חברה מסתכלת על אמא מאכילה את תינוקה בבקבוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ארוחת בוקר טרייה, בכל בוקר. מה ביקשנו? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

יועצת הנקה כבר ביקרה פעמיים. לתינוק יש יותר בגדים ממקום בשידה, ואין באיקאה מספיק ואזות לאכלס את כמויות הזרים שלא מפסיקים להגיע. ובכל זאת, כולם שואלים מה אפשר להביא ליולדת הטריה אחרי הלידה, ועל הדרך, גם להיות מקוריים, ולא לתרום לערמת הבלגן העצומה שמתהווה בבית.

בהנחה שלא כל אמא ששה למצוא בייביסיטר ולצאת ליום ספא עם הבעל, או יכולה לקבוע טיפול עשרת אלפים של פדיקור מניקור ושעווה אצל המורטת כשהיא לא יודעת מתי התינוק יתעורר וירצה לינוק בפעם הבאה, קבלו את הפינוקים הכי ידידותיים ליולדת, שגם יגיעו אליה, במקום לגרור אותה החוצה עם תינוק פצפון וטונה של ציוד.

1. מסאז' ביתי

בהריון פחדת לקבל מסאז' כדי לא לפתח צירים מוקדמים, כך שהפעם האחרונה שמישהו עיסה אותך הייתה בחדר לידה – ו"פינוק" היא האסוציאציה האחרונה שעיסוי כזה יכול להעלות. לכן, כדי להנעים את חופשת הלידה, לשחרר את הכתפיים שתפוסות משעות של החזקת תינוק לגרעפס ואת הגב שעדיין כואב מהאפידורל, בהחלט אפשר לפנק אותך במעסה שיגיע או תגיע עד הבית.

"בשנתיים האחרונות יש יותר פניות לעיסויים לאחר לידה, והמודעות לנושא עולה", אומר גולן לביא, מבעלי הוליסטי ."אנחנו מחכים עד שהתפרים (מניתוח או מחתך חיץ) מתאחים, ליתר ביטחון, ובוחרים תמיד בעיסוי עדין, כיוון שהגוף בכל זאת עבר טלטלה, ואנחנו לא רוצים להעמיס עליו, אלא בדיוק להיפך".
מחיר: 200-260 ש"ח, תלוי באופי הטיפול.

גם בשסין יציעו לך עיסוי שוודי, תאילנדי, טווינא וטיפולים שונים המותאמים ליולדת. המיקום גם הוא, בסלון שלך. 
מחיר: החל מ-150 ש"ח.  

2. טיפול עשרת אלפים

אם לא כאב לך מספיק בחדר הלידה, את תמיד יכולה להשלים את החסך עם טיפול שעווה יסודי בזמן חופשת הלידה. שירות של טיפולים קוסמטיים: מניקור, פדיקור, שעווה ואפילו טיפול פנים יכול להיות יופי של מתנה לאמא שרוצה להיראות מהמם בברית, אבל ממש אין לה כוח לגרור את עצמה החוצה שבוע אחרי הלידה.

בקוסמטיקול מבטיחים להגיע אלייך ואפילו מציעים ביקור בבית החולים, למי שלא מוכנה להשתחרר עם לק מקולף.
מחיר: מינימום הזמנה של 220 ש"ח. חבילה מיוחדת ליולדת (פדיקור, מניקור ושעווה בכל הגוף פרט למפשעה) ב-450 ש"ח.

שרון אנקווה, תגיע גם היא אלייך הביתה ואפילו לבית החולים לטיפולי ציפרניים, עיצוב גבות, שפם וכל המשתמע.
מחיר: 120 ש"ח לפדיקור, 200 ש"ח לפדיקור מניקור.

3. סבתא להשכרה

מכירים את זה שהבית נראה כמו אחרי הפצצה, הכיור עולה על גדותיו מרוב כלים ואפילו השליח של הפיצה כבר מתבייש להסתכל לך בעיניים? או שכל הארון שלך נמצא בסל הכביסה, ואת לובשת חולצה של "כהן את כהן עבודות עפר"? אם את לא בלבוסטע בדם, או שלא היה לך המזל להיוולד לאחת כזו, תדאגי שיפנקו אותך בשירותי הקסם של סבתא להשכרה.

"אני עושה כל דבר שקשור לבית", אומרת איריס ("סופרוומן") למדן. "עזרה באמבטיות והשכבות לאחים הגדולים יותר, בישול לפי תפריט שנקבע מראש, סידור ארונות ואפילו שהייה של לילה מלא, כדי לאפשר להורים הטריים למלא מצברים בשינה". 
מחיר: בלילה 60 ש"ח לשעה (מ-22:00 עד 7:00 בבוקר), במשך היום 80 ש"ח לשעה של בישול, סידור וכדומה.

דסי, עובדת סוציאלית בפנסיה, תשמח גם היא לעזור ליולדות לתפעל את הבית והתינוק אחרי הלידה, ותאמינו או לא - בהתנדבות. ניתן לפנות אליה בטלפון: 054-7503934
מחיר: חינם (אבל אולי לא יגידו לך את זה).

4. מכולת עד הבית

ופלים שנשארו מהאורחים שבאו אתמול? תביאו. נגמר החלב? בקטנה, נשתה תה. אה, אין לחם? לא נורא, נתחיל דיאטה דלת פחמימות. איפה אמרת שהופלים? בכאוס שאחרי לידה, הסופר הוא איכשהו אחת המטלות שנדחקת לתחתית הרשימה. וכשמדובר על גיחות למכולת, רק כדי לארגן משהו לארוחת בוקר זריזה, בכלל נראה שמדובר במשימה בלתי אפשרית.

כאן נכנס לפעולה שירות "טרי על הבוקר"  שמבטיח לשים לכם בכניסה הביתה כל יום מאפים טריים, מיצי פירות, מוצרי חלב ופינוקים שונים, שיכולים לשנות לך את הבוקר מקצה לקצה. במיוחד אחרי לילה לא מנחם במיוחד.

אישה בלונדינית שוכבת על מזרן קש ועושים לה מסז' (צילום: אור גץ)
כל ההריון פחדת, עכשיו תתפרעי. הכי מגיע לך | צילום: אור גץ

מחיר: משקלים בודדים ביום ועד אין קץ. אין מינימום הזמנה, ולא חייבים כל יום.

גם מילק-מן, ישמחו לפנק יולדת מותשת, וניתן להזמין את שירות המשלוחים ולהזמין מאפים ומוצרי חלב טריים.
מחיר: מחירי מכולת + שני שקלים משלוח.

5. מבשלת פרטית

ואם באוכל עסקינן, זו אכן נקדוה רגישה. בין כל המטלות שנפלו עלייך לפתע, איכשהו את מוצאת את עצמך מורעבת אחרי ההנקה של חצות, המומה אל מול מקרר ריק. מה עושים? או, טוב שיידעת מה לבקש.

"אחד הכישורים הראשונים שאמא טרייה לומדת היא האכילה ביד אחת", אומרת אורטל בירן-גורפינקל: דולה ובעלת "אמאהבה". "אני מקפידה על פינגר פוד, וגם אם מישהי רוצה אורז, אני מוצאת דרך להפוך אותו לקציצות או כדורים. חשוב לי שהאוכל יהיה בריא ולא משמין, כי אני יודעת שנושא המשקל מאוד מעסיק נשים אחרי לידה. רוב הנשים מגיעות אליי כחודש אחרי הלידה, כשכולם חוזרים לשגרה וזרם הסירים פוסק. בשיחה הראשונה אני שואלת מה האישה אוהבת, ומתאימה את האוכל לחשקים ולרצונות. אני מבשלת אצלי בבית, ושולחת להן קופסאות עם הבעל או במשלוח".
מחיר: החל מ-50 ש"ח לקופסה. 

אופציה נוספת: בית של אוכל  שמכינים אוכל בריא, ללא חומרים משמרים, טיגונים ותוספות רעות.
מחיר: 85 ש"ח ליום.

6. עיצוב שיער

מי שחייבת לתחזק את הגוונים לפני הברית, או מסרבת לצאת מהבית בלי תוספות שיער, לא חייבת לגרור את התינוקי למספרה, ולתת לו לנשום אדי צבע מרוכזים. אילן מרגלית, מעצב שיער ותיק ורב זכויות, מגיע ליולדות הביתה עם כל הציוד (כולל שואב אבק קטן לשאיבת השיערות הגזורות), ומסדר להן את הפריזורה בלי שיצטרכו לקום מהספה.
מחיר: 275 ש"ח לתספורת.

יוסי שהרבני  ישמח להגיע גם הוא לבית היולדת ולתת לה טיפול מפנק - מתספורת ועד חיזוק הגוונים.
מחיר: 180 ש"ח לתספורת, 160 ש"ח לצבע, 250 ש"ח לגוונים
.

ואם כבר שאלתם: 10 מתנות שלא כדאי להביא ליולדת. ראו הוזהרתם