כשמדברים על מעמדה של הקהילה הלהט"בית בישראל, מדברים למעשה על שתי מדינות - תל אביב וכל השאר. בעוד בתל אביב, יש חיי קהילה פורחים ובטוחים, אנשי ציבור, אמנים ורבים מאוד אחרים שחיים בגאווה מחוץ לארון, בכל שאר מדינת ישראל, יש עוד כברת דרך ארוכה ללכת. הפיכת מדינת ישראל כולה למקום סובלני ונעים יותר לקהילה הלהט"בית היא משימה לאומית.

הממשלה לא מהססת לעשות שימוש בחיי הקהילה הפורחים בתל אביב לצרכי פרסום ותדמית, אבל עושה הרבה פחות בכדי להפוך את אותה סובלנות לנחלת המדינה כולה. אל המקום שהמדינה מסרבת להיכנס אליו, חובתנו כנבחרי הציבור ברשויות המקומיות להיכנס ולייצר מציאות טובה יותר לקהילות הלהט"ביות בערינו, וכתוצאה מכך, מציאות סובלנית וטובה יותר לכולנו.

רמת גן, אמנם קרובה לתל אביב, אבל שונה ממנה מהותית בהרכב האוכלוסייה ובמידת הליברליות והפתיחות שלה. לכן, מגמות שנראות מובנות מאליהן בתל אביב, יכולות להיות קשות לביצוע ברמת גן, אך דווקא בשל כך, חשוב לקדם אותן.

הפעילות חייבת להתחיל בגנים

סובלנות היא קודם כל תוצר של חינוך. זו הסיבה שאנחנו פועלים על מנת שבדור הצעיר תהיה יותר פתיחות ויותר הבנה לכך שמשפחות יכולות להיות שונות. על כן, הפעילות חייבת להתחיל בגנים, בהכשרת צוותי החינוך, בהכנסת ספרים שעוסקים בנושא ובהעברת מסרים שמשפחות יכולות להיות משפחות של שני אבות או שתי אימהות, כמו גם משפחות חד הוריות ואחרות.

הגנים ברמת גן עברו בשנים האחרונות שינוי מהותי בכל הקשור להתמודדות עם סוגיות של משפחות חדשות, לא עוד שתיקה והתעלמות כי אם העברת המסר לילדי הגן, ילדים שכשיגדלו יהיו סובלניים ומכילים יותר. החינוך לסובלנות, להכרה בשוני של עצמך ולקבלת השוני של חברך ממשיך ברמת גן גם בגילאי בתי הספר, באמצעות אנשי מקצוע שמגיעים להרצות, הכשרה של מורים ועידוד בני הנוער לדבר על הסוגיה, אם כחוויה אישית שלהם ואם כדרך ההתייחסות שלהם לאחר. העירייה אף פועלת כדי לספק לבני הנוער הגאים והגאות ולמשפחותיהם מעגלי תמיכה באמצעות סדנאות הורים, בית לחיילים גאים ועוד.

ובסוף, החלק החשוב ביותר של הקבלה ושל הפתיחות הוא האפשרות לחיות בגאווה במקום שמקבל אותך, מקום שגאה בך. זו הסיבה שאנחנו רואים את אחת המחויבויות הגדולות שלנו בהחצנה של הקהילה הגאה, בעריכת אירועים מותאמים למשפחות גאות, אך לא רק להן. בהפיכת המרחב הציבורי כולו, לפתוח ומקבל יותר וכולי תקווה שבקרוב נוכל גם לצאת לדרך עם מצעד גאווה משלנו.

צחי זליכה (צילום: שי גורצקי,  יח"צ)
זליכה. "כולי תקווה שבקרוב נוכל גם לצאת לדרך עם מצעד גאווה משלנו" | צילום: שי גורצקי, יח"צ

רמת גן היא רק דוגמא לעיר שעוברת תהליך של קבלת הקהילה הגאה ושל יצירת מציאות חיים סובלנית וטובה יותר בעבורה. המרווחים מהשינוי הם לא רק חברי הקהילה, כי אם תושבי רמת גן כולם, שזוכים לעיר פתוחה יותר, מקבלת יותר, שזוכים לחיות בעיר שטוב ונעים יותר לחיות בה.

>> "בסוף הוא אנס אותי, בלי קונדום ובלי סיכוך"

>> לתפארת מדינת ישראל: 12 מדליקי המשואות הגאים

>> "התקשורת חשפה שאני טרנסג'נדרית ללא הסכמתי"

הכותב הוא מחזיק תיק הקהילה הגאה בעיריית רמת גן וראש סיעת מרצ במועצת העיר.