הרבה ברים המכוונים לקהילת הלהט"ב נפתחו ונסגרו במשך השנים, אבל בר אחד מצליח להחזיק מעמד כבר שנים – האוויטה  חוגג בסוף השבוע הקרוב 12 שנות פעילות עם קוקטייל חגיגי, הופעה של מאיה בוסקילה וערב אורח מיוחד עם דיג'יי לואיג'י מספרד.

לכבוד חגיגות הבת מצווש, נזכרנו בכמה אירועים שהתרחשו בבר המיתולוגי וסייעו ליצור חיבור בין הקהילה הגאה ובין החברה הכללית.  

הפוליטיקאים מגיעים לבר

בשנת 2005 הגיעה זהבה גלאון לאוויטה על מנת לשוחח עם חברי הקהילה בדרך בלתי אמצעית. זו הייתה הפעם הראשונה בה הגיע פוליטיקאי לפגוש את חברי הקהילה בארוע שלא נחשב אירוע תקשורתי. ביקורה של גלאון בבר פרץ את הדרך לשאר הפוליטיקאים, ומאז בכל תקופת בחירות הופך בר האוויטה למוקד עליה לרגל לפוליטיקאים ומפלגות שרוצים ליצור שיח עם הקהילה, או סתם להראות נוכחות. האוויטה מספק לכל מי שמעונין להגיע במה שווה ובמהלך השנים ביקרו בו ציפי לבני, יאיר לפיד, ניצן הורוביץ, איציק שמולי, מירי רגב ורבים נוספים, וחלקם אף השתתפו בהפקות המוזיקליות של הבר. במערכת הבחירות האחרונות צוות האוויטה טרח והזמין נציגי מפלגות שאינן פונות לקהילה לבוא ולהתארח. אנחנו עדיין מחכים.

הסטרייטים יוצאים לבר גאה

בבירה הגאה של המזרח התיכון, בר האוויטה הוא אחד היחידים המציעים בילוי לכל הקבוצות המרכיבות את הקהילה הגאה. "אחד הערכים של האוויטה הוא חיבור בין אנשים ובין עולמות", אומר שי רוקח, מבעלי הבר, "מקום שמכיל ולא שופט, לא משנה מי אתה ומה אתה. האווויטה פתוחה לכולם ומקבלת את כולם". הכלל הזה תקף גם לסטרייטים שמבקרים באוויטה. למרות שהוא מוגדר כמקום בילוי גאה, האוויטה הוא מאד סטרייט פרנדלי, ויעידו על כך מאות הרווקות שבחרו לחגוג את מסיבת הרווקות שלהן בבר. הסטרייטים החוגגים את ערב הרווקות האחרון שלהם בבר העניקו השראה למבקרים בבר, שראה כמות גדולה במיוחד של הצעות נישואים גאות. וכך, בתקופה שכולנו מסתתרים מאחורי מסכי הסמארטפונים והריבועים באפליקציות, הפך האוויטה למקום בו מוצאים אהבה בשר ודם.

תרומה לתרבות הדראג בארץ

לפני ארבע שנים התקיימה לראשונה באוויטה תחרות הדראגוויזיון, במטרה לאפשר חשיפה למלכות דראג צעירות שלא זוכות לבמה. התחרות, בהנחיית מלכות הדראג טלולה בונט וציונה פטריוט ועם פאנל שופטים מגוון המורכב מאנשי חיי לילה כמו מוטי סעדיה, ננסי שניידר, קיי לונג, איתן טל ועוד, שכתה להצלחה והוציאה זוכות כמו אלה סטארדאסט, גלורי הוליווד וסילה מקיאטו.  ליין הדראג של ציונה פטריוט וטלולה בונט, המקיים בין השאר ערבי מחווה לדיוות ישראליות, ארח אמניות מהשורה הראשונה כמו ריטה, דנה אינטרנשיונל, שירי מימון ועוד, ובערבי הדיוות המתקיימים בבר מתארחים כוכבים עולים ובוגרי תחרויות שירה כמו דניאל יפה ורוז פוסטנס.

 

יוצרים תרבות גאה ישראלית

המוזיקה וההופעות לא נשארו בתוך כותלי הבר. במשך השנים יזמו צוות האוויטה שיתופי פעולה עם זמרות דוגמת עדן בן זקן, מיי פיינגולד, מאיה בוסקילה ומיכל אמדורסקי, אשר הולידו שירים וקליפים שהפכו לחלק מהתרבות הגאה הישראלית ומושמעים עד היום בתחנות הרדיו ובמועדונים. השירים הללו, שהפכו ללהיטים נכנסו למיינסטרים הישראלי וחשפו את הישראלי לתרבות גאה אותה לא הכירו לפני כן.

 

מביאים את חו"ל לארץ, ולהפך

לא הרבה אמנים גאים מגיעים להופעות ספונטניות בברים בת"א, אבל אם הם כבר מגיעים הם מגיעים לאוויטה. במהלך השנים התארחו בבר כוכבי הסדרה "העשב של השכן", רקדני "סירק דה סוליי", שחקני המחזמר "מאמא מיה והרקדן על עקבים יאניס מרשל מצרפת, שהראה לכולם איך עושים את זה נכון. קבצת היורופלאש של פיני זילבר שמופיעה בכל יום ראשון לצלילי שירי אירוויזיון מכל הזמנים מארחת טאלנטים מתחרויות אירוויזיון קודמות ביניהם אן מרי דויד, (לוקסנבורג), אלכס סווינגס (גרמניה 2009) וזורלי אדוק (הונגריה 2009).

מהצד השני, הקבוצה היא אורחת קבועה בברים ברחבי העולם, במיוחד בתקופת האירוויזיון, כך שגם בשנים שאנחנו לא זוכים באירוויזיון, ואפילו לא צולחים את חצי הגמר, אצל מעריצי הארווזייון ישראל עדיין מקבלת דוז פוואה.