בקטריאל וגינוזיס. זו הסיבה שגורמת ללא מעט מקרים של אי פריון, לפי מחקר חדש שנערך באוניברסיטת ארהוס שבדנמרק. בקטריאל וגינוזיס הוא זיהום חיידקי נפוץ ביותר, שנמצא אצל נשים רבות שכלל לא מרגישות בו, אבל החדשות הטובות הן כי מדובר בחיידקים שניתנים למיגור בקלות יחסית, באמצעות אנטיביוטיקה רגילה שכל רופא יכול לרשום לנשים הסובלות מהזיהום. 

בין סימני הזיהום, שנקרא בקיצור BV, נכללים הפרשה עכורה וריח רע מהנרתיק, גירודים ותחושה של צריבה. עם זאת, BV יכול להיות נטול סימפטומים לחלוטין, כך שאישה תישא את הזיהום תקופה ארוכה ותסתכן בדלקות אגן, קשיי פריון והפלות אם וכאשר תצליח להרות. לא ממש ברור כיצד מתרחשת ההדבקה, אבל ככל הנראה לריבוי והחלפת בני זוג וכן לשטיפות נרתיקיות יש השפעה על הופעת הזיהום. 

החוקרים נטלו דגימות מ-130 נשים שעברו טיפולי פוריות - מתוכן, אצל 28% נמצאה נוכחות של BV. לאחר מכן, השוו החוקרים את התוצאות של טיפולי הפוריות, וגילו הבדל חד משמעי. בקרב מטופלות הפוריות שלא סבלו מהזיהום, 35% נכנסו להיריון מהטיפולים שעברו, בהשוואה לתשעה אחוזים בלבד בקרב המטופלות שבגופן התגלה BV.

"כמובן שנדרשות בדיקות נוספות בעניין", כתבו החוקרים בהקדמה למחקר, שפורסם בכתב העת Human Reproduction. "אולם אם אכן יוכח כי ההשפעה של BV על הפוריות משמעותית כל כך, הרי שבהחלט יש מקום לבצע בדיקות שגרתיות של החיידקים בקרב נשים המנסות להרות".  

>> איפור תחת צירי לחץ: היולדת המאופרת