כשהייתם רווקים שנאתם את ארוחות החג כי כולם שאלו מתי יהיה לכם מישהו. כשהתחתנתם, שנאתם את החגים כי כולם שאלו מתי כבר תביאו יורש. לכאורה, אתם במצב אידאלי: הילד עוד קטן לניג'וסי "מתי תביאו לו אח", וחשבתם שלפחות השנה, יהיה לכם שקט בליל הסדר.

זוג הורים טרי עם תינוק קטן (צילום: istockphoto)
הלידה הייתה קשה? חכו לארוחת החג עם התינוק | צילום: istockphoto

ובכן, תחשבו שוב. אולי מהדודים המעיקים יש לכם פטור, אבל קחו בחשבון שמי שיוציא לכם את הנשמה הפעם יהיה לא אחר מאשר פרי הבטן הקטן. נכון, לא תמיד באשמתו, ונכון שגם גדולים וחזקים ממנו איבדו את זה בחג – אבל עדיין, הנה עשר המכות של הורים לתינוקות בחג הזה.  

"אולי שיטעם קצת מהחזרת?"

1. צרחות באוטו. מכירים את הבדיחה על חצי תולעת בתפוח? ובכן, אם יש משהו נורא יותר מפקקי החג, הם פקקי החג עם תינוק שצורח בסלקל. נכון, יש תינוקות שנרדמים בשנייה שנשמע הקליק של חגורת הבטיחות, או מעסיקים את עצמם עם קשת הפעילות גם בנסיעה ממטולה לאילת. אבל הרשו לנו להניח שהתינוק שלכם הוא לא כזה. מלחמת ההתשה הזו גמרה אתכם עוד הרבה לפני שהתחילו את ההגדה.

2. חבילה עוברת. "וואו, איזה מאמי! תביא להחזיק! רגע, גם אני רוצה. עכשיו תורי, אתה החזקת קודם!". נשמע מוכר? אם לא, כנראה שטרם השקתם את התינוק במפגש משפחתי. הכוונות כמובן טובות, כולם מתלהבים – אבל במבחן התוצאה, הוא עובר מיד ליד בקצב מסחרר, וגורם לכם להחסיר יותר מדי פעימות כשילדים שלא גדולים ממנו בהרבה מתעקשים להחזיק אותו גם.  

3. שיבוש סדרי עולם. עלה לכם בדמים לגבש שגרת ערב, להפריד אור מחושך וליצור טקס שינה אפקטיבי. אתם חושבים שלילה אחד לא יכול לחרב הכל? אתם צודקים, אבל רק חלקית. האקשן, האיחור בשעת ההשכבה וההמולה עלולים לגרום לתינוק שלכם להראות לכם הלכה למעשה "ליל שימורים" מהו, ואפילו לגרור את העייפות והעצבנות גם יומיים-שלושה אחרי הסדר.  

4. מתי אוכלים? בדיוק כשהוא יתעורר. הוא ישן או שיחק בשקט במשך כל ההגדה, כולל בזמן הזיופים של כולכם ל"והיא שעמדה". אבל תהיו בטוחים: ברגע שיונחו המנות הכי שוות על השולחן, אחרי שהנדסתם את סדרי הישיבה כך שתוגשנה הכי קרוב לצלחת שלכם, הוא יתעורר וידרוש את תשומת הלב המגיעה לו על פי חוק.

5. "אולי ניתן לו לטעום קצת מהחזרת?" הוא עוד לא הגיע לשלב הטעימות? לא נורא. האוכל בליל הסדר מעולה. וכולם כל כך נהנים, עד שהם משוכנעים שאתם רשעים, שלא נותנים לתינוק ליהנות גם. אז מה אם הוא בן חודש וחצי? שלוק מהיין עוד לא הרג אף אחד. וגם לא חתיכת דג (עם עצם קטנה – זה מלא סידן!), טיפה'לה חזרת או ביס מהצלי. תירגעו, אתם לא רגועים! תנו לילד קצת לטעום, מה קרה?  

שיחות על קקי ליד השולחן

6. התנקשות באמצעות מרק. בכל סדר יש את המוכשר ששופך ראשון את היין על המפה, מנחית בחיקו שוק ברווז ברוטב או הופך את הקערה של הסלט עם הכף. אם בדרך כלל זה משעשע, כשאותו קלאמזי מסתובב מעל התינוק שלכם עם סירי מרק מהבילים אתם מצמיחים עוד כמה שערות לבנות.

  7. המחלות של כולם. כל עיטוש של הדודה מכניס אתכם לסטרס. כל נזלת של אחד הילדים במשפחה משגר אתכם לרוץ לפתוח עוד חלון, ועל הדרך לבדוק בפנקס החיסונים מה כבר הספקתם לתת לו. פרט למחלות הנפש, ליל הסדר הוא גם מדגרה של מחלות גשמיות, חיידקיות וויראליות, וכשיש לכם תינוק זה ממש, אבל ממש מלחיץ.  

8. שיחת קקי ערה. נשבעתם שזה לא יקרה לכם, אבל איכשהו, גם אתם נסחפתם בגל העכור. הורים תמיד, תמיד מדברים על קקי: מרקמים, צבעים וריחות בראי הזמן. עד שיש לכם סבתא שתחזיק אותו ותאפשר לכם לאכול בשתי ידיים אוכל חם שלא מגיע משקית, אתם מוצאים את עצמכם מנהלים שיחה ערה על תוכן החיתולים שלו מיום הלידה ועד היום, אגב לעיסת כבד קצוץ. מעורר תיאבון.

9. לכלוך. פליטה על החולצה החדשה של אבא, קקי גב על הבגדים החדשים שקניתם לתינוק או מריחה נאה של סלט סלק, מהצלחת שהתינוק העיף בעוד מתקפת נפנוף ידיים אקראית. חגים זה עסק מלוכלך, וכשמצטרף תינוק למשוואה, יש כתמים שיישארו לנצח.

10. עדר ילדים ששועט לעבר האפיקומן. הוא ינק, עשה גרעפס ועכשיו הנחת אותו על האוניברסיטה, לקצת זמן-בטן איכותי (בזמן שאת משתכרת על תירוש ומרימה קצת רגליים). בדיוק אז ניתן האות, ומיליון ילדים אחוזי אמוק רצים כמו מטורפים למצוא את האפיקומן, ומאלצים אותך לזנק ולהגן עליו מרמיסה רבתי.

איך שומרים על סדר יום לתינוק גם בחג? מהרו להיכנס, ולרשום
צפו: מהי הדרך האופטימאלית לשמירה על עור התינוק?
לקבלת חיתולי פמפרס להתנסות מתנה הכנסו