דארן כריס עלה לתהילה עם התפקיד שלו כבליין אנדרסון, נער המקהלה ההומו מבית הספר היוקרתי לבנים בסדרת הקאלט Glee, והשנה כיכב בתור הרוצח ההומו אנדרו קונאנן ב"סיפור פשע אמריקאי: הרצח של ג'אני ורסצ'ה". בראיון שהתפרסם לאחרונה בבאסטל הסביר כריס, שמה שמשך אותו לגלם את הדמויות הללו מלכתחילה, היה המורכבות שהפכה את ההצעה למושכת כל כך, אבל להבנתו, זה לא בהכרח תפקידו להביא ייצוג גאה למסך.

"אני רוצה לדעת שלא אהיה הסטרייט הזה, שלוקח תפקיד ששייך לשחקן הומו", הוא מצהיר, "העבודה על הדמויות האלו היא הזדמנות דרמטית נפלאה, והיא כזו בגלל שאלו אנשים מאוד מושכים ומאוד מעניינים".

הרצח של ג'יאני ורסצ'ה (יח``צ: באדיבות yes, יחסי ציבור)
"העבודה על הדמויות האלו היא הזדמנות דרמטית נפלאה" | יח``צ: באדיבות yes, יחסי ציבור

בשנים האחרונות החל להתפתח שיח לוחמני בנוגע לליהוק שחקנים סיסג’נדרים ולבנים לתפקידים על הקשת הקווירית ומרקעים אתניים שונים. למרות העמדות המגוונות והשונות משני הצדדים, ראוי להתייחס לגרעין העובדתי שהצית את הוויכוח: שחקנים סיסג’נדרים ולבנים נבחרים שוב ושוב להפוך לפנים של סיפורים להט"בים או מגוונים אתנית, בעוד ששחקנים להט"בים ובעלי חזות שאינה לבנה-אירופאית לא מלוהקים או שמלוהקים לגלם דמויות התואמות את סיפור חייהם בלבד. כאם האפשרות להיות שחקן מקצועי, שמסוגל לגלם דמויות מחוץ לתחום הניסיון שלו, שמורה בראש ובראשונה לשחקנים לבנים וסטרייטים.

>> "כך גיליתי בטעות שאבא שלי הומו"

>> נחשפים: "הבמאי הטריד אותי מינית באודישן"

>> "אני הומו ולראשונה בחיי אני מסכים עם סמוטריץ'"

נערת הפוסטר של הוויכוח היא סקרלט ג’והנסון, שב-2017 הופיעה בסרט "Ghost in the Shell”, המבוסס על סדרת הקאלט היפנית בעלת אותו השם. ג’והנסון, שאינה נראית יפנית בשום אופן, מגיעה לסצנה מוזרה במיוחד כשהיא נפגשת עם מי שאמורה להיות הסבתא שלה בסרט, אישה יפנית הנמוכה ממנה בחצי מטר. השנה ויתרה ג'והנסון על תפקיד אחר שהוצע לה בתור גנגסטר טרנסג'נדר. דארן כריס לא ייפול עוד בפח הזה.