בגיל 46, היא כבר יודעת שזה ההריון האחרון שלה. השבוע היא התחילה להרגיש את תנועות העובר, וכמו בכל ההריונות הקודמים, היא זיהתה בדיוק את הרגע. אבל את התינוק הזה – כמו תינוקות רבים שקדמו לו – קרול תמסור להוריו מיד אחרי הלידה. אחר כך היא תתאושש כמה ימים בבית החולים, ותצא, בפעם האחרונה, ממחלקת היולדות, שהיה כמו בית שני עבורה.

קרול הורלוק - פונדקאית 13 פעמים (צילום: צילום מסך daily mail)
"הייתי ממשיכה". קרול הורלוק עם השלישייה עבורם שימשה אם פונדקאית | צילום: צילום מסך daily mail

"הרופאים אמרו שאני חייבת להפסיק ללדת בגילי"

קרול הורלוק היא פונדקאית ותיקה, שכבר הרתה, ילדה ומסרה 12 תינוקות במהלך הקריירה הענפה שלה, שיא שהופך אותה לפונדקאית הפוריה והפעילה ביותר בעולם. בנוסף ל-12 התינוקות שמסרה ולתינוק שהיא עתידה למסור בקרוב, יש לה גם שתי בנות משלה.

"אני חייבת להפסיק ללדת בגלל הגיל שלי, אבל אילו יכולתי, הייתי ממשיכה עם עוד כמה זוגות", התוודתה קרול. "לאורך השנים אנשים תמיד שאלו אותי איך אני מסוגלת לוותר על תינוק שהיה לי בבטן וילדתי, אבל אם לא הייתי בטוחה במיליון אחוזים שההורים שאני עובדת איתם יהיו הורים נהדרים, לא הייתי עושה את זה. אני לא נקשרת לתינוקות במהלך ההריון. את הבנות שלי אני אוהבת אהבה חסרת גבולות, אבל לא הרגשתי כך עד שהתחלתי להניק אותן ולחבק אותן אחרי הלידה, מה שלא קורה כמובן עם התינוקות שאני מוסרת".

בבריטניה, שם היא חיה, התשלום עבור פונדקאות הוא בלתי חוקי. עם זאת, הזוגות משלמים לפונדקאית "החזר הוצאות", בסכום שנע סביב 50,000 שקלים – אולם קרול נשבעת שלכסף לא היה חלק בבחירתה להפוך לפונדקאית סדרתית: "זו טענה מגוחכת. אני עוזרת לכולם, וכל זוג משלם לי לפי יכולתו".

לדבריה, הגיעה לפונדקאות אחרי שחוותה את ההריון והלידה של שתי בנותיה, ולבה נכמר על נשים שלא יכולות להביא ילדים בעצמן. "החוויה של ההריון והלידה הייתה מאוד עוצמתית וחיובית עבורי, והרגשתי שאני רוצה לעזור לנשים שלא זוכות לעבור אותה". הבנות של קרול נפגשו עם רוב הזוגות שעבורם הרתה וילדה אמן, והיו חלק מהחוויה. גם בן זוגה, פול, מפרגן לתחביב שהפך למקצוע. "יצאתי בעבר עם גברים שנרתעו מהעיסוק הזה שבחרתי, אבל לפול זה לא מפריע, והוא תומך בי בכל מה שאני זקוקה לו", סיפרה קרול בראיון הפרישה שלה.

"הריון השלישייה היה עבודה לא פשוטה"

חוויית הפונדקאות הראשונה שלה לא הייתה רפואית במיוחד. "פגשתי את הזוג, ואחרי שאכלנו ארוחת ערב הגבר הלך לחדר אחר וחזר עם דגימת זרע בכוס סטרילית. הזרעתי את עצמי, וזה לא הצליח, אבל הניסיון השני כבר נקלט". בישראל, חשוב לציין, החוק אוסר על פונדקאית לשאת תינוק שנוצר מביצית שלה עצמה, וניתן להפרותה רק ביצית שנתרמה על ידי תורמת אחרת או ביצית של האם המיועדת. בנוסף, חל איסור על אישה ללדת עבור זוג אחר יותר מפעמיים, וכן אוסר על נשים להיות פונדקאיות אם ילדו יותר משלוש פעמים בעבר.

במהלך שנות עבודתה היא נתקלה בלא מעט טרגדיות – בין היתר, זוגות שעברו אובדני הריון מרובים, זוג שניסה להרות ללא הצלחה במשך 23 שנים וזוג שכבר השתמש בפונדקאית, אולם לא קיבל את התינוק לאחר שהפונדקאית התחרטה.

קרול הורלוק - תאומים בפונדקאות (צילום: צילום מסך daily mail)
בהריון השני מתוך 13: תאומות | צילום: צילום מסך daily mail

התינוקות של קרול הורלוק - פונדקאית 13 פעמים (צילום: צילום מסך daily mail)
הריונות 6, ו-8. כל התמונות של הילדים תלויות בביתה לצד התמונות של בנותיה | צילום: צילום מסך daily mail

בעקבות טעות שלא מתאימה לפונדקאית מנוסה כל כך, כמעט הייתה מעורבת בטרגדיה נוספת בעצמה, אולם מצאה פתרון יצירתי. "אחרי אחת ההפריות, פול ואני קיימנו יחסי מין. אני יודעת שלא אמורים לעשות זאת, אבל השתמשנו בקונדום וחשבנו שיהיה בסדר. במהלך ההריון גילינו שהתינוק הוא לא של הזוג, אלא שלי ושל פול, וכמובן שבכיתי במשך שבועות והייתי אכולת אשמה. לא רציתי לוותר על ילד שלנו, אבל לא יכולתי לאכזב כך את האישה שציפתה לילד שאלד לה. בסוף החלטנו, פול ואני, להמשיך בהריון ולתת את התינוק לאימוץ לזוג הזה".

האתגר המקצועי הגדול ביותר של קרול היה הריון שלישייה, שנוצר בהפריית מבחנה שעברה. "הזוג היה מאושר, אבל בשבילי זה היה סיכון ועבודה לא פשוטה בכלל", נזכרת קרול. "לא יכולתי לזוז משלב די מוקדם, בקושי הצלחתי להסתובב במיטה".

"זכיתי להביא אושר לכל הזוגות האלה"

כעת, בגיל 46, הגיע הזמן לתלות את תחתוני הרשת ולפרוש. "אני עדיין מרגישה מצויין, אבל הרופאים אמרו לי שכדאי שאפסיק, כי אני מבוגרת ובכל זאת ילדתי כל כך הרבה פעמים", היא אומרת בעצב. בסלון ביתה תלויות, לצד תמונות של בנותיה, תמונות של כל התינוקות שילדה. "אני חושבת על כולם די הרבה, ושמחה שיכולתי להביא אושר להרבה זוגות", היא מסכמת את הקריירה הענפה.

קרול הורלוק עם בנותיה (צילום: צילום מסך daily mail)
היו שותפות מלאות בתהליך. קרול ובנותיה הביולוגיות | צילום: צילום מסך daily mail

"מבחינה רפואית גרידא, אין הבדל בין הריון פונדקאי להריון רגיל", אומר ד"ר אמיר רבהון, מומחה ליילוד וגינקולוגיה בקופת חולים מאוחדת. "לא ידוע על סיכונים כלשהם שעולים רק מפני שלא מדובר בתינוק ביולוגי של מי שנושאת אותו. העניין בסיפור הזה הוא לא עצם הפונדקאות, אלא העובדה שמדובר בהריון ה-13 במספר. המשמעות של הריונות מרובים כל כך תלויה כמובן בהיסטוריה המיילדותית האישית של כל אחת, אבל ככלל, אנחנו רואים בהריונות כאלו יותר סיבוכים שקשורים לשליה, לידות מוקדמות, ועומס יתר על כל הגוף – כליות, כבד, לב, שנאלצים לעבוד קשה מאוד לאורך זמן רב. בנוסף, אם הלידות מתבצעות בניתוחים קיסריים, יש סיכון מוגבר לסיבוכים כמו הידבקויות באגן ושליה נעוצה, מצב שבו השליה משתרשת על צלקת מהניתוח ועלולה לפגוע ברחם. עם זאת, יש אוכלוסיות שבהן מקובל ללדת כל כך הרבה פעמים, וזה לא משהו בלתי אפשרי".

>> "מבחינתי הריון זה הליך רפואי": סיפורה של אם פונדקאית