תינוק שוכב בתוך מגירה בשידה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לפעמים, מרוב ציוד כבר לא נשאר מקום | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אין אמת אחת בהורות. לכל הורה יש דעות שונות על שינה, הנקה וחינוך, וכל אחד בטוח שרק הוא צודק, והאחרים כדאי להם שיעברו איזה סדנה או שתיים אצל סופר נני. אבל יש אקסיומה אחת, מוחלטת וברורה: לתינוקות יש ציוד. המון ציוד.

איך שלא מסתכלים על זה, גם אחרי שחסכתם וצמצמתם הציוד הכי בסיסי של תינוק ממוצע יכול למלא האנגר של מטוסים. והכי גרוע – הציוד מתחלף. כל הזמן. האוניברסיטה נזנחת לטובת מעודדי זחילה, כרית ההנקה נזנחת לטובת משאבת חלב – הכל זורם, והציוד נערם. אז מה צריך לשמור לילד הבא? ומה כדאי להעביר הלאה? קבלו מדריך שיעשה לכם סדר בבלגן.

לשמור את הסלקל? תלוי מה ההפרש בין הילדים

1. סלקל: בדקו היטב את התאריך הייצור. לרוב הסלקלים יש תאריכי תפוגה, שמתוארכים לחמש או שש שנים מיום הייצור. אם קניתם סלקל חדש לילד הגדול, והקטן נולד בהפרש קטן מספיק, אתם יכולים בשקט להשמיש מחדש. חשוב לזכור שאחסון נכון (כיסוי מפני שמש ישירה למשל) מאריך את חיי הסלקל, וכן לדעת שאחרי תאונה – אפילו הקטנה ביותר – הסלקל צריך ללכת לפח, מכיוון שיעילותו נפגמת. לפני האחסון, מומלץ להסיר ולכבס את הריפוד, כדי למנוע מנמלי כל העולם להגיע אליכם לבוידעם.

2. בקבוקים: לשמור את הבקבוק, לזרוק את הפטמה. יצרני הבקבוקים ממליצים להחליף בקבוק בכל שלושה חודשים. בינינו, זו לא בדיוק התדירות שאנחנו מחליפים בקבוקים, נכון? כל עוד הבקבוק לא שינה צבע, נשרט או נסדק, רובנו לא מחליפים אותו, ואם הילד הבכור נגמל במפתיע בדיוק כשחידשתם את המלאי, אין סיבה להשליך אותו. מומלץ לעשות סטריליזציה לפני שמאחסנים ולפני השימוש הבא, ולהחליף את הפטמות. גוף הבקבוק, הטבעת והמכסה אם ישנו – יכולים בשקט לעבור הלאה.

3. משאבות חלב: לשמור את המנוע. המחיר של משאבות חלב יכול לנוע בין כ-300 שקלים למשאבה פשוטה, ואלפי שקלים למשאבות מתוחכמות, שמסוגלות להוציא מים מסלע. ככל שהמשאבה איכותית יותר, כך גדל הסיכוי שהיא תשרוד שאיבות מרובות יותר, ותשרת אתכם עבור הזנה של יותר מילד אחד. הדבר היחיד שכדאי להחליף הם החלקים הנלווים, כמו צינורות, בקבוקים ו"חצוצרות" השאיבה, שמתבלים וצוברים לכלוך עם הזמן.

לשמור בגדי תינוקות? לא אם יש עליהם שאריות פליטה

4. בגדי גוף: לשמור את הנקיים. לפני הלידה קניתם סטוק, שיהיה. ואז הגיעו המתנות, והשקיות מהחברים עם הילדים הגדולים יותר, ועוד קצת מתנות – והופ, לילד שלכם יש כמה עשרות בגדי גוף, שאת רובם הוא לא מספיק ללבוש לפני שהוא עולה מידה. לכן, כשאתם מאחסנים את הבגדים הקטנים, שמרו לילד הבא רק את אלו שבמצב מושלם, נקיים ונטולי כתמים. אתם כבר יודעים שלא באמת צריך כל כך הרבה בגדים ואפשר לדלל את המלאי בלב שלם.

אוניסרסיטה של פעם - מוצרי תינוקות (צילום: תומר ושחר צלמים)
ויש דברים ששווה לשמור. בשביל הנוסטלגיה | צילום: תומר ושחר צלמים

5. פורמולה: להעביר הלאה. מכיוון שלקופסאות תמ"ל יש תאריכי תפוגה נוקשים שמאוד לא מומלץ לזלזל בהם, אין טעם לשמור את הקופסאות שטרם פתחתם לילד הבא (אלא אם את שוב בהריון, והתינוק עתיד להיוולד בהפרש של פחות משנה). אפשר להעביר גם קופסאות פתוחות, אבל אל תיעלבו אם אנשים מסרבים לקבל אותן – כשזה נוגע לביטחון של התינוק שלהם, אין דבר כזה זהיר מדי.

6. חיתולים: אפשר לשמור, אבל למה? כמו כל הורה, גם אתם עשיתם דוקטורט במבצעים, כרטיסי חבר בכל פארם וסופרמרקט וקניתם אינספור מסטיקים כדי להגיע למינימום מוצרים שיאפשר לכם לרכוש חיתולים במחיר מוזל. נכון, צברתם סטוק נאה, וחיתולים הם מסוג הדברים שלא מתקלקלים, אבל האם באמת יש לכם מקום לאחסן חצאי חבילות פתוחות מכל מידה שהתינוק יעבור בה בדרך לגמילה המיוחלת? כשאתם עוברים מידה, פשוט אספו את כל הטיטלים שנשארו והעבירו הלאה, או תרמו למקומות שזקוקים להם. אולי כך תהיה לכם "קארמת חיתולים טובה", ותתפסו את המבצע השווה בסופר לפני שנגמרת המידה שאתם מחפשים.

רגע לפני שאתם מגהצים: במחסני עודפים למוצרי תינוקות כבר ביקרתם?