איך שהזמן טס. רק אתמול עוד חרשת חנויות של בגדי הריון בשבילך, ועכשיו כל התקציב, האנרגיה והפוקוס שלך מתמקדים בבגדי תינוקות. אחרי שדחית בחיוך  מנומס את שקי הירושה, ורצית לקנות הכל לבד, נוכחת פתאום לדעת שבניגוד למה שאמרו לך, תינוק כן צריך הרבה בגדים.

זוג בהריון בחנות למוצרי תינוקות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
גם אחרי הלידה, ההוצאות על הציוד לא מסתיימות. איזה כיף? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

פליטה פה, חיתול שדלף ואפשר לנחשולי קקי להגיע לכל החליפה המתוקה והצבעונית, והעובדה הפשוטה שהתינוק גדל בקצב (חמסה, טפו!) – התוצאה היא שאת צריכה לקנות מלתחה חדשה בתדירות עצומה בשנה הראשונה לחיים של הצאצא, ומדובר בחתיכת הוצאה. אז איך חוסכים? קבלי רשימת טיפים.

אופנת הקיץ שעבר? ברור!

1. קני מחוץ לעונה. מכיוון שהתינוק טרם פיתח תודעה אופנתית, ויש להניח שיסלח לך אם תלבישי אותו בקיץ הבא באפנת 2012, נסי לקנות כמה שיותר פריטים במחירי סוף עונה, במידה המשוערת של השנה הבאה. יש להניח שתינוק פצפון, שלובש NB  בגיל חודשיים, לא יצטרך מידה גדולה יותר מ-12 בשנה הבאה. באותו אופן, תינוק ממוצע ששומר על האחוזונים ילבש פשוט את מידת הגיל העתידי שלו, ותינוק עצום ילבש מידה יותר.

2. ארגני מסיבת החלפת בגדים. רעיון אקולוגי, חברתי וחמוד הוא לארגן "החלפות". בדיוק כמו שהיית אוספת חברות לסשן סוער של מו"מ על מדבקות הולי הובי בתמורה למכתביות ריחניות, את יכולה לאסוף חברות עם תינוקות בגילאים דומים, ולהחליף איתן בגדים שקיבלתן ולא לטעמכן, בגדים במצב טוב שכבר קטנים או סתם בגדים שנמאס לכן מהם.

3. קני באינטרנט. למי שיש קרובים בחו"ל, ובעיקר בארה"ב, יש אמנם מגוון רחב יותר של חנויות ואאוטלטים מקוונים שאפשר לקנות בהם גם אם הם לא הבינו את הפוטנציאל המסחרי הגלום בארצנו הקטנה ומסרבים לשלוח לכאן, אבל יש לא מעט אתרים שכן שולחים, ואם מתמידים ועוקבים אפשר בהחלט ליפול על מכירות מיוחדות (בעיקר אחרי חג המולד ובחילופי עונות), שיסדרו לכם מלתחה בכלום כסף.

4. קני מידה אחת גדולה יותר. עד שהילדים יגיעו לגיל בו הם יעדיפו סקיני, פשוט קנו כל בגד במידה אחת גדולה יותר. בהתחלה יהיה קצת יותר מדי מקום, אבל עד שהתינוק מתחיל לזוז, ואין סכנה שיסתבך באיזה שרוול סורר וייפול, זה באמת לא נורא להשאיר קצת רווח בינו לבין הבגד, שישאיר לכם קצת יותר מרווח בחשבון הבנק בין קנייה לקנייה. חוץ מזה, אוברסייז זה אופנתי.

5. חפשי מכירות חיסול. לא מעט חנויות נסגרות, וכשאתם רואים אחת כזו, תציצו מה יש שם. לפעמים, כדי לחסל את המלאי באופן סופי, מוכרים מוצרים מעולים במחירים עממיים ביותר. רק שימו לב שאם חנות קיימת כבר כמה שנים עם שלט "חיסול! סופי בהחלט! הכל חייב ללכת!", כנראה שמדובר באסטרטגיה שיווקית, ופחות בחיסול אמיתי.

זה הזמן לפשפש

6. התיידדי עם חנויות עודפים. נכון שחוויית הקנייה קצת פחות נעימה, והפשפוש בערימות בגדים מרגיש קצת צ'יפי, אבל חנויות מפעל וחנויות עודפים יכולות למכור פריטים מקסימים מעונות קודמות, או עם פגמים קלים ולא מורגשים (למשל, תוויות פגומות או מכפלת עם שתי שורות תפרים במקום אחת) במחירים שווים.

אמא בחולצה קצרה מחזיקה תינוק עם חרמונית (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לפעמים הכל בכביסה, ואת יכולה להיתקע | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

7. תלמדי לתקן. רוב הבגדים של התינוקות לא מגיעים בכלל לשלב הפרימה, ומתכלכלים או נעשים קטניםהרבה לפני. אבל אם בכל זאת יש לך בגד טוב, שנפרם קצת בתפר, או שהתקלקל לו התיקתק – ממש חבל שתזרקי, והרי אין סיכוי שבאמת תגיעי אי פעם לתופרת. את יכולה לבקש מסבתא שלך (או אמא שלך, תלוי כמה היא בעניין), או לחפש ביו-טיוב סרטוני הדרכה, ולתקן תקלות כאלו בשנייה וחצי.

8. הנמיכי סטנדרטים. נכון שנורא כיף לקנות לקטנטנים האלה בגדים מפונפנים ויפים, ומה לעשות שבגדי המותגים באמת תפורים טוב יותר, נראים טוב יותר ומגניבים באופן כללי. אבל מכיוון שכל בגד משמש באמת לתקופה קצרה, אל תרגישי רע להתפשר על צבע שפחות קוסם לך או יצרן שאת לא מכירה. כל עוד הבגד טוב (100 אחוז כותנה כתנאי בסיס, למשל), זה ממש בסדר.

>> כך תתכוננו להוצאות הגדולות לקראת הלידה