תינוק חמוד עם חיתול (צילום: istockphoto)
לאוורר, למרוח בנדיבות ולהתקמצן על מגבונים | צילום: istockphoto
אחרי שאתם מגלים שלהחליף חיתול אינה פעולה שדורשת תואר שני, ואפילו עושים אותה בטבעיות יחסית ובזמן הולך וקצר – מגיעה התפרחת הבלתי נמנעת. יש טוסיקים שרק יפתחו אדמומיות קלה, אחרים ימשיכו לפריחה רצינית ויש מי שיחוו את הצד העוד-פחות-נעים של התופעה, עם כוויות של ממש. בהנחה שגידול תינוקות ללא חיתול  אינו אופציה ממשית עבור רובנו, הבעיה דורשת פתרון – ובדיוק זה מה שתקבלו כאן. הנה כמה טיפים פשוטים, בסיסיים ויעילים לשמירה על ישבן נקי וחלק מתפרחות

החליפו לעתים תכופות. חיתול יבש פירושו טוסיק יבש, ולכן אל תחכו למספר 2 כדי להחליף, אלא נסו לצמצם ככל האפשר את הזמן שבו החיתול רטוב לפני ההחלפה הבאה.

אל תתקמצנו על משחה. משחת ההחתלה לא סתם ניחנה בסמיכות של טיח – היא מהווה שכבת חציצה פיזית בין העור של התינוק שלכם לחיתול הספוג, ומגנה עליו מהצריבה של הפרשותיו. המשחה לא מיועדת לשימוש רק אחרי קקי, אלא בכל החתלה – גם בשתן של התינוק יש חומרים צורבים, שיכולים להציק לו מאוד אם כבר יש תפרחת, או לסייע בהתפתחותה של תפרחת אם כרגע יש רגיעה.

אל תתמכרו למגבונים. הם אמנם הפלא השמיני של ההורות, נוחים ונשלפים מבלי משים כמעט, אבל לפחות כשאתם בבית – נסו לוותר עליהם, ולשטוף את הטוסיק במים זורמים וסבון לתינוקות. גם המגבונים הכי טהורים לנצח יכילו יותר חומרים ממים וסבון, ובמקרים של תפרחת קשה פשוט גזרו על עצמיכם התנזרות ממגבונים, לפחות עד שתיצפה הקלה.

נסו שיטות סבתא. קוואקר בגרב באמבטיה? שמן זית מעורבב במשחת ההחתלה? השריית התינוק בקורנפלור? כל עוד העצה נמשעת לכם הגיונית, אין לכם מה להפסיד אם תתנו לה צ'אנס.

אמא עם תינוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
קוואקר בגרב באמבטיה? נשמע הזוי אבל לכי תדעי | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
אווררו. במיוחד עכשיו, כשהתינוקות יכולים להיות עירומים בכיף – השאירו אותם בלי בגדים, או לפחות עם חולצה בלבד. הייבוש באוויר הפתוח יעזור לתפרחת להחלים מהר יותר, וכולם יהיו מרוצים (חוץ מהשטיח).

מניקה? כנסי כנסי. אם את לא סובלת מחוסר חלב, ויכולה לתרום כמה טיפות מהזהב הלבן לטובת הטוסיק האדום – פשוט סחטי שפריץ בריא של חלב טרי על התפרחת, ותראי איך הטבע עובד בשבילך. בחלב אם יש רכיבים לא פחות מפלאיים, שחוץ מלבנות לתינוק שלך מערכת חיסון מפוארת גם נלחמים בתפרחת.

לכו לרופא אם צריך. נכון, זה קורה לכולם, ולבת של השכנים היו כוויות פי שניים יותר גרועות, ולאחיכם הקטן היו פילים ורודים – אבל אם אתם לא מצליחים להשתלט על התפרחת, ורואים שהתינוק סובל, פשוט גשו לרופא עור, ובקשו ממנו לגאול אתכם מהייסורים עם איזו משחה יעילה או טיפול של תותחים כבדים.

אל תתבאסו. אתם לא הורים מזניחים, אתם עושים כל מה שאתם יכולים כדי לדאוג לתינוק בכלל ולטוסיק שלו בפרט – ויהיה בסדר. 

>> יעל גולדמן בהריון שני מתפנה לשאלון שלנו
>> ואיך מעלימים כתמים?

לכל המדריכים להורים הטריים ולא רק