משפחת סינג (צילום: dailymail.co.uk)
רק נראות כמו שלישייה | צילום: dailymail.co.uk
איך יולדים שלוש בנות, שאינן שלישייה, תוך תשעה חודשים? לא מדובר בתרגיל פסיכומטרי ערמומי, אלא במציאות חייה של משפחה אחת. תכירו את טסה ודני סינג שחגגו את לידת בתם הבכורה קצת יותר מדי כנראה, כי שבועות בודדים לאחר לידתה – טסה שוב נכנסה להריון בהפתעה. הפנצ'ר התגלה כהפתעה בריבוע כשגילו שמדובר בתאומות.  וזה לא נגמר שם. התאומות מיהרו לצאת החוצה בשבוע ה-28 להריון, תשעה חודשים בלבד אחרי אחותן הבכורה. כיום הגדולה בת ה-4, התאומות ממש נושפות בעורפה, בריאות ומאושרות, וההורים מודים: "זה אמנם שוק עצום, אבל אנחנו לא מתחרטים לרגע".

נראות כמו שלישייה לא זהה

קארה, לורה וג'נה נראות כמו שלישייה לא זהה רגילה. הן בנות כמעט אותו גיל, פחות או יותר באותו גובה ודומות כמו אחיות.  אבל רק מי שמכיר אותן יודע שהן לא שלישייה, אלא אחיות שנולדו בסיטואציה בלתי אפשרית כמעט. "אני בעצמי עדיין לא מאמינה שקרה לי דבר כזה", אומרת אמן, טסה. "רצינו ילדים צפופים, אבל זה משהו שבכלל לא דמיינו שהוא אפשרי, עד שזה קרה לנו. בתוך פחות משנה להפוך מזוג בלי ילדים להורים לשלושה, אחרי שני הריונות ושתי לידות – זה באמת לא משהו שאפשר לחזות מראש".

"ידענו שנרצה ילדים בהפרש קטן, וחשבנו להתחיל לנסות כשקארה הייתה בת שלושה חודשים. איכשהו קרה שמהפעם הראשונה שבה קיימנו יחסי מין אחרי הלידה נכנסתי להריון, ודי מהר גילינו שיש יותר מעובר אחד", משחזרת טסה. "בשבוע 12 עשו לי אולטרסאונד, ושם שמענו לראשונה שיש לי תאומים. למרות שהיו לי המון בחילות וההריון היה יותר קשה מההריון הראשון, זה משהו שאפילו לא דמיינתי. אין תאומים במשפחות שלנו, וההריון היה טבעי, בלי טיפולים או הורמונים, כך שבאמת לא היה לי איך להתכונן לדבר כזה. כנראה שגם הרופא שבדק אותי חשב שזה עניין רציני, כי כשהוא שמע שיש לי ילדה בת שלושה חודשים בבית הוא הציע לי לגשת לדבר עם עובדת סוציאלית בבית החולים שבו עברתי את הבדיקה. לקח לנו מן להתרגל לרעיון, אבל עד שעיכלנו, כבר היה משהו חדש – התחילו לי צירים בשבוע 28".

משפחת סינג (צילום: dailymail.co.uk)
לא הבינו איך זה קרה להם. דני וטסה סינג | צילום: dailymail.co.uk

"התכוננו לאפשרות שנאבד אותן"

בגלל השבוע המוקדם כל כך ללידה, בני הזוג היו פסימים. "לא היינו בטוחים שהבנות ישרדו, והתכוננו לאפשרות שנאבד אותן", אומר דני, בעלה של היולדת המהירה במערב. "אבל המזל הטוב שלנו המשיך, והרופאים הצליחו להציל את שתיהן. הן היו קטנטנות, פחות מקילו כל אחת, אבל נלחמו והצליחו לשרוד. לג'נה היה דימום מוחי, חור בלב וריאה שקרסה, אבל היא התגברה על הכל, והיום אין זכר לקשיים האלה, למרות שבשלב מסויים חששו שהיא לא תוכל ללכת". לדברי טסה, ההחלמה הפלאית של ג'נה התרחשה בזכות האהבה והתמיכה שקיבלה מהאחיות שלה, ש"אמנם היו תינוקות, אבל היה ביניהן קשר חזק מהיום הראשון. עד היום, אי אפשר להפריד ביניהן, והקשר בין שלושתן חזק במידה שווה, לא רק בין התאומות. הן מבקשות לישון במיטה אחת, ומבלות כל רגע פנוי ביחד. זה מקסים ומרגש, ושווה את כל הקשיים. לא הייתי מוותרת על אף רגע".

"מבלי להתייחס לעניינים משפחתיים ופסיכולוגיים, הריונות צפופים כל כך לא מומלצים מבחינה רפואית", אומר ד"ר בני חן, מומחה לרפואת נשים. "העובר אמנם לא צפוי להינזק אם הוא נוצר זמן קצר אחרי לידה של אחיו או אחותו הגדולים, מכיוון שהוא ייקח מהאם כל מה שהוא צריך, אבל מי שמשלמת את המחיר היא האישה, שלא מספיקה להתאושש ולמלא את המחסנים שלה: ברזל, סידן, ויטמינים וכל רכיבי התזונה. זו אמנם השוואה לא נעימה, אבל קצת כמו מכונה שפועלת בלי הפוגות, יש במקרה כזה שחיקה ובלאי של המערכת, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהריון עם תאומים. ככלל, מומלץ לחכות כשנה בין לידה להריון נוסף, אבל אם האישה בכל זאת נכנסה להריון, היא צריכה להקפיד אפילו יותר מאישה הרה רגילה על תזונה טובה והשלמת חוסרים, בעזרת תוספים של ויטמינים ומינרלים. בנוסף, רצוי לא לחזור על העניין, ולהשתדל לרווח קצת את ההריון הבא בתור".

משפחת סינג (צילום: dailymail.co.uk)
משפחת סינג המלאה: אבא, אמא, בת גדולה, ושתיים נושפות בעורפה | צילום: dailymail.co.uk
ואכן, מבחינה משפחתית מדובר באתגר לא פשוט. אם כל לידה מטלטלת את המשפחה ומשנה את מרקם היחסים בין ההורים לילדים ובינם לבין עצמם, אפשר רק לדמיין כמה מטלטלות יהיו שלוש לידות תוך פחות משנה. "אפשר לומר שזה מפר את האיזון המשפחתי בצורה דרמטית", אומרת ענת לוין-יעקבי, מטפלת משפחתית. "המשפחה צריכה לגדל 3 תינוקות בבת אחת, בקונסטלציה סבוכה אפילו יותר מלידת שלישייה. הפרש של תשעה חודשים הוא אמנם קטן, אבל בגילאים האלו הפעילות שמתאימה לתינוקות קטנטנים ולפעוטות שמבוגרים מהם בתשעה חודשים שונה בתכלית, וזה עוד לפני שדיברנו על המצב הטראומטי של לידת פגות והצורך להתמודד עם אתגרים רפואיים והמתחים שהם גורמים. העומס על ההורים במשפחה כזו עצום, ואם הייתי צריכה לייעץ להם הייתי ממליצה להם להיעזר בכל מי שרק מוכן, כולל עזרה בתשלום במידת האפשר. בייביסיטר, שירותי כביסה ואוכל מוכן אמנם עולים לא מעט, אבל יקלו משמעותית על ההורים. בנוסף, חרף הקשיים, הייתי מנחה אותם לשמור על תקשורת פתוחה ביניהם ולדבר על הקשיים, כדי לא להתפרק ולהתפלג אלא לצמוח ולהתחזק מתוך הקשיים כמשפחה".

>> הממלכה כמרקחה: קייט מידלטון קנתה עגלה כחולה
>> המסע של אייה לאמהות: שני סבבים של סרטן ופונדקאות שנכשלה

 

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים