אמא עייפה תינוק לידה - איומים על הריוניות (צילום: thinkstock)
עייפה ולא מצליחה לישון? נסי את השירות החדש | צילום: thinkstock
אם יש משהו שהורים לתינוקות לא סובלים זה לדחות סיפוקים. הסיבה היא מאוד פשוטה: אנחנו ערים רוב שעות הלילה וכל מה שאנחנו עושים בשעות הערות הללו הוא לחשוב. פתאום אנחנו רוצים לבשל או לדבר עם יועצת הנקה דחוף, או לפגוש את הרופא כדי שירגיע אותנו כבר שהפריחה על הפנים היא לא מה שקראנו בגוגל והבעיה היא שאף אחד לא ער בשעה הזאת.

שלי פורפר-רוזן מנסה לעזור לנו לפתור את כל הבעיות בעזרת שירות חדש: מוקד לליווי שינה טלפוני שפעיל 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. זה אולי לא יעזור עם הפריחה, אבל היי – התקווה היא שתצליחו לגרום לתינוק לישון, לישון בעצמכם ולהיות מוטרדים מכל שאר הבעיות בשעות היום.  

פורפר-רוזן היא מלוות שינה, מטפלת רגשית בילדים ומבוגרים ומדריכת הורים מוסמכת של מכון אדלר. בארבע שנים האחרונות היא אמונה על קבוצת הפייסבוק "המדריך לשינה מתוקה" ובו למעלה מ-20,500 הורים טרוטי עיניים. "הרעיון לפתוח את המוקד עלה לאחר שקיבלתי מאות פניות מהורים שממש ביקשו להגיע  אלי לקליניקה ולשלם כל סכום כדי לישון, אבל חשוב להם המענה פרטי, כל הורה מהסיבות שלו", היא מספרת לנו. "מאחר שכל האג'נדה שלי היא חברתית בנוגע לליווי שינה, לא הסכמתי לקבל את אותם הורים בקליניקה וחשבתי מה אני יכולה לעשות שיהיה טוב לכל הצדדים. כך עלה הרעיון של מוקד השינה הטלפוני לליווי שינה, שבעלות סמלית אוכל לתת מענה פרטני לאותם הורים והם לא יצטרכו לחשוף את עצמם"

אז איך זה עובד? במוקד הטלפוני עובדים חמישה אנשי צוות, אותם הכשירה שלי והם גם פעילים בקבוצת הפייסבוק, וכמובן שלי עצמה. שיחה עומדת על חצי שעה ומחירה 50 שקלים, אותם מעבירים בתום השיחה בהעברה לחשבון או באמצעות פייפאל. ("מניסיונות שעשינו אין הורה שזקוק מעבר לכך בשיחה הראשונה", מסבירה שלי). המחיר לשתי שיחות הוא 70 שקלים. המוקד שנפתח לפני שבוע עובד כעת כעת במתכונת של : 08:00-17:00 ושוב מ-19:00 ועד חצות. בימי שישי עד 15:00 ובשבת החל מ-20:00. בקרוב מאוד הוא ייכנס למתכונת של 24/7.

באיזו שיטה את עובדת? "השיטה שלי מתאימה להורים לילדים מעל גיל חמישה חודשים והיא משלבת את התאוריה האדלריאנית ואת הפסיכולוגיה הקוגניטיבית התנהגותית, תאוריה של למידה שמדברת גם על עולמם של התינוקות וגם עולם של ההורים שהם בעצם אמורים להוביל את הלמידה. השיטה מדברת על תינוקות שלומדים ונותנים פרשנות לכל דבר, כמעט מרגע הלידה ועל כך יצביעו תיאורטיקנים ומומחים רבים (אדלר, וויניקוט ועוד) בהחלט ניתן לומר שבשיטה שפיתחתי, אלפי תינוקות ישנים כיום, נרדמים לבד, בטוחים וסומכים על עצמם. ושיש להם הורים מאושרים שישנים גם כן ומתפקדים במהלך היום".

שלי פורפר-רוזן  (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
"חשבתי מה אני יכולה לעשות שיהיה טוב לכל הצדדים". שלי פורפר-רוזן | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
את לא חושבת שצריך לראות את ההורים או את התינוק על מנת לתת מענה אמיתי? "אני יודעת להגיד בלב שלם שב-95% מהמקרים שפונים אלי עם בעיות שינה, המכנה משותף ולרוב הבעיה תואמת את גיל התינוק. כמובן שכל ילד הוא שונה (ואני מייחסת לכך חשיבות בזמני ההרדמה, שיטת ההרגעה שמתאימה לילד שאת זה ההורה יודע להגיד הכי טוב מכל איש מקצוע כזה או אחר) אבל העובדה היא שגם יועצת שינה שכביכול נפגשת עם המשפחה בביתה לא עושה וגם לא מוסמכת לעשות ניתוח התנהגותי על בסיס הזמן הזה. בעיניי זה עוד תירוץ לקחת יותר כסף ומזה בדיוק אני רוצה להימנע. אם יהיה הורה שנזהה שהבעיה היא מעבר לשינה (גבולות, חרדה של הילד ועוד) נסיים את השיחה ללא עלות כמובן ונפנה לאיש מקצוע רלוונטי".

לא ישנים? מוזמנים להתקשר למוקד 09-7998930

>> 10 עובדות על שנת תינוקות