ברוכים הבאים ל-2022 - השנה שבה האינפלציה מורגשת לא רק בכיס שלנו, אלא גם בעלייה חדה בכמות שירי הגאווה שיצאו השנה, עד כדי כך שהיה קשה לעקוב. לאור הבלבול והמתיחות שהורגשה ברשתות החברתיות בין נאמני תותית לצבא האמת של נונו, ריכזנו למקום אחד את שירי הגאווה הבולטים ביותר שיצאו בשנת 2022- מזה שלא גרם לנו להיות גאים במיוחד ועד ההמנון הרשמי של להט"ביסטן (עד שנה הבאה, זאת אומרת). נתראה בפרייד. 

נועה קירל ותותית – "שלושה בנות"

כולנו כבר שמענו את הטענה שאין הרבה גאווה בזה ששתי נשים סטרייטיות מובילות שיר גאווה, אבל השיר כבר כאן ומה אפשר לומר? הוא כיפי ונתקע בראש, הקטעים של תותית מצחיקים נורא, אבל הקשר בינו לבין "גאווה" די קלוש, חוץ מנוכחות של מספר דמויות של דמויות מהקהילה בקליפ. אבל בואו נגיד את האמת, הפאנץ' "אומרים שלוש נועה" לא ממש נוחת ועברו הימים שבהם להגיד "תרימי" היה עושה לנו את זה. בשורה התחתונה, השיר והקליפ עומדים חיוורים לעומת "טרילילי טרללה" של נועה קירל ואילן פלד מהשנה שעברה ואי אפשר להתעלם מכך שהלהיט ההוא היווה השראה לא קטנה לכל חלק בשיר - ואנחנו מתכוונים לכל חלק. 

מדד הגאווה: 4/10 - מדובר בשיר פאן, אבל פאן זה לא הכל בחיים.

אתי ביטון – "נצא בשושו"

הזמרת שיצאה מהארון בשנה שעברה הוציאה את להיט הגאווה שלה, בו היא שרה מפורשות "תקשיב חמוד, אני אוהבת בנות". אם יש דבר שמשמח אותנו יותר בימים אלה זו נראות לסבית נפלאה שכזאת, אבל למרות זאת ולמרות שהמילים של השיר שנונות וחביבות - התוצאות הסופית טיפה לא מרימה אותנו גבוה לשמיים. 

מדד הגאווה: 5/10 - ציון גבוה ברמת הייצוג, אבל לא התרשמנו כל כך מהשיר עצמו.

נסרין קדרי ועדן דניאל גבאי – "תנשום"

אם שיתוף הפעולה בין נסרין ועדן לא היה תחת הכותרת "שיר גאווה", לא הייתה לנו מילה אחת רעה לומר. השיר מרים וכיפי, משעשע, הקליפ עשוי ברמה גבוהה והחיבור בין הדיווה לליפסינקר הכי אייקוני בביצה מרגיש טבעי מאוד, כזה שעושה חשק לעוד. 

שלא תהיה טעות, אנחנו שומעים את השיר בלופ והוא אחד משירי הגאווה האהובים עלינו בכל הזמנים, אבל אי אפשר להתעלם מהפרסומת האגרסיבית לטרמינל X, שבמקרה הזה מעכירה את האווירה. נוסף על כך, תמיד יש ציפייה לנראות גאה בקליפים, אבל כאן היא מגיעה בקאטים מהירים של רבעי שניות, בהן אנחנו זוכים להצצה מהירה של נוכחות גאה - ואם מצמצתם, אולי פספסתם. הפוקוס המרכזי נמצא על קדרי וגבאי, שעלה על הנש לצורך הקליפ, מה שהוציא אותנו בתחושה שהיה אפשר להרים קצת יותר לקהילה. 

מדד הגאווה: 7.5/10 - מכורות, אבל היינו שמחות לקצת יותר. 

 סננס וארז עובד – טיפול המרה

צמד האמנים הוציאו בחודש האחרון שיר שלא נשמע כמו להיט הגאווה הטיפוסי שלכם - שיר ראפ קליט ומשעשע על אחד הנושאים הכי כואבים שעומדים על סדר היום של הקהילה הגאה. אם חשבתם שאי אפשר להפוך נושא קשה כמו טיפולי המרה לשיר שנתקע בראש, אז מצפה לכם הפתעה גדולה. הקליפ עצמו, שהוא למעשה סרט קצר שאורכו 7 דקות, מעביר מחאה מדויקת וחשובה, גם אם מרגיש לפעמים ארוך מדי. (השיר עצמו מתחיל ב-3:50). 

מדד הגאווה: 8/10 - גם מחאה וגם גאווה? קניתם אותנו. 

Michal Serr ft. Dana Forer - ALIYAH

מיכל שר ודנה פורר בעיקר באו להרים, עם קליפ לסבי במיוחד. הטרק עצמו כולל נגיעה ביציאה של שרית חדד מהארון, קריצה לגדולה מכולן דנה אינטרנשיונל ואפילו גיחה מפתיעה של יוצאת "חתונה ממבט ראשון". הז'אנר הזה אולי לא נוגע בכולם וכולן, אבל תהיו בטוחים שאת הביט הזה תשמעו בכל מועדוני הטכנו בקיץ הקרוב. 

מדד הגאווה: 8.5/10 - באו לקבור - ואנחנו לא נהיה אלה שנעצור אותן. 

עדן בן זקן - "WTF"

מלכת השושנים הוציאה לקראת סוף חודש מאי סינגל חדש, שאמנם לא הוכרז באופן רשמי כ"שיר גאווה" ויש מי שיטען שהמילים זולות ורדודות, אבל השיר והקליפ עומדים בסימן גאווה יותר מאשר רוב השירים ברשימה. בן זקן לא לוקחת את עצמה ברצינות יותר מדי וזה מחמם את הלב לראות אותה נותנת ייצוג להט"בקי מגוון ומעניין כחלק מהפרויקט האישי שלה, ולא בחסות ליין, מסיבה או חברה מסחרית שרק חיפשה איפה אפשר לדחוף כמה שיותר חברי וחברות קהילה לקליפ. אז כל הכבוד עדן, את זה השגת לגמרי לבד. 

מדד הגאווה: 9.5/10 - כל מילה נוספת מיותרת. 

 אגם בוחבוט והפשוטע – "בשורות טובות"

נסיכת הפופ חברה לבר אלמליח דונצוב (המוכר בתור "הפשוטע") כדי ליצור את אחד הלהיטים הכי טובים ששמענו בתקופה האחרונה. זה לא שהשיר חף מבעיות - חלק מהפאנצ'ים אבדו בתרגום מהדמות האינטרנטית להתגשמות המפתיעה שלה בתור בוחבוט, והיה מי שטען שלא תמיד אפשר להבין מה היא שרה בלי המילים, אבל על אף ולמרות - מדובר בלהיט שכל הרווחים ממנו תרומה ל"בית דרור", המספק מקלט לבני ובנות נוער להט"ב בסיכון, ומה יותר גאווה מזה? 

עם כתיבה שנונה, קליפ בומבסטי, הופעות אורחות של הדמויות האהובות ביותר על הקהילה הגאה - אורנה בנאי, ענת מגן שבו, אוריאל יקותיאל, אוריאן ספיבק, טליה ברטפלד, בר מיניאלי, סוזי בום, ג'ואנה ראס ועוד ועוד ועוד ועוד. מדובר בקאלט. 

מדד הגאווה: 9.9/10 - זו בשורה טובה - פויה למי שיגיד אחרת. 

נונו ושגיא קריב – "קיוט בוי"

יכולים להיות 100 שירי גאווה בחדר, ו-99 מהם יהיו שירי "יאחתי תרימי תקברי לירד אוחצ' עופרה", אבל צריך רק נונו אחת שתציל את המצב. הזמרת, המפיק והדיג'יי שגיא קריב וליין המסיבות FOREVER TEL AVIV  חברו לחברת פלייטיקה ויצרו ביחד את "קיוט בוי", עם פזמון קליט שלא יוצא לנו מהראש וקליפ שמרגיש כמו רפרנס מובהק למרילין מונרו (או מדונה).  

בטעות, מישהו עלול לחשוב שמדובר בסתם להיט מועדונים פשוט, אבל למעשה מדובר בחשיפה לאמנות קווירית שלא כולם מכירים עדיין. ואם יש משהו טוב יותר מייצוג להט"בי פיזי - זה ייצוג תרבותי קווירי. תחת מעטפת של חרוזים כמו "אין אני לי מילי צילי תמיד לצידי", הזמרת, המפיק והליין הצליחו להכניס לשיר גאווה שמכוון מיינסטרים את מוזיקת ה"הייפר פופ". 

למי שלא מכיר, מדובר בז'אנר ותנועה מוזיקלית המאופיינת בעיקר בטייק המוגזם, הנוצץ והאוונגרדי שהיא לוקחת על מוזיקת פופ. ומי היה זה שיצר ואימץ את הז'אנר? נכון מאוד, האמנים הלהט"בקים, שעד כה לא הצליחו להגיע לפסגת המיינסטרים העולמית שבאמת מגיעה להם (ביניהם הדיג'יי המנוחה סופי, המפיק המוזיקלי איי. ג'י. קוק ורבים ועוד רבים וטובים). 

נונו וקריב הצליחו לשלב בלהיט החדש שלהם את מה שיפה בז'אנר, דרך להיט מיינסטרים ששם על כס מלכות אמנות קווירית מדהימה. בעזרת הלהיט הזה, הם הולכים לחשוף בפני כל מדינת ישראל מה זה "הייפר-פופ", ולגרום לכולם לזמזם "הלו? איפה אתה אתה פה? פה לא? פה לא? פה? פה".

מדד הגאווה: 10/10 - מרים, עשוי בצורה מדהימה וכיפית לצפייה, אבל הכי חשוב – נותן ייצוג לקהילה בדרך מחושבת, מפתיעה ותורמת לשיח. אז אם אתם עדיין פה, לכו להאזין לקיוט בוי, כי אנחנו קצת מאוהבים בו.