אישה בהריון שוכבת על הגב (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מה יש לך להפסיד, דארלינג? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
אנחנו לא שופטים אותך. להיות בהריון זה דבר מלחיץ, וכל דרך התמודדות היא לגיטימית. יש שמתייעצות לפני כל כדור לכאב ראש שהן שוקלות לקחת, אחרות מחליטות לנקוט בהימנעות, ופשוט מתעלמות מקיומו של הממסד הרפואי שמחוץ לתחום הגינקולוגיה, או במילים אחרות: יעדיפו להוריד אצבע לפני שייקחו אנטיביוטיקה לגרון כואב או ימרחו משחה אנטיספטית על כווייה.

אם את נמנית עם הקבוצה האחרונה, ונחושה לעבור את החודשים הקרובים בלי עזרה של הרפואה הקונבנציונלית – זה המדריך בשבילך. אבל לפני שנתחיל, אזהרה חשובה שאסור להתעלם ממנה: בכל מקרה של חום לא אופייני, כאבים, התכווצויות או חשד שמשהו לא בסדר: עזבי את הפטרוזיליות והשומים, ולכי לרופא ורק בריאות שתהיה.

1. הורדת חום: חומץ תפוחים

כדי להוריד חום בלי תרופות, מומלץ לעסות במעט חומץ תפוחים או הנחת קומפרסים של חומץ תפוחים על המצח ועל בית החזה. אפשר גם לטבול באמבטיה של מים פושרים, וגם לאכילת ארטישוק מיוחסות סגולות של הורדת חום. חשוב לציין שחום הוא מצב מדאיג בהריון, ולכן אם החום גבוה מאוד או לא יורד במשך זמן מה, מומלץ לפנות לרופא ו/או להוריד את החום באמצעים קונבנציונלים.
במקום: אקמול, דקסמול, אופטלגין, נורופן, אדוויל.

2. כאבי ראש: תפוחי אדמה

פרוסות של תפוחי אדמה, שמוצמדות למצח למשך מספר דקות, הן סגולה למיגור כאבי ראש. מכיוון שכאב ראש יכול להיות גם סימן לרעלת הריון, חשוב להיות ערנית למצב, ואם אין הטבה לגשת מיד להיבדק.
במקום: אקמול, דקסמול, אופטלגין, נורופן, אדוויל.

3. הצטננות: שורש חזרת, עראק, בצל ודבש

הצטננות היא מלכת הרפואה העממית, ומספר תרופות הסבתא שמוקדשות לה בלתי נדלה. עם הפתרונות הפופולרים נמנים חיתוך שורש חזרת והרחתו, הרתחת סיר עם מים ושלוש כפות עראק ושאיפת האדים ושתיית מיץ מבצל מרוסק ודבש.
במקום: אנטי-היסטמינים ותרופות מייבשות (אקמול צינון, דקסמול קולד).

4. תולעים: שום

ראשי שום שלמים (צילום: SXC)
לדחוף שן שום לאן? | צילום: SXC
תרופת סבתא הזו היא מהפחות סימפטיות שבנמצא, אבל אם כבר הגעת למצב, יש סיכוי שתעשי הכל, אבל הכל, בשביל לסיים אותו. במקום לקחת תרופות, אפשר לטבול שן שום (דקה) בשמן זית, ולהחדיר אותה למקום שבו נמצאות התולעים, ולהיפרד מהן כידידות.
במקום: ורמוקס.

5. כוויות: לבן, דבש ואלוורה

מריחה של לבן קר, דבש אמיתי או אלוורה טבעית (מהצמח, לא משפופרת), קרוב ככל האפשר למועד היווצרות הכוויה, ירגיעו את הכאב ויצמצמו את ממדי הצלקת העתידית.
במקום: משחות כמו סילברול, ביאסין.

6. עצירות: שזיפים מיובשים, שמן זית, דבש

בין נפלאותיו הצפונות של ההריון שמור לעצירות מקום של כבוד. שתיית כמויות נכבדות של מים, רצוי כאלו שהושרו בהם שזיפים מיובשים למשך הלילה, צפויה להקל על המצב, וכן אכילה של דבש ושמן זית, ביחד או לחוד.
במקום: לקסעדין, נורמלקס, לבולק.

רימון חתוך (צילום: YinYang, Istock)
מעולה ליציאות רכות, מדי | צילום: YinYang, Istock

7. שלשול: אורז, רימונים

אם את מבנות המזל שלא סובלות מעצירות, עדיין יש מצב שאת סובלת משלשול. כדי לטפל במצב בלי לערב רופאים, את יכולה לאכול רימון או לשתות מיץ רימונים טרי, וכן להרתיח אורז במים במשך מספר דקות, לסנן, לצנן ולשתות את המים.
במקום: אימודיום, סדיסטל.

8. כאבים בדרכי השתן: פטרוזיליה, בצל ושום, צנון וסלק

נקדים ונאמר שדלקות בדרכי השתן מסוכנות מאוד בהריון, ועלולות לגרום ללידה מוקדמת. בשום מקרה אסור לנסות לטפל בדלקת לבד, והטיפים מיועדים להקלת הכאב ביום-יומיים עד שהאנטיביוטיקה מתחילה להשפיע. בין הרעיונות הסבתאיים אפשר למצוא הרתחת צרור פטרוזיליה במים, סינון, צינון ושתיית הנוזל הירקרק; קומפרס של בצל ושום שרוסקו במעבד מזון או בפומפיה על הגב התחתון; ולמי שיש מסחטת פירות קשים: שתיית מיץ צנון וסלק.
במקום: סדורל.

9. שיעול: בצל ודבש, סודה עם חלב

שיעול יכול להטריף את הדעת, ואפילו לכאוב קצת בשרירי הבטן המתוחים גם כך. כדי להיפטר ממנו בלי סיוע תרופתי, נסו לשתות כוס שחציה סודה וחציה חלב קר, או לשתות רסק בצל ודבש.
במקום: היסטפד, ברונכולט, רוביטוסין.

10. כאבי אזניים: שמן זית

טפטפו לאוזן כמה טיפות שמן זית בטמפרטורת החדר, בתוספת מעט שום כתוש או כמה טיפות שמן לוונדר איכותי, ותחבו בעדינות צמר גפן מגולגל.
במקום:
אוטידין, סילוקסן.

אין באמור לעיל להוות המלצה רפואית או תחליף לייעוץ רפואי

>> ואם לא השתכנעת: אילו תרופות מותר לצרוך בהריון?