מרים אנגל לא הייתה מוכנה לשקוע במשבר המקצועי והאישי שהביא עימו משבר הקורונה. ההופעות בארץ ובעולם בוטלו, שיתופי הפעולה נגדעו והפרויקט האישי עליו עבדה נעצר, אבל הכוריאוגרפית הירושלמית והמנהלת האמנותית של להקת אנגלה לא נכנעה לבטלה ויצאה לחפש מוטיבציה והשראה, כדי להמשיך וליצור בצורה התואמת את התקופה. 

כך נולד הפרויקט "אהבה בירושלים", שחוצה משברים ומגפות ומחבר אנשים מכל הגילאים, המגזרים, הארצות והדתות. אנגל ביקשה מהגולשים הירושלמים ברשתות החברתיות לשתף אותה בסיפורי האהבה האישיים שלהם, שהתרחשו בעיר. היא ידעה שתחשף לכמה סיפורים מעניינים, אבל היא לא דמיינה לעצמה שתוך מספר ימים היא תוצף במאות סיפורים ייחודיים ומרתקים. 

הבחירה לא הייתה פשוטה, אבל בסוף התהליך נבחרו 10 סיפורים, שתורגמו באמצעות אמני מחול, מוסיקה ותיאטרון ליצירות רב תחומיות ייחודיות, וצולמו במקומות בהם סיפורי האהבה נוצרו - מחנות ממתקים, דרך חדר כושר ועד מרתף ההופעות של הרכב כליזמר. היצירות עלו השבוע לרשת במסגרת הפסטיבל המקוון LoveINg JERUSALEM ובאתר של להקת אנגלה

"כשראיתי את סיפורי האהבה הרבים שנשלחו אלינו ונחשפתי לשיתוף האישי של אנשים שונים ומגוונים, הבנתי כמה אהבה מחברת ומגשרת על כל הפערים - חברתיים, דתיים, מגזריים, מגדריים וכלכליים", סיפרה אנגל. "במקור תכננו להופיע עם היצירות ברחובות ירושלים, במקומות בהם התרחשו הסיפורים, אבל בגלל הקורונה התאמנו את הפורמט לתקופה. רקדנו וצילמנו את כל היצירות במקומות בהם התרחשו והפכנו אותן לסרטונים". 

אחד הסיפורים שזכו להפוך לוידאו ארט מיוחד הוא סיפורן של רעות ובת זוגה, שהכירו בזמן ששירתו יחד בשירות לאומי. שתיהן נפרדו באותו זמן מבני ובנות הזוג שלהן והבינו שהן לא מתגעגעות לשום דבר, פרט להודעת לילה טוב שהתרגלו לקבל. הן סיכמו ביניהן לשלוח אחת לשנייה בכל לילה הודעת לילה טוב, ומשם הדרך להתאהבות הייתה קצרה. שנה עברה מאז וכיום הן גרות יחד במרכז העיר ירושלים. 

חנות ממתקים - להקת אנגלה (צילום: אילן חזן,  יח"צ)
צילום: אילן חזן, יח"צ

היצירה אשר מבוססת על הסיפור של רעות וזוגתה מתחיל בתוך חנות ממתקים ומסתיים עם יציאה סמלית לרחוב. "החנות מסמלת מתיקות, את הכינוי 'מאמי' שרעות נתנה לבת זוגה ואת התמימות שיוצאת ממנו", מסבירה אנגל את הבחירות האומנותיות ביצירה. "נעזרנו ביצירה בדימוי של שחייה אומנותית והצלילה, המבטאות את הרצון להיכנס לתוך העולם אחת של השנייה, של אהבה פשוטה ורצון להתקרב". 

בסוף היצירה יושבות שתי הדמויות על מגבות חוף באמצע הרחוב, כשהן מתצפתות על המכוניות על הכביש ואוכלות את המאכלים שהן הכי אוהבות לאכול ביחד - המבורגר וגלידה. "זה היה מעניין לראות סיפור שהוא עלייך, אבל את לא לגמרי מזהה אותו בהתחלה", אמרה ל-mako רעות אחרי שצפתה ביצירה. "בפרשנות שלי הסיפור עוסק בחיפוש. בחנות ממתקים יש חיפוש וסקרנות בסביבה סגורה וסודית, אבל בסוף יש השלמה ויציאה לרחוב". 

חנות ממתקים - להקת אנגלה (צילום: אילן חזן,  יח"צ)
צילום: אילן חזן, יח"צ