אחד הדברים הראשונים שהריונית בתחילת הדרך מגגלת זה "מה אסור לאכול בהריון". יש הרי חוקים די נוקשים, הרבה מאוד אינפורמציה, אבל רשימה די מצומצמת של דברים שממש אסור לאכול בתקופת ההריון, וכאלה שממש לא כדאי.  אבל מתברר שגם מאכלים פשוטים יותר, כאלה שלא ממש מצויים ברשימות המיועדות להריוניות, עשויים לגרום לנזק חמור ואפילו מסכן חיים.

רוב ההריוניות יודעות ודאי שממש אסור להתקרב לדגים נאים או בשר נא, או גבינה בלתי מפוסטרת, אבל רובנו לא נפעיל את אותו ההגיון גם על פירות חתוכים. אמא אחת כעת יוצאת באזהרות לכולן ומפצירה בהריוניות להימנע מאכילת פירות שנחתכו ונארזו מראש, אחרי שהעובר שלה כמעט מת אחרי שהיא אכלה מלון.

אמליה לידי, בת 35 מסידני אוסטרליה, סיפרה לאתר דיילי מייל שאחרי שילדה שני ילדים, היא בהחלט מעודכנת במה מותר ואסור לאכול בהריון. אבל למרות זאת, כשהיא הייתה בשבוע 33 להריונה השלישי, לידי חטפה ליסטריה – חיידק מאוד לא סימפטי וקטלני לעוברים – שיכול היה להרוג אותה ואת העובר שלה. "אני זוכרת שהתחיל לי חום וזה התפתח מאוד מהר", אמרה לידי לדיילי מייל האוסטרלי. "לא הלכתי לרופא במשך יומיים כי הייתי בטוחה שיש לי שפעת, ולא חשבתי שזו שפעת קשה מדי. כשבסוף הלכתי לרופא הוא אבחן אותי די מהר והיה די בטוח שיש לי זיהום, וכשחזרו תוצאות בדיקות הדם הבנו שמדובר בליסטריה".

חיידק הליסטריה הוא בין המזהמים המסוכנים ביותר לנשים הרות. הוא עלול להימצא בביצים, בשר, עוף ודגים שלא בושלו היטב, וכן במוצרי חלב ומיצי פירות לא מפוסטרים, סלטים מוכנים ואפילו בירקות ופירות שלא נשטפו כהלכה. נשים הרות והתינוקות שלהם הן בסיכון הכי גבוה להידבק בחיידק.

שבועיים אחרי שלידי נדבקה בליסטריה, בנה נולד, 5 שבועות לפני הזמן. מיד אחר כך הועמסו על גופו הקטן ערימות של אנטיביוטיקה דרך הווריד בשביל לנסות לחסום את התקדמות החיידק, ולידי מספרת שזה היה בכלל נס שהוא נולד חי. "הרופאים היו בטוחים שהם ימצאו אותו מת. היו לו פחות או יותר כמה שעות עד שהבקטריה הייתה עוברת לשלייה וישר אליו. בגלל זה קראנו לו תיאודור, כי המשמעות של השם היא 'מתנה מאלוהים'. זה נשמע נדוש, אבל ככה אנחנו רואים אותו".

כעת תאודור הוא בן 6 שבועות, והוא ואמו חזרו הביתה כדי לבלות עם שאר המשפחה שלהם. בינתיים ניסו במחלקות הבריאות בסידני להבין מה גרם ללידי לחטוף את הזיהום האכזר. "הם צמצמו את האפשרויות לשני מאכלים שיכולים היו לגרום לליסטריה", מזפרת לידי, "או מאורז לבן פשוט מבושל שאכלתי בסושייה, אבל שהרבה יותר הגיוני שזה הגיע מקופסה של מלון שנחתך מראש וקניתי בסופר. נראה שפירות חתוכים מראש ממש מתחילים להיות בעייתיים לנשים בהריון".

לידי מבקשת להעלות את המודעות של נשים לאפשרות לחטוף ליסטריה ממגש פירות שנחתך מבעוד מועד. "אם אתן רוצות לאכול פירות – תחתכו אותם בעצמכן", הזהירה. "אני ממש חשבתי שעשיתי בחירה נכונה שקניתי אותם מוכנים וחתוכים מראש, אבל הם פשוט יושבים שם וצוברים חיידקים ועדיף שתדעו את זה. אני ממליצה גם לסמוך על האינטואיציות. אם אתן יודעות שחליתן לכו לרופא ותבקשו בדיקת דם. אני חיכיתי יומיים וזה היה יכול להיות קטלני. תמיד עדיף לבדוק. אנחנו כל כך ברי מזל שיש לנו את תיאודור, זה פשוט נס".

>> למה בטן קטנה בהריון מטרידה כל כך הרבה אנשים?