תינוק בוכה (צילום: BananaStock, Thinkstock)
התינוק המאתגר. כן, הוא חמוד, אבל למה הוא לא ישן?!?! | צילום: BananaStock, Thinkstock
"אין ילדים קשים, יש ילדים שקשה להם", מכירים? ובכן, בואו. יש ילדים קשים, יש הורים שקשה להם, וכן - לפעמים התינוק של השכן ישן יותר. נשמע כמו פיקציה אבל בעבור הורים רבים - זה נכון וקביל. זה לא אומר שהתינוק "הקשה" פחות אהוב, חלילה, זה רק אומר שהוא יותר, ובכן, מאתגר. בלוגרית אמריקאית בשם הולי קלאסן  צברה אי אילו שעות ניסיון בהתמודדות עם תינוקות מהזן האקסטרה-מוגז/נוטה להתלקחויות זעם/לא ישן דקה רצוף, ואפילו הקימה אתר למען הורים לאותם תינוקות מאתגרים. בטור משעשע אך כן להפליא, היא מונה שמונה סימנים לכך שהתינוק שלכם "דורש תחזוקה רצינית". נו, כמה יצא לכם?

אתם שומעים צבעים. אולי עד שהתינוקי הגיע, חייתם תחת הרושם המוטעה שצבעים הם משהו שרואים. אבל עכשיו, אחרי כמה שבועות/חודשים של חוסר שינה מתמשך, נורמלי לחלוטין שהחושים שלכם מעורפלים עד כדי שמיעת צבעים וראיית ריחות. בספרות קוראים לזה סינסתזה, במציאות קוראים לזה: תעשו משמרות כדי שכל אחד מכם יישן לפחות קצת! 

השתלטתם על אמנות הצרכים המשותפים. לא מעט הורים מתוודים שדקות השקט היחידות שהם זוכים להן מושגות בעת הסתגרות בשירותים. אם התינוק שלכם הוא תובעני במיוחד, ודאי שמתם לב שהכלל לא ממש תופס לגביכם, ולא פעם אתם מוצאים את עצמכם משעשעים אותו בזמן שאתם נותנים לטבע לעשות את שלו.  

עוד ב-9 חודשים:

>> מצוננים חסרי מנוח: כך תתמודדו עם תינוק חולה בלילות
>> מה עושים עם תינוק שישן ביום אבל לא עוצם עין בלילה?
>> התינוק סובל מגזים? יש מה לעשות

אתם מניחים את התינוק ער בעריסה והוא נרדם לבדו. סתם, נראה לכם? אם התינוק שלכם משתייך לסוג התינוקות שלא מסתפקים במועט, שגרת הרדמה שלכם אקסטרימית מעט יותר, וכוללת קפיצות על כדור פיזיו, במשך שעות, תוך הזעת ליטרים של נוזלים ותפילה חרישית לאלוהים שיעזור לכם ויגרום לו להירדם - רק כדי שיתעורר שוב אחרי 20 דקות, כמובן. 

אם את מניקה, עברת לדיאטת אורז לבן ומים. בהתחלה הורדת את מוצרי החלב והירקות המצליבים. אחר כך ירדו הסויה, הבצל, הבוטנים, הקפה - ואחרי אלימינציה מחוכמת, נשארת עם אורז ומים, שאולי לא ממש משביעים אותך או משאירים לך רצון לחיות, אבל לפחות מצליחים ליצור מרווחים של רבע שעה בין התקף גזים למשנהו. וחוץ מזה, זה דווקא כן מגוון. את יכולה לשתות מי ברז, מים מינרלים, קרים, חמימים ואפילו להתפנק עם קוביית קרח מדי פעם. 

תינוק בוכה (צילום: Cathy Yeulet, Thinkstock)
הדשא של השכן לפעמים באמת ישן יותר | צילום: Cathy Yeulet, Thinkstock
אתם מעדיפים להסתכן בנמק ביד מאשר להסתכן בתינוק מתעורר. אם יוצא לכם לתהות ברצינות, על בסיס קבוע, כמה נורא יהיה לאבד תחושה ביד למשך כמה שעות (או לאבד את היד נקודה) רק כדי לא להעיר את התינוק שסוף סוף נרדם - ברכות, יש לכם תינוק נידי במיוחד. טיפ: יש לכם ארבע גפיים. לוותר על רבע מהן בשביל שינה לא נשמע כל כך מופרך, כשחושבים על זה. 

 אתם ישנים כשהתינוק ישן. רק שבניגוד לאנשים אחרים, שיכולים לבחור אם לישון כשהתינוק שלהם ישן או לקפל כביסה במקום, לכם אין התלבטות - הוא פשוט אף פעם לא ישן. אבל אם תחזרו לסעיף 1, תגלו שיש לא מעט יתרונות לחוסר שינה מתמשך, וזה גם זול בהרבה מסמי הזייה. 

אתם שומעים "בכי פאנטום". גם אם איזו סבתא צדקת לקחה אותו לטיול של שעה בחוץ, או סבא צדיק התנדב לשמור עליו כדי שתקפצו לשתות קפה בחוץ ותרגישו כמו בני אדם - אתם כל כך רגילים לבכי ולקולות שלו, שהם פשוט נשמעים לכם בראש גם כשהתנוק לא לידכם פיזית. 

אז מה עושים? אפשר ללכת לייעוץ שינה, אפשר לפנות לייעוץ הורי, ואפשר פשוט לשים אותו מדי פעם אצל סבתא ולנקות את הראש. אבל כנראה הדבר הכי חשוב הוא להבין שזה זמני, הוא יגדל, זה יעבור, ואז הוא יפתח סוגיות חדשות לגמרי להתמודד איתן. קחו את זה בקלות, הא?