גינקולוג טוב זה חשוב, ובתקופת ההריון במיוחד; את תזכי לפגוש אותו לא מעט, ועבור ההיסטריות שבינינו - הוא יהפוך ממש לבן זוג שני. אבל בניגוד לעבר, היום אנחנו כבר יותר חכמות וסקפטיות, ויודעות שכמו בכל תחום - גם כאן יש טובים יותר וטובים פחות, ולכל אחת יש את הזכות לבחור את הרופא הטב ביותר עבורה.

אישה אצל גניקולוג (צילום: jupiter images)
וכמובן שכימיה טובה זה מאסט | צילום: jupiter images

אז איך תדעי שהרופא שלך מתאים לך, ומתי כדאי לך להתחיל לחפש בעל מקצוע אחר? הנה כמה דברים שידליקו לך נורות אזהרה.

1. לא זמין. רופאים נתונים תחת לחץ עבודה אדיר והמרפאות בדרך כלל עמוסות בפציינטים. ובכל זאת, לא רצוי לעשות מעקב הריון אצל רופא אם אף פעם אין תור פנוי כשאת מתקשרת; אם את תמיד מחכה זמן ממושך בתור; או אם את מרגישה שהרופא ממהר לסיים את הבדיקה כדי להספיק לקבל את כל הפציינטיות.
ואגב, אם כשאת מתקשרת רק לשאול שאלה - המזכירה תמיד שמה אותך על מוזיקת מעליות מעצבנת ואת לעולם לא זוכה לדבר איתו בסופו של דברר - גם זה לא סימן מעודד במיוחד.

2. זמין יותר מדי. אם הרופא מוכן לקבל אותך כל יום, בכל שעה שרק תרצי, ורק מחכה שתיכנסי כי חדר ההמתנה שלו תמיד ריק, כנראה שיש לכך סיבה טובה.

3. עצלן או לא יסודי. אם הבדיקה שהרופא עושה היא שטחית, אם הוא שולח אותך תמיד לעשות בדיקות במקומות אחרים ואם הוא לא מוכן לעולם לעשות בדיקות חשובות שהן באחריות האחיות גם אם האחות בדיוק לא נמצאת - למה בכלל לטרוח להגיע אליו?

4. מלחיץ או עצבני. חשוב שרופא לא יקל ראש, שיהיה עם יד על הדופק ויתייחס ברצינות לתלונותייך. אבל אם כל שאלה שלך זוכה לטונים היסטריים ואת מקבלת תחושה שעומדת להתרחש קטסטרופה - לא עדיף לוותר על הפאניקה המיותרת, במיוחד בהריון?

5. לא מעודכן. הידע הרפואי מתעדכן באופן מתמיד וחלק מתפקידו של הרופא הוא לעקוב אחר מחקרים חדשים, פריצות דרך טיפוליות ותרופות שנכנסו לשוק. אם את מרגישה ששאלותייך לא זוכות למענה הולם, אולי רופא אחר יוכל לספק אותך יותר.

6. לא נחמד. את מחפשת טיפול רפואי מקצועי, לא חבר חדש, לכן אישיות מלבבת לא צריכה להיות קריטריון לבחירת רופא. יחד עם זאת, לא מומלץ להגיע בזמן ההריון, או בכלל, לרופא מתנשא או קר באופן יוצא דופן. זה לא נעים וגם משפיע על איכות הטיפול - למשל אם את נמנעת מלשאול שאלות חשובות כדי לקצר את זמן הביקור.

7. לא נוח. ויש פרמטרים נוספים: אם הרופא דווקא לטעמך אבל המרפאה נמצאת בקצה השני של העיר; אין אוטובוס שמגיע לשם; יש פקק מטורף בדרך וכשאת סוף סוף מגיעה – אף פעם אין כיסאות פנויים בחדר ההמתנה, אולי כדאי לשקול מחדש עלות מול תועלת.

עוד ב-9 חודשים:

>> קורן, נורי או פארי: איך מתמודדים עם שם מיוחד?
>> מאריך כפית וינשוף לבדיקת אלכוהול בציצי: מוצרים שמקלים את החיים על הורים

 >> האם מותר לצבוע את השיער בהריון?