לרמי קליינשטיין, הראל מויאל ועוד.

במאי הסרט מספר על היוזמה: "השנה הפסטיבל הגאה יצר שיתוף פעולה עם הוועד למלחמה באיידס ועלתה בי מחשבה לגשת לתחרות הסרטים הקצרים. את ההפקה עשיתי לגמרי בעצמי ולמרות שהנושא לא קרוב אלי, במהלך הזמן זה הפך להיות אישי".

גרשון גרין מספר, כי בסרט יש את הסטיגמות שכולם מדברים עליהן – אסור לנשק מישהו עם HIV, אסור לגעת. "עשיתי את זה בכוונה מאוד קיצוני, אבל אפשר לפרש את זה גם לדברים אחרים".

ואכן, הסרט בעצם נוגע בכל מי שאינו חלק מהמיינסטרים: הומו, ערבי, נכה. "אני שמח שאתה חושב כך", אומר גרשון גרין. "בגרסה הסופית הוספנו כותרת פתיחה וסיום וזה מה שמייחד את זה במיוחד בנושא של איידס. הלוואי שמי שיראה את זה יחשוב מה הוא היה עושה אם היה בסיטואציה הזו".

איך שרון חזיז הגיעה לפרוייקט הזה?
"שרון ואני התחלנו את הקשר בפייסבוק. היא ראתה חומרים אחרים שעשיתי. הדמות שלה, המארחת במסיבה, היא מעין עין שלישית בסרט, שיש לה יכולת לראות מזוית אחרת. יש לשרון משהו – היא יפהפיה, וידעתי שהיא תצליח להביא את הדמות הזו. חוץ מהעובדה שהיה חשוב לי להביא מישהי בוגרת יותר משאר השחקנים בסרט, שרובם בני עשרים פלוס. כשדיברנו על זה, היא אמרה שהיא תעשה את זה מכל הלב. הרגישות שלה לעניין עזרה מאוד".

למה בחרת לעשות סרט ללא מילים?
"הבחירה הזו היא כדי שזה יהיה אוניברסאלי ושכל אחד יוכל לפרש את זה לעצמו".

מה משמעות שיר הנושא The Dog Days Are Over?

"השיר אומר שהימים הרעים הסתיימו. השיר הזה התנגן לי בראש במהלך העבודה על הכנת הסרט והרגשתי שזה נכון".

צפו בפרומו לפסטיבל הקולנוע הגאה

"שוטר תנועה", הוד וינטר

סרטו של הוד ויטנר מציג מפגש לילי בין אדם, שוטר תנועה ותיק עם אוולין זונה טרנסקסואלית בחוף תל ברוך. הסרט הינו פרובוקטיבי, חשוך ומסקרן ובודק מה יגרום לאדם להתמודד עם תשוקות שהדחיק זמן רב. זהו בהחלט לא סרט שרואים בכל יום בקמפוס של חוג הקולנוע באוניברסיטת תל אביב.

בסרט מככבים זאב שמשוני וחנה רז בורר עם משחק מצוין של השחקנית אורטל צור, המגלמת תפקיד של טרנסקסואלית.

אין תמונה
מתוך הסרט שוטר תנועה

הבמאי, הוד וינטר בן 27, נמצא לקראת סיום התואר הראשון בקולונע וטלויזיה באוניברסיטת תל אביב ומשמש כעורך וידאו במגוון התכניות של חדשות 10. בימים אלו מנסה וינטר לגייס כסף להשלמת סרט קצר נוסף שמהווה מחווה ל"נגוע" של עמוס גוטמן בכיכובו של רמי ברוך, כחלק מפרוייקט של מחוות לסרטים ישראלים, של הערוץ הראשון.

איך הייתה התגובה לסרט בפורום האקדמאי?
"ממה שהבנתי, האוניברסיטה די אהבה את הסרט. הייתה תגובה די חיובית. אני די שלם עם מה שיצא". 

מה לך ולנושא הזה?
"מה שעניין אותי בסרט זה לקחת סטריאוטיפים ולבדוק את נקודות הקיצון שלהם. למשל, הזונה הטרנסקסואלית אל מול השוטר המאצ'ו. לשבור את הדימויים האלו באיזה שהוא מקום. המקום הדואלי הזה של גבר ואישה בדמות אחת מאוד סיקרן אותי. גם אני, כהומו, תמיד כשאני נתקל בדבר הזה יש איזשהו איום או פחד. הפוביה הזו שקיימת אצל רבים מאיתנו לגבי טרנסקסואלים – למה היא קיימת ומאיפה זה מגיע. יש כאן אלמנט פסיכולוגי מאוד עמוק".  

למה בחרת בשחקנית ולא בטרנסקסואלית?

"אני נורא רציתי שטרנסקסואלית תשחק בסרט, אבל פשוט לא מצאתי. ניסיתי להכנס לקבוצה שלהם וזהו תהליך מאוד מורכב, פרסמתי בפורום שלהן ולא הצלחתי. זו קהילה מאוד סגורה והן מאוד מגוננות על עצמן. מה שהיה חשוב לי ובגלל זה גם בחרתי לבסוף באורטל, היה להדגיש את המשיכה של השוטר כלפי הזונה. אורטל בהחלט הצליחה להעביר את המסר הזה ועשתה את זה בצורה פנומנאלית".

הסרט הופק על ידי אורי אהרון בתמיכת אוניברסיטת תל אביב, החוג לקולנוע וטלויזיה וקרן ידידי בריטניה.

>> אירועי הגאווה 2012 – כל העדכונים

>> אירועי הגאווה בפריפריה: מי צריך את זה?