אישה בהריון מחזיקה כרטיס אשראי מול מחשב (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אתרי הקופונים יכולים להעניק הוזלה משמעותית במוצרי התינוקות | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הזמנים לא פשוטים. המחירים מרקיעים שחקים, המע"מ עולה ואם זה לא מספיק: נולד לכם תינוק, שעם כל הכבוד לחביבות שלו, דורש לא מעט משאבים כלכליים. החל ממוצרים "גדולים", כמו שידה, עגלה, מיטה וסלקל, עבור בביגוד ושמיכות וכלה בזוטות כמו קיסמי אזניים ושמפו לתינוקות – אתם הולכים לגהץ עליו, על הקטנצ'יק, לא מעט בשנים הקרובות.

כדי להקל קצת את הנטל, אתם מנסים להיות צרכנים חכמים, ולקנות במבצעים. נרשמים לאתרי קופונים, מצטרפים למועדוני לקוחות ששולחים לכם הביתה חוברות של מוצרים בהנחה, יושבים עם מוספי סוף השבוע וגוזרים קופונים רלוונטיים. אבל איך תוודאו שכל ההשקעה הזו משתלמת, ואתם לא מוציאים יותר ומרגישים חסכנים על פארש? קבלו את המדריך לניצול חכם של קופונים ומבצעים.

מבצע אטרקטיבי על מזון לתינוקות? שימו לב לתאריך התפוגה

1. איפה למצוא? בעיתוני סוף השבוע, במיוחד בתקופת החגים, תמצאו "אינסרטים": חוברות כרומו שמנמנות, שמכילות קופונים שווים. גם הצטרפות למועדוני לקוחות ברשתות (כמו לייפסטייל ומועדוני הלקוחות של רשתות הסופרמרקטים) יבטיחו משלוחים שוטפים של קופונים הביתה, שרבים מהם מקנים הנחות על מוצרי תינוקות. אחרונים חביבים הם אתרי הקופונים כמו "אמאלייק"  "מאמיביי", ו"גוזרים קופון". 

2. אבל אל תתחילו עם זה אם אתם בזבזנים באופייכם. האדם הסביר משתמש בקופונים כדי לקנות מוצרים שהיה רוכש בלאו הכי. הבזבזן הכרוני ישקול ברצינות לקנות שולחן ציור מתקדם לתינוק בן שבוע, או סתם יפתח בארון האמבטיה פרפומריה עמוסה לעייפה. אם אתם אגרנים או בזבזנים מולדים, אל תתפתו להירשם למייל היומי מאתרי הקופונים, ואל תפתחו אפילו את החוברות שמכיעות עם העיתון. אולי תחסכו שניים וחצי שקלים לבקבוק שמפו, אבל כמות השטויות המיותרות שתאספו בדרך פשוט לא שווה את זה.

3. לשים לב לתאריכי תפוגה של המוצרים. בואו נהיה מציאותיים: הרשתות לא עושות מבצעים ומחלקות קופונים רק מתוך דאגה לעתידכם הכלכלי. הרבה פעמים מדובר בענייני מלאי, שיש לסיים במהירות האפשרית, ולעתים – לפני שיפוג התוקף. לכן, אם אתם רואים מבצע של 12+1 על מזון לתינוקות, כדאי שתציצו בתאריך התפוגה, כדי שלא תמצאו את עצמכם זורקים את רוב מה שקניתם עוד באותו שבוע.

4. וגם של הקופונים. הכלל הזה משמעותי במיוחד כשמדובר בשוברים שמקנים הנחה בתשלום מראש, כמו למשל רכישת מנוי לחוג, כרטיסים להצגה או לג'ימבורי או הזמנת מוצר בכפוף למספר משתתפים מינימלי. אין דבר יותר מעצבן מלגלות שהתאריך האחרון למימוש השובר עבר, ואמנם חסכתם 200 שקלים על פוף מיוחד לתינוקות שעולה 400 ש"ח – אבל בעצם הפסדת 200 ש"ח, ונשארתם בלי פוף.

בקשו מאחרים לממש עבורכם קופונים המוגבלים למספר פריטים

5. לא לצבור סטוקים גדולים מדי. העצה הראשונה של כל מומחה לכלכלת משפחה תהיה לא לצבור סטוקים על חשבון המינוס בבנק, וכשמדובר במוצרי תינוקות, זה נכון שבעתיים. גם אם יש 1+1 מטורף, אתם לא חייבים לקנות לו 10 חליפות. רוב הסיכויים שהוא לא יספיק ללבוש את כולן, והריבית שתשלמו על המינוס בבנק לנצח תהיה יקרה יותר מהסכום שתחסכו.
שימו לב שגם למוצרי טואלטיקה, כמו משחות החתלה, קרמים וסבונים יש תאריכי תפוגה, כך שבאמת אין צורך לרכוש כמויות מסחריות. אף מבצע הוא לא באמת חד פעמי, וסביר להניח שעד שתסיימו את מה שקניתם, כבר יהיה מבצע חדש.

תינוק חמוד עם חיתול (צילום: istockphoto)
נכון שיש מבצע על חיתולים, אבל נחשו מה? תמיד יהיו מבצעים חדשים | צילום: istockphoto

6. לא להתבייש לחשב. לא כולנו גאונים מתמטיים, ולכן לא צריך להתבייש להוציא רגע את הסלולרי בחנות ולחשב האם הקופון באמת משתלם לכם, או שיש מבצע אחר שלא ידעתם עליו מראש ויוצא חסכוני יותר עבורכם.

7. בקשו מחברים לשמור לכם קופונים שווים. הקופונים השווים באמת בדרך כלל מוגבלים במספר הפריטים שאפשר לרכוש באמצעותם, או מאפשרים לרכוש רק שובר אחד לאדם. נצלו בלי בושה את ההורים שלכם, חברים ובני משפחה נטולי ילדים, תנו להם כסף ובקשו מהם לקנות עבורכם.  

8. אל תתביישו לעשות קומבינות בחנות. הרבה קופונים ומבצעים מציעים לכם לרכוש מוצר בהנחה בקנייה מעל סכום מסויים, או מציעים 1+1 על ביגוד יקר או נעליים לתינוקות. אם אתם לא צריכים שום דבר אחר בחנות, או זקוקים רק לזוג נעליים אחד, נסו למצוא מישהו שממילא קנה בסכום הנדרש, וירכוש עבורכם את המוצר בהנחה הנכספת, או לאתר אמא שתתחלק אתכם בעלות של המוצר הראשון, כדי שתוכלו ליהנות יחד מ-1+1 אטרקטיבי.

לכל כתבות הצרכנות של mako בודק
>> חשבון פשוט: כך תתכוננו להוצאות הגדולות לפני הלידה