אווי קורקורן היא ככל הנראה הילדה עם המלתחה הוורודה ביותר בבריטניה, אם לא בעולם כולו. אבל לפני שמאשימים את אמא שלה בקיבוע תודעה מגדרית, כדאי לשמוע מה היא עברה כדי לזכות בבת המיוחלת: לא פחות מ-15 הריונות, שעשרה מהם הסתיימו בהפלות טראגיות.

טריש קורקורן - לידה אחרי 10 הפלות (צילום: צילום מסך אתר dailymail)
15 הריונות, 5 ילדים. משפחת קורקורן | צילום: צילום מסך אתר dailymail

"אחרי ההפלה הראשונה לא חשבתי שיש בעיה"

לטריש קורקורן, בת 32 בסך הכל, יש אמנם ארבעה בנים, שנולדו במהלך המסע הארוך לבת שחלמה עליה תמיד. מייקל, הבן הראשון של בני הזוג נולד לפני 14 שנים. שנתיים אחריו נולד אחיו. "ג'ק היה תינוק יפהפה, בדיוק כמו אחיו הגדול, אבל לא יכולתי שלא להרגיש אכזבה מסויימת על כך שלא יצאה בת", היא מספרת. מכיוון שלשני ההריונות עם הבנים הגדולים נכנסתי בקלות, לא חששתי, ואמרתי לעצמי שפשוט ננסה שוב, בתקווה שהפעם זו תהיה בת".

טריש נכנסה בקלות להריון נוסף, אולם הפילה את העובר. באותה שנה היא הפילה לא פחות מארבע פעמים, ובשנה שלאחר מכן, אחרי הפלה חמישית, עברה בירור רפואי מקיף – שלא העלה דבר.

טריש נכנסה להריון נוסף, שמיני במספר, שהתקדם היטב. היא צלחה את כל הבדיקות המוקדמות, עד שבשבוע ה-20 התבשרה כי התינוק נפטר ברחמה, ועליה לעבור לידה שקטה. "היינו פשוט מרוסקים. זה היה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים. אחרי האסון הזה, החלטנו לעזוב את הנסיונות ולהתרכז בשני הבנים הבריאים שלנו. ועדיין, משהו בתוכי לא מצא מנוח, ולא הפסקתי לרצות בת".

אחרי הפסקה קצרה היא הרתה שוב, ואחרי הריון מלא חששות אך תקין ילדה את בנה השלישי, כריס. כשהיה בן שלושה חודשים בלבד היא הרתה פעם נוספת, וילדה את הבן הצעיר ג'ו. "הייתי מאושרת עם ארבעת הבנים שלי, ועדיין, כל הזמן היה חסר משהו שיהפוך הכל למושלם באמת", היא נזכרת.

הריון בפעם ה-15

במשך ארבע שנים של נסיונות נואשים, טריש הפילה עוד ארבע פעמים, אבל לא ויתרה. בפברואר לפני שנתיים היא הרתה שוב, בפעם ה-15. "האמת שלא רציתי לטפח תקוות, אחרי עשר ההפלות שכבר עברתי", מספרת טריש. "אבל משבוע לשבוע הבטן שלי גדלה, והתחלתי להאמין יותר ויותר בהריון הזה. הבטחתי לעצמי שזה יהיה התינוק האחרון שלי, ולכן התפללתי במשך תשעה חודשים שזו תהיה סוף סוף הבת שאני חולמת עליה".

משום מה, אחרי כל מה שעברה כדי לזכות בבת, טריש החליטה לא לדעת את מין העובר עד ללידה. בחודש נובמבר, לפני קצת יותר משנה, הגיעו הצירים, ואחרי כמה שעות בחדר הלידה היא זכתה לשמוע סוף סוף את המילים שלהן חיכתה 15 שנה: "מזל טוב, יש לך בת".

טריש קורקורן ובתה (צילום: צילום מסך אתר dailymail)
לא רצתה לדעת את המין עד הלידה. טריש קורקורן ואווי הקטנה | צילום: צילום מסך אתר dailymail

"פשוט לא האמנתי. לא נשמתי מהציר האחרון ועד שהמיילדת אמרה שזו בת. המיילדת הכירה אותי וידעה על כל האבדנים שהיו לי בדרך ועד כמה רציתי בת, כך שכל הסיטואציה הייתה מרגשת מאוד", טריש משחזרת את מאורעות הלידה. "כשסוף סוף קיבלתי את הבת שלי לידיים, ידעתי באותו הרגע שהמלחמה הייתה שווה. היה שווה לי לסבול את הכאב הנורא בלאבד עשרה תינוקות כדי לקבל אותה".

"כל עוד מדובר בהפלה טבעית, אין נזק בריאותי"

"אנחנו מגדירים אישה כסובלת מהפלות חוזרות אחרי שלוש הפלות רצופות, עד השבוע ה-13", אומר פרופ' מיכאל קופרמינץ, מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה בבית החולים "ליס" של המרכז הרפואי ת"א. "אחרי שלושה אובדנים, מתחילים לעשות בירור רפואי מקיף, במטרה לעזור לאותה אישה להחזיק הריון"

פרופ' קופרמינץ מסביר, כי יש חמש קבוצות עיקריות של בעיות אפשריות, שגורמות להפלות בשליש הראשון: קרישיות יתר (נטייה מולדת להיקרשות של הדם, שמקשה על ההריון להשתרש ברחם), בעיות אנטומיות (כמו הידבקויות או מחיצה ברחם), בעיות בקריוטיפ (מבנה כרומוזומים בלתי תקין של אחד ההורים או שניהם יוצר עובר לא תקין, שהגוף דוחה), נוגדנים עצמוניים של האם שמשום מה תוקפים את ההריון וגורמים להפסקתו ובעיות הורמונליות, בעיקר חוסר בפרוגסטרון שדרוש כדי לתמוך בהריון.

 "יש לציין שמלבד הנזק הנפשי, שוודאי נגרם לאישה שמאבדת הריונות מספר פעמים, למעט מקרים יוצאי דופן אין נזק בריאותי בהפלות חוזרות ונשנות, כל עוד מדובר בהפלות טבעיות, ולא כאלה שנגרמו כתוצאה מהתערבות רפואית", מוסיף פרופ' קופרמינץ.

לכל החדשות והמחקרים