mako
פרסומת

אישה ביקשה להתגרש – הבעל דרש בעלות על העובר המוקפא

בית הדין הרבני דחה את בקשתו של גבר לקבל את העובר שהקפיא יחד עם אשתו, אחרי שזו פתחה בהליכי גירושין. בתביעתו דרש שלום בית – או לאפשר לו לפנות לפונדקאית

     שמעון איפרגן
שמעון איפרגן
mako
פורסם:
עובר ברחם
אילוסטרציה: shutterstock
הקישור הועתק

משפט שלמה? בית הדין הרבני דחה לאחרונה את תביעתו של גבר, שביקש להעביר עובר מוקפא לפונדקאית לאחר שאשתו ביקשה להתגרש.

בני הזוג, שנישאו לפני כעשר שנים, התקשו להביא ילדים לעולם. טרם נישואיו חלה הבעל בסרטן הערמונית, נאלץ לעבור כריתת אשך – והקפיא מנות זרע לשימוש עתידי. לאחר הנישואין הוא ואשתו עברו טיפולי פוריות רבים שכללו שימוש במנות הזרע, ולבסוף הצליחו להביא ילד לעולם. האישה עברה שאיבת ביציות, ואחת מהן הופרתה עם מנת הזרע האחרונה של הבעל. השניים החליטו להקפיא את העובר. 

לאחרונה, מערכת היחסים בין בני הזוג עלתה על שרטון והאישה פתחה בהליכי גירושין. היא דרשה מבית הדין הרבני בפתח תקווה לאסור על בעלה להשתמש בעובר המוקפא – או להעביר אותו לפונדקאית. מלבד זאת, היא ביקשה לזרז את הליכי הגירושין שלה, כדי שתוכל להינשא בשנית ולהביא לעולם ילדים נוספים.

מנגד, הבעל דרש שלום בית – והכריז שהעובר המוקפא הוא תקוותו האחרונה לילד נוסף. לדבריו, העובר הוא "רכושו" ולכן יש לאפשר לו לנהוג בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי. עוד הוסיף הבעל כי לו ידע שאשתו תסרב להרות אותו, לא היה "מבזבז את מנת הזרע האחרונה שלו" ומפרה אותה. "אשתי הייתה מודעת היטב למצבי קודם הנישואין, ולכן נישאתי לה", תבע. "אם היא מסרבת להיכנס שוב להריון, אני דורש לאפשר לי לתת את העובר לאם פונדקאית".

הדיינים דנו בסוגיה בהסתמך על פוסקי ההלכה, וסרבו לאשר את מתן העובר המוקפא לפונדקאית ללא הסכמת האישה שתרמה את הביצית.