mako
פרסומת

המשפיענית שגילתה על עצמה משהו מדהים בהיריון

עינב כהן, משפיענית עם 135 אלף עוקבים, משתפת בפתיחות את חוויית הקינון האינטנסיבית שעברה במהלך הריונה. לצד התקפי סדר ליליים והזמנות אובססיביות, היא מעבירה מסר של קבלה עצמית, אהבה לגוף המשתנה והשפעה מעצימה על עוקבות רבות. כהן מציינת שההריון שינה אותה – ועכשיו היא הגרסה העוצמתית ביותר של עצמה

שחר בן ימיני
שחר בן ימיני
mako
פורסם:
עינב כהן
צילום: אינסטגרם
הקישור הועתק

המשפיענית עינב כהן (135 אלף עוקבים), שנמצאת בימים אלה בחודש התשיעי להריונה, לא תיארה לעצמה את תופעת הקינון שתחווה, והפכה לדבריה ל"מופע טרלול של ממש". וכך, לעיני העוקבות שלה באינסטגרם, היא שיתפה איך היא לא מצליחה להירדם מהרצון, למשל, לעשות סדר בבית, בשעות לא הגיוניות: "הייתי הולכת לישון ולא נרדמת כי הייתי חייבת לטפל במחשבות הטורדניות של הסדר", היא מספרת בריאיון ל-mako. "רציתי לסדר את כל הבית בסטים של כלים, להחליף מגבות, אם הייתי יכולה הייתי גם נוסעת לקניון באותו רגע. עשיתי הזמנות למצעים, למגבות. כל חלק שאפשר לדמיין בבית, סידרתי. הכל - להגעתו של התינוק".

כהן מתארת תופעה די נפוצה בהיריון אצל נשים. כפי שציפור מסדרת זרד לזרד ומכינה את הקן שלה לקראת היוולדו של הגוזל, כך גם נשים חוות צורך לסדר ולנקות כל דבר בבית, מקטן עד גדול. אצל כהן תופעת הקינון נעשתה כאמור לציבורית, כשהשיתופים קיבלו תוקף גם מנשים אחרות. 

"קיבלתי תגובות מהריוניות שכתבו לי שהן שמחות שהן לא לבד, וגם לא מהריוניות - הייתי פוגשת ברחוב בנות בנות 18-19 שהיו אומרות: 'עינב אנחנו לא קרובות להיריון ומקוננות איתך'. זה מידבק, לראות סדר מסוים. הריוניות נוספות כתבו לי 'בדיוק הזמנתי מגבות חדשות לכל הבית' כשהן ראו את הסטוריז שלי מאוחר בלילה. זה יצר ממש הייפ מצחיק וכיף, והיה כמו מופע טרלול שלא נגמר, וכל פעם אני נכנסת לטרלול אחר".

עינב כהן
צילום: אינסטגרם

מה הטרלול הכי משוגע שאת יכולה לחשוב עליו?
"אני זוכרת את עצמי רוצה לקנות קרניזים חומים בטמבוריה ומבינה שאין, ומחליטה לצבוע בעשר בלילה, אחרי ארוחת שישי, את הקרניזים שקניתי, כשאני בהיריון מתקדם כבר, כן? בדרך כלל אני שונאת לעשות פרויקטים בבית, אין לי כוח להיכנס לזה ובר בעלי רוצה לבנות ולעשות. פתאום איבדתי כל רסן. לא היה קרניזים חומים, אז הלכתי וקניתי צבע חום, צבעתי, לא הצלחתי לצבוע כמו שצריך, נסעתי לטמבוריה שוב, התייעצתי, קניתי חומר מיוחד, וחזרתי מארוחת שישי לצבוע, הכל באותו יום. יום אחר התחרפנתי שהמגבות בבית הן לא סט, אז העפתי, ופתאום מצאנו את עצמנו בלי מגבות כי השתיים שהשארתי היו בכביסה. התנגבנו עם מגבות פנים". 

לדבריה, בין זוגה אהב את השינוי בה: "הוא זרם איתי בכיף, עם השופינג פחות - זה פחות מעניין אותו. הזמנתי באמצע הלילה דברים כי אשכרה לא נרדמתי עד שהכוס שרציתי לא הוזמנה, למשל. כל החבילות הגיעו ביחד וזו הייתה כמות חריגה יחסית להזמנות הרגילות שלי. שם הוא אמר לי 'מאמי את לא נורמלית', אבל בגדול הוא ממש מכיל את הכל. בסוף מגיע אלינו בן אדם חדש שדורש המון ציוד, ואם אני יודעת מה גורם לי לשלווה לקראת הגעת התינוק, אני אעשה כל מה שצריך לטובת השלווה הזו, ובר מקבל את זה באהבה".

פרסומת

היו, היא אומרת, חלקים שבהם זה היה אולי מוגזם: "במהלך ההיריון בר חזר מהסופר עם חלב שהוא לא החלב שלי, והייתי על סף דמעות. שם אמרתי לעצמי 'את מטורללת על כל הראש' ועצרתי את זה. אמרתי לו 'הכל טוב'".

"אני מודה שמהקינון ממש נהניתי", היא ממשיכה. "ידעתי גם ככה שאני רוצה לעשות את הסדר הזה בבית, צריך דרייב מאוד מסוים בשביל לעשות דבר כזה. אני לא הריונית טיפוסית. ביקשו ממני במיון לנוח, חזרתי הביתה, נחתי שעתיים והתחלתי להשתגע. בגלל שאני פחות יוצאת מהבית בימים האלה, הקינון היה פתרון מעולה".

כהן אכן לא הריונית טיפוסית בכלל. חודשים ספורים לפני שבישרה על ההיריון באינסטגרם, פתחו היא ובעלה עסק, והיא מאמינה שתשוב אליו גם לאחר הלידה. במהלך ההיריון הפיצה אור והשראה בקרב נשים בנושא שלא חשבה שלעולם תחווה בעוצמות כאלה - אהבה עצמית. "הריוניות נוטות להתבאס מהבטן שגדלה, הגוף שעולה במשקל והבגדים שכבר לא יושבים אותו הדבר על הגוף", כהן, לימדה את 135 אלף עוקבותיה, שאפשר גם אחרת. "היום, עם המדיה, קל לראות ולהבין איך אישה בהיריון נראית, זה נכנס לתת מודע בין אם נרצה או לא. אז את מבינה שאישה בהיריון מתלוננת, אוכלת מה שבא לה, לובשת את הבגדים של בעלה. זו לא אני, לשבת ולהתלונן וזו הייתה החלטה של רגע - לעשות את הסוויץ' בראש".

לדבריה, הפוסטים שלה השפיעו על לא מעט נשים: "פתאום נשים היו כותבות לי 'עינב אני בהריון, הייתי מתוסכלת ובזכותך אני יוצאת ומתלבשת, חיה את החיים, נהנית ועפה על עצמי'", היא ממשיכה. "ומי אני בכלל שאקבל תגובה כזו? אמרתי לבר שזה גדול עליי שככה מישהי מרגישה בעקבות משהו שהעליתי, אבל לאט לאט הבנתי שיש פה משהו גדול יותר שאני מצליחה להפיץ החוצה. נתתי לזה עוד יותר מקום. התקופה הזו מעצימה אותי. לי זה בא בקלות, אבל יש נשים שאם הן לא היו רואות את התכנים שלי אז יכול להיות שהיו חוות את ההיריון בבאסה".

"כל החיים שלי האינסטגרם שלי היה מלא בדמות של 'עינב היא רזה, ובגלל זה היא אוהבת את עצמה ונהנית מהחיים'", היא אומרת, "אבל כיום אני באמת אוהבת את עצמי גם מעוגלת, ומעוברת, ובחודש תשיעי, וזה הכל מבפנים. אני מרגישה הכי סקסית בעולם".

פרסומת
עינב כהן
צילום: אינסטגרם

אחרי הלידה המון נשים חוות את הרצון לחזור למשקל הקודם, איך את עם זה?
"אין לי מושג, וזה כל היופי. אני יודעת שאני אוהבת את עצמי כרגע מאוד, ושאם ארצה להביא לעצמי את השינוי לגוף אני יכולה לעשות את זה ברגע.אני אוהבת אותי עכשיו, אני האישה הכי עוצמתית שהייתה בחיי, ואני לא יודעת אם יש עוד אחת כזו בתוכי, כלומר, אני בטוחה שכן, כי מצאתי אותה בזכות ההיריון, וכנראה האישה הזו חיכתה להגיע כדי להראות לי מי אני באמת. בכנות, אני מעדיפה להיראות איך שאני היום, מאשר איך שהייתי לפני. אני מקווה שאצליח לעשות את זה גם אחרי הלידה, אני מחכה לגלות, ומצפה לחוות את כל השינויים שיבואו - לתינוק, לזוגיות, למי אני אהיה". 

אז מה אפשר לאחל לך לאחרי הלידה?
"לעצור קצת, להתאהב, להתחרפן מאהבה, וללמוד לנוח. אני אישה שאוהבת לעבוד, ופעם ראשונה שמשהו יעצור אותי מלהיות אשת הקריירה שאני. שום דבר לא יכול היה לעצור אותי מלהיות אמא, וזה משהו שמאוד רציתי. נגלה בקרוב, ידעו הכל באינסטגרם".