אישה במיטה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מה לעזאזל קורה לשיער המדהים שהיה לי כל ההריון? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אם בהריון השיער שלך הצליח להפתיע אפילו אותך, והפך לשופע ומלא ברק, אחרי הלידה המטבע מתהפך. למרבה הזוועה והניג'וס, את מגלה שערות נושרות בכל מקום אפשרי: מהכרית ועד הכיור. רגע לפני שאת נלחצת, אל חשש. מדובר בתופעה שכיחה וטבעית אחרי הלידה. למה זה קורה, איך אפשר להתמודד ומתי צריך להילחץ? מדריך למנשירה.

ושוב, הכל בגלל ההורמונים

"הגורמים לנשירת שיער יכולים להיות רבים, אך כולם בסופו של דבר מתמקדים בהצטמקות זקיקי השיער", מסבירה ד"ר נלי אליגר, רופאה מומחית למיילדות, גניקולוגיה ופריון נשים ורפואה אסתטית. "מדובר בתופעה שכיחה שנגרמת בעיקר בגלל חוסר איזון הורמונאלי וכתוצאה מהפרעות בבלוטת המגן הפוגעות בתהליך חילוף החומרים".

לדברי ד"ר אליגר, במהלך ההריון מופיעים הורמונים הגורמים להאטת קצב מעבר השערה מתהליך הצמיחה לשלב המנוחה והנשירה, וזאת הסיבה שלעתים השיער שלנו נראה עבה יותר. אך מיד לאחר הלידה, מינון ההורמונים שמעקבים את השערה יורד ולכן בבת אחת השערות שהיו בתהליך נשירה והתעכבו מתחילות לנשור.

חוץ מההורמונים, שתמיד טוב להאשים אותם בכל, סיבה שכיחה נוספת לנשירה נובעת לא פעם מדיאטה חריפה או תזונה בלתי מאוזנת. ככל הנראה, הסיבה נגמרת מהיעדר חלבונים המהווים קטליזטור לתופעה, אך גם כתוצאה מאנמיה ומחסור בברזל, מצב נפשי, טראומה, זיהומים ואפילו השפעות של סוכרת ההריון.

בהנחה ששללת את כל הסיבות הנוספות הללו, ד"ר אליגר מרגיעה ומסבירה שזה רק עניין של זמן. "מספר חודשים לאחר הלידה, כאשר הפעילות ההורמונאלית תחזור לתקנה, תלך ותפחת גם תופעת הנשירה". אך יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם הנשירה נמשכת זמן רב מיום הלידה (מעל לשנה) ולא חלה הטבה. במקרים כאלה או במקרים בהם קיים שינוי משמעותי בצפיפות ובסמיכות השיער יש לפנות לרופא עור, היא מחדדת.

מברשת רכה ומסכות מזינות

ועד שיעבור זעם, מה אפשר לעשות? אשר גלאי, מדריך מקצועי ומנהל מחלקת מחקר ופיתוח של ג'ויה מעבדות, ממליץ לנהוג בשיער בעדינות מרובה ולהקפיד על טיפול נאות הכולל את הברשתו במברשת רכה בלבד. "את השיער יש לסרק בהיותו לח עד יבש ולהשתמש במסרק רחב שיניים, בכדי להפחית את הסיכוי להסתבכות השיער ויצירת הקשרים בו. יש לחפוף כמה פעמים בשבוע בעדינות ולייבש את השיער על ידי ספיגת המים במגבת. לאחר השימוש בשמפו מומלץ להשתמש במסכה טיפולית שתעניק הזנה אינטנסיבית לשיער וכמו כן תרכך את ההשפעות השליליות של המים הקשים על השיער ועור הקרקפת".

אישה צועקת מושכת בשיערה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
קצת סבלנות, דארלינג, שנה וזה עובר | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

כמו כן, כדאי להקפיד על תזונה מאוזנת ונכונה שתכלול את כל החומרים החיוניים לך. הימנעי מאוכל תעשייתי, והעדיפי תזונה מאוזנת המורכבת מירקות ופירות טריים, מוצרי חלב, קטניות, בשר וחלבונים.

מעבר לפעולות החילוץ וההצלה הללו, כדאי לוותר גם על פעילויות כימיות קשות כגון, החלקות, סלסול ושאר פרוצדורות המחייבות שימוש חומרים חריפים ולהמתין לחלוף תקופת הנשירה. תסרוקות של עיצוב שיער הדורשות מתיחה חזקה והידוק של השיער או לחילופין שימוש בפן עם חום ישיר על השיער והקרקפת, יחכו גם הן, על מנת שיאפשרו לשיער להתחזק ולהירגע. עוד קצת סבלנות, יקירה ותחזרי אליהן בגדול.

ולמה אנחנו בוכות אחרי לידה? חוץ מיום שיער רע, 21 סיבות נוספות