בגיל 39, "גיל מתקדם", לדבריה, שרה בצלאל בשבוע ה-27 להריונה בדרך אל הילד השני. בבית מחכה לה ילדה בת 10. זו הסיבה שהיא החליטה להתחסן נגד קורונה בשידור בתכנית "גלית ויואב".

"חששתי להתחסן אבל אני מרגישה שיש לי אחריות למשפחה שלי ולתינוק שלי", היא אומרת. "יש יותר סיכון בלקבל את הקורונה מהסיבוכים של החיסון. התייעצתי עם כולם ואני חושבת שזה הצעד הנכון".

ד"ר ג'וליה ברדה פישלר מסכימה עם שרה, ומנסה להפיג חששות של נשים מפני המהלך. "אפשר להרגיע בשלב הזה את הנשים. נכון שנשים בהיריון לא השתתפו במחקר של פייזר ולכן אין לנו ממצאים. אבל צברנו ידע ואנחנו יודעים איך החיסון הזה עובד. אנחנו יודעים שמדובר בחיסון שלא חודר לגרעין של התא. הוא מתפרק בתא ובתוך זמן קצר נעלם. לכן אנחנו יכולים די בבטחה להמליץ עליו בהיריון. אני חושבת שהתחלואה הקשה שיכולה לנבוע מחוסר חיסון, הסיכון שלה גבוה יותר מהסיכון של החיסון, שהוא אפסי מאוד במהלך ההיריון".

האם יש ודאות שזה לא יכול לפגוע בעובר?
"זה לא נבדק. במחקר של פייזר חוסנו 23 נשים שלא ידעו שהן בהיריון. בסך הכל ההיריון שלהן עבר בסדר והתוצאות היו בסדר. גם הילדים היו בסדר".

בעקבות עשרה מקרים שבהם נשים בהריון חלו בקורונה ואושפזו במצב קשה בבתי החולים, קופות החולים הודיעו כי החל מהבוקר (רביעי) נשים בהריון, בכל גיל וגם אם אינן בהריון בסיכון, יכולות להגיע ולהתחסן נגד הקורונה.

"הכנסנו את הזכאות למערכות שלנו, כל אישה בהריון יכולה לקבוע תור באפליקציה ולהגיע להתחסן", בישרה ב"חדשות הבוקר" ד"ר גלית קאופמן, ראש מחוז צפון במכבי שירותי בריאות, "אתמול בערב הטענו את המערכות, לוקח כמה שעות להתארגן מבחינה תפעולית ולוגיסטית - אבל נשים מתחילות להתקשר".

עם זאת, ד"ר קאופמן מתריעה כי בעקבות הרחבת מבצע החיסונים גם לנשים בהריון ולמתחסנים בני 40 פלוס, עלול להיווצר בקרוב מחסור במנות חיסון: "ברגע שפותחים עוד קבוצות יעד צריך שיהיו מלאים מספקים. אנחנו מצפים לקבל מלאים של חיסונים ממשרד הבריאות על מנת שנוכל לתת מענה לכל הבקשות הנוספות והקבוצות הרחבות".