אז כמה באמת צריך לעלות במהלך ההריון? אם פעם, מדובר היה במשקל ממוצע שעומד על 11 קילו לערך, היום הראייה היא אחרת. כל אישה וגופה שלה. "אנחנו כבר לא עושים הכללה", אומרת דוקטור בני שכטר, מומחה לגניקולוגיה ומיילדות. "כל אישה נבדקת בתחילת ההריון ונמדדת לפי היעדים האישיים שלה".
עם זאת, דעי שעד שבוע 15, את לא באמת אמורה לאכול יותר עבור הבוטן שבבטנך. החל מחודש חמישי, את בהחלט צריכה לאכול יותר, כי התינוק שבגופך מתחיל לגדול ולהיבנות. אבל זה לא אומר שפיצה זה הדבר הכי נכון עבורו, כן?
אבל דומה שמה שמעסיק נשים בהריון יותר מהעלייה במשקל, היא הירידה במשקל. אז כמה באמת אנחנו מורידות כבר בלידה עצמה? אם נלך על תינוק ממוצע במשקל 3 קילו, אלו המדדים הצפויים שלך: מי השפיר נעים בין חצי קילו לקילו שלם, השילייה היא עוד משהו כמו 600 גרם. והנה לך - 5 קילו שעפו כמו כלום. עכשיו רק נותר לך לבדוק כמה באמת עלית, וכמה עוד נותר לך לרדת.
ועדיין, אל תמהרי. "אם בחרת להניק, עלייך לצרוך בין 2000-2400 קלוריות ביום ולהכיל את כל אבות המזון. חלק מהנשים גם לא מצליחות לחזור למשקל טרום ההריון מסיבות רבות, אבל זה גם לא צריך להיות יעד שחייבים להגיע אליו. מה שלא יהיה, עשי זאת נכון, איטי וחכם".
>> מי שופט גוף של אישה בהריון? הסלבס מצילים את כבודה של קים קרדשיאן
>> תזונה בהריון: 5 מאכלים טובים, 5 סכנות