קים קרדשיאן אוכלת את השליה שלה, דצמבר 2015
אחח... טעם של ברזל, דם ומטבע. יאמי!
שילייה היא עניין שממעטים לדבר עליו, כך קורה שרבים מבני הזוג שבאים ללדת ולא עברו קורס הכנה ללידה מופתעים לגלות שהלידה לא תמה עם בוא התינוק, אלא שאחריו יש ללדת עוד מין חתיכת גוש רקמות שמנמן ובלתי מזוהה. הגוש המדובר הוא כמובן השילייה שהזינה את התינוק, וזו נחשבת לגולת הכותרת מבחינה בריאותית. משתמשים בה בתעשיית היופי והתרופות כבר שנים ואמהות רבות יותר ויותר בעולם המערבי צורכות אותה לאחר הלידה (ע"ע: אלישיה סילברסטון, ג'נוארי ג'ונס והקרדשיאניות), כשהממליצות מדווחות על שיפור במצב הרוח, מניעת דיכאון אחרי לידה, הצלחה בהנקה ואיזון כללי משופר. הרבה מהנשים שמחליטות לצרוך את השילייה מעבירות אותה לחברות שמייצרות ממנה אבקה וכדורים לבליעה, אבל יש גם נשים שהולכות על צריכה יותר הרפתקנית. מגזין קוסמופוליטן החליט לשאול כמה מהן את השאלה המסקרנת ביותר: איזה טעם יש לדבר הזה? שתדעי, אם את גם מתכננת לזלול אחרי הלידה.

״אני אכלתי את השילייה שלי חיה, ועשיתי ממנה שייק ברד עם פירות כמה פעמים״, מספרת אם בשם קריסטה. ״זה היה כמו כל ברד אחר שמזמינים בחנות, ההבדל היחיד בטעם היה טעם חזק של ברזל. חוץ מזה היה לזה טעם של שייק פרות נורמלי". 

״אני יצרתי מהשילייה שלי קפסולות״, מספרת אם בשם לורן, ״מה שאומר שבגדול לא הייתי צריכה לדעת מה הטעם, אבל לצערי יש לי פחד גדול מחנק ואני לא בולעת כדורים, ככה שהייתי צריכה לפתוח כל קפסולה כזאת ולפזר את האבקה על האוכל שלי. אכלתי את השילייה שלי בתוך יוגורט, על גלידה, ברסק תפוחים ובפירה. הטעם היה קצת מעורר בחילה בהתחלה אבל לדעתי זה בעיקר כי ידעתי מה אני אוכלת. הטעם היה קצת כמו של דם, או מטבעות. מאוד ברזלי. אחרי כמה זמן התרגלתי לזה״.

״קודם כל, אני לא נוגעת בבשר״, מתוודה אם בשם דומינקה. ״בעלי חתך עבורי חתיכה מהשילייה והכניס לי אותה למילקשייק תותים ולא הרגשתי כלום. עשיתי את אותו הדבר בלידות של שני ילדי הנוספים, שנולדו בבית. אם לא מחברים לשילייה מיד עם הלידה חוסם עורקים, היא תתרוקן, תהיה פחות עסיסית ולא יהיה לה הרבה טעם. אני הבנתי שהצ׳אנס היחיד שלי לצרוך את זה הוא אם אערבב אותה עם משהו טעים״.

״אכלתי את השילייה שלי במצב נא״, מספרת האם אליסון. ״עשיתי את זה בשביל הערך התזונתי. ביקשתי מחברה שתחתוך לי ממנה רצועות של ס״מ ואז הקפאתי אותן ובלעתי. הטעם לא היה חזק מאוד, מעט מטאלי. טעם של דם או של בשר נא".

בחורה אוכלת פיתה מגולגלת עם חסה (צילום: Aldo Murillo, Istock)
שילייה מטוגנת עם גזר ואבוקדו. רק תוסיפי טורטיה וקיבלת ארוחה. או שלא? | צילום: Aldo Murillo, Istock
״את השילייה שלי בישלה לי המיילדת שלי״, מספרת אם בשם ביילי. ״לאחר שעברתי ניתוח קיסרי. היא חתכה אותה לחתיכות וטיגנה עם גזרים, ברוקולי, עדשים ואבוקדו טרי. היה לזה טעם ברזלי. בכל פעם שאכלתי מזה התמלאתי באהבה. דמעות שטפו אותי. למרות שהיתה לי לידה טראומטית יכולתי לעבד אותה מהר. זה אחד הייתרונות של העניין".

״אחרי שילדתי תאומים בבית אכלתי את השילייה״, נזכרת האם ארין. שכן שלנו שהוא שף בישל אותה כמו שמבשלים כבד עם בצל והמון שום, עם אורז מלא. זה היה טעים מאוד. הייתי טבעונית 13 שנה לפני זה, ולא האמנתי כמה אנרגיה היא העניקה לי אחרי שאיבדתי כמויות אדירות של דם״.

>> 10 דברים מעניינים על השילייה