גם ההריונית הטכנולוגית ביותר, זו שלא קראה ספר אמיתי כבר שנים, תמצא את עצמה בשלב מסוים בסטימצקי פונה היישר אל המדף הנכון. אמנם יש הכל ברשת, אבל עדיין אין תחליף לספר מעמיק וממצה, כזה עם כריכה ודפים וריח של חדש. אז אם אתם בקטע, קבלו את כל הז'אנרים המרכזיים בספרי ההריון והלידה בעברית, שיעזרו לכן לנווט במסע. את הבוק ריפורט תגישו בחדר לידה.

אין תמונה
הספר עם הגלגל. קלאסיקה
הקלאסי: "המדריך הישראלי להריון ולידה"/ ד"ר עמוס בר וטלי רוזין (כנרת-זמורה-ביתן-דביר). גם ב-2011, כשלכל אחת יש אפליקציות הריון משוכללות באייפון וכל אתר מציע מחשבון ביוץ, מחשבון הנקה ומחשבון התפתחות העובר בתלת מימד, ל"ספר עם הגלגל" (שקיבל את שמו בזכות גלגל רטרואי וחמוד לחישוב תאריך הלידה המשוער) יש מעמד של כבוד בקהילת ההריוניות. משפטים כמו "קראתי בספר עם הגלגל ש..." שגורים בפיהן של הריוניות כבר כמעט 20 שנה, ולמעט כמה חריקות בתחום הטאקט (כמו ההמלצות לצבוע את השיער כדי לא להפחיד את התינוק), מדובר בקלאסיקה שרכשה את מעמדה ביושר, אך גם דאגה להתעדכן.

 

אין תמונה
כך תהפכי להריונית הכי שווה בסביבה. הכי אפידורלוש
הטרנדי: "OMG  אני בהריון!"/ ד"ר הגר שפר וליאת לוי-קופלמן (ידיעות ספרים).
בהנחה שקראת על כל הבדיקות החשובות באינטרנט, הספר הזה בדיוק בשבילך. טיפים על סטיילינג הריוני? יש. טיפים לטיפוח? יש ויש. ואפילו מתכונים להריונית המודאגת מההתעגלות הבלתי הנמנעת במקומות הלאו דווקא נכונים. עוד בספר, עצות שקשה לקבל בספרי הריון אחריםעשי ואל תעשי בתחום הביגוד ההריוני, מה כדאי לקנות לבד ומה לבקש מתנה ופרק מאלף הנושא את הכותרת המבטיחה: "כך תהפכי להריונית הכי שווה בסביבה". הכי אפידורלוש.

 

אין תמונה
הוראות הפעלה לתינוק. הפרקטי
התפעולי: "מלידה עד גיל שנה – המדריך הישראלי השלם לטיפול בתינוק"/ מור אסאל וענת בר לב אפרתי (מטר).
מתאים לחובבות (שלא לומר: חולות) השליטה מביננו. רשימות "וי" מפורטות, מדריכי קניות ופירוט ההחלטות שצריך לקבל מראש, וכל זאת עוד לפני הצירים. הספר מצהיר על עצמו שהוא-הוא "הוראות ההפעלה" שכל הורה טרי משווע אליהן ולא מבין איך לא צורפו לתינוק, ובניגוד לשמו, עוסק גם בהריון (ובעיקר בסופו הלא פשוט).

 

אין תמונה
טבעי זה הכי. לא ללובשות שרוואלים בלבד
הזורם: "לידה פעילה – המדריך ללידה טבעית"/ ג'נט בלאסקאס (אלטרנטיבות). המחברת היא מייסדת "התנועה ללידה פעילה", וכצפוי: הספר מציג אמנם לידה בבית החולים כאופציה נסבלת, אולם מתמקד בעיקר בלידות טבעיות, ביתיות ופעילות. אפילו הסעיפים המוקדשים לאפידורל זוכים להסתייגויות המתבקשות, ומציעים דרכים אחרות להתמודדות. יש מי שימצא את הספר קצת מטיפני ופוריטני בכל הקשור ללידות טבעיות, אבל אין ספק שמדובר בנקודת ציון ספרותית חשובה, שנתנה ביטוי למגמה שעד לפני כמה שנים נחשבה איזוטרית. לא רק ללובשות שרוואלים.

אין תמונה
טבילה בהריון ונידה אחרי לידה. מהבולטים במגזר
ההלכתי: "בשעה טובה – מדריך רפואי הלכתי להריון ולידה" / הרב ברוך ומיכל פינקלשטיין (פלדהיים).
ספרי ההדרכה הרגילים מלאים תמונות גרפיות, שיכולות לעורר מבוכה גם בקרב חילונים זורמים. מעבר לכך, אין שום ספר סטנדרטי שעונה על שאלות טבילה בהריון ונידה אחרי לידה. את המדריך ההלכתי כתב זוג נשוי: רב ומיילדת, שמציגים מדריך תכלסי וענייני להריונית שומרת המצוות. בגלל הבלעדיות, מדובר ברב מכר היסטרי בחברה החרדית, עם כ-100 אלף עותקים שנמכרו. ככל הנראה, הספר היחיד פרט לתנ"ך שמקובל על כל זרמי היהדות.

 

אין תמונה
כל מה שמותר ואסור לאכול. תזונה בהריון
התזונתי: המדריך השלם לתזונה בהריון/ טובה קראוזה (ידיעות ספרים).
הריון ואוכל הם נושא רגיש. רשימת המזונות האסורים להריוניות הולכת ומתארכת מדי שנה, החשקים מאיימים להוציא אותך מדעתך וגם החשש שמא את לא אוכלת מספיק נכון עבור התינוק שבבטן יכול להדיר שינה. המדריך של קראוזה מנסה לכסות את כל המידע הנחוץ בתחום התזונה להריונית ולמניקה, ולא פחות חשוב: לתת טיפים לחזרה למשקל של לפני ההריון (או קרוב אליו). את המגנום פרלינים בשלוש בבוקר הוא לא אולי יוכל לארגן לך, אבל בהחלט ייתן לך חומר למחשבה בזמן שאת לועסת אותו.

 

אין תמונה
תאומים, שלישיות ויותר? הכל על הריון מרובה עוברים
המרובה: "הריון בגדול - המדריך להריון רב עוברים: תאומים, שלישייה או יותר" / איריס בר ניר כהן וענת גת (מטר).
השם: מלחיץ. ההסברים: עוד יותר. ועדיין, מי שמתכוננת ללידה של יותר מתינוק אחד בבת אחד תמצא כאן הרבה מידע שימושי, שלא תמיד קל להגיע אליו בערוצים הקונבנציונליים. בעוד שבספרי הריון ולידה רגילים מוקדש פרק מיוחד להריון של יותר מעובר אחד, כאן כל המדדים, הבדיקות והעצות מוצגים מפרספקטיבה כפולה (או משולשת), מתוך הבנה שהריון כזה הוא לא רק עוד חצי שעה בכל אולטרסאונד או קניית שתי מיטות, אלא מצריך הכנה נפשית ומודעות בריאותית שונה. שיהיה בהצלחה עם זה.

 

אין תמונה
מורה נבוכים לאבות נבוכים. גבר גבר
הלא-מקפח: "אבא נולד – מדריך ההריון לגבר" / תמר שחר ואביב שטיין (כתר).
לא צריך להיות שוביניסט או ניאנדרתל כדי להרגיש מקופח כשאשתך בהריון. נכון, זה משמח, ונכון שהתוצאה שווה הכל, אבל לא מעט גברים מודים שהם מרגישים קצת דחוקים ונלחמים על מקומם בהריון שהם אחראים (לפחות) לחלק ממנו. המדריך הגברי הזה מציע מידע "רגיל", כמו פירוט הבדיקות ושלבי ההריון (לגברים שאין להם חשק לשבת על האינטרנט ולחרוש), לצד מידע שימושי יותר: טיפים לאבהות, עזרה בקניות לאבות נבוכים ומדריך להתמודדות עם אישה הורמונלית. במסגרת השיתופיות, ולמרות שיש לך לא מעט ספרים משלך, מומלץ שתעיפי מבט – רק בשביל לוודא שלא משמיצים אותך יותר מדי. 

>>פריטי הלבוש ההריוניים שילוו אותך גם אחרי הלידה