אמא מניחה תינוק על החזה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הימים הראשונים לא היו פשוטים, אבל בסוף זה הצליח! | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

לרובנו יצא להכיר את הכאבים המתלווים לימים הראשונים של ההנקה, שיכולים להתיש, להטריף ולערער את הביטחון. אבל אז, מצאנו טיפ קטן שעשה את כל ההבדל. אנחנו שאלנו, אתן עניתן: קבלו את הטיפים המנצחים שלכן, שעזרו לכן להמשיך להניק.

1. הדר וולובסקי: "טיטול קפוא להקלה אחרי הנקה"

"בימים הראשונים של ההנקה הייתי נתקלת בכאבים אחרי כל הנקה. לקחתי טיטול, הרטבתי אותו והכנסתי למקפיא. כשקפא הנחתי אותו לאחר ההנקה על השד. זה קירר והקל מאוד על הכאבים בהתחלת הדרך".

2. מוריה סמואל: "כף שקדים ואגוזים טחונים בכל ארוחה להעשרת החלב"

"כשהתחלתי להניק היה לי מעט מאוד חלב. הציעו לי לטחון במג'מיקס כמה סוגי אגוזים – אגוזי מלך וגם שקדים לשים בשקית ובכל ארוחה להוסיף כף לאוכל. כמות החלב השתפרה פלאים וגם בגלל הכמות המדודה לא השמנתי הרבה".

3. קרן יגיל: "תיון קמומיל לדלקת בשד"

"כשהתחלתי להניק את בתי הבכורה, הייתי חוטפת פתאום דלקות בשד ומיד מעלה חום היסטרי ל- 39 מעלות לפחות. ידעתי שקמומיל הוא אנטי דלקתי וטוב לדלקות עיניים, אז לקחתי את התיון של הקמומיל והוספתי לו מעט מים רותחים. הנחתי את התיון לאחר שהתקרר על השד והפלא ופלא תוך 20 דקות החום ירד לי מ- 39 פלוס ל- 37. 

שדיים בפרופיל (צילום: bns124, Istock)
תיון קמומיל להקלה על דלקת בשד | צילום: bns124, Istock

למרות שהשד היה עוד קצת כואב ואדום, החום לא עלה שוב והדלקת הייתה חולפת כעבור מספר ימים. בכל פעם שהייתה מתחילה דלקת מיד הייתי שולפת את תה הקמומיל המדהים וממשיכה להניק בכיף".

4. נועה טל: "דקת שאיבה במשאבה לפטמות שקועות"

"כשהתחלתי להניק היו לי פטמות שקועות. מהר מאד למדתי ששאיבה במשך דקה לפני ההנקה מסייעת להתגבר על הבעיה. בהמשך, אגב, לא היה לי צורך לשאוב יותר - הגוף כבר ידע לעשות מה שצריך. למדתי שהגוף יודע הכי טוב מה התינוק צריך, ולכן אין צורך להיות מוטרדת מכמה הוא אכל, האם הוא רעב וכו'. התינוק אוכל בדיוק מה שהוא רוצה, ואם אכל טיפה יותר? הוא כבר יפלוט. אין צורך לדאוג לכמויות האוכל".

5. רות גוטליב: "להניק רגע לפני שהיא ממש רעבה"

"הפטמות כאבו לי נורא בזמן ההנקה, ולא יכולתי לסבול את הכאב. ניסיתי לשאוב אבל זה דרש ממני המון זמן וכוחות. יועצת הנקה נתנה לי טיפ: להתחיל להניק לפני שהתינוקת רעבה וממש צורחת, כך שתינו לא נהיה לחוצות. כשהיא עוד רגועה חיברתי אותה ולאט לאט היא התרגלה להכניס את כל העטרה ולא רק למצוץ את הפטמה. מאז ההנקה פשוט תענוג. הילדה אוכלת כמו שצריך, רגועה יותר, יש לה פחות גזים וישנה לילה שלם מגיל פחות מחודש".

6. יפית גולדשטיין: "מעט חלב אם בבקבוק לפני ההנקה"

"המכשול שבו נתקלתי בימים הראשונים אחרי הלידה היה תינוקת רעבה ובוכייה מאוד. הציצי היה גדוש ומלא – אך כנראה שהיא לא הצליחה לתפוס את הפטמה כראוי. כאשר תינוקות גוועים ברעב, אין להם סבלנות לכלום לכן הטיפ שלי: לתת לה (מעט) חלב אם בבקבוק, ואחרי שנרגעה מהרעב המציק להציע ציצי. אצלי זה עבד".

7. ליטל ירון: "שקיות סנפרוסט להקלה על גודש"

"גיליתי שאין על שקיות סנפרוסט קפואות כהקלה על גודש כואב בחזה. צריך לעמוד עם זה קצת באמבטיה עש שהן מתחילות לטפטף, הן עושות את העבודה מצוין".

אין תמונה
דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם שקית סנפרוסט

8. איה אשל: "פטמת סיליקון לפטמות סדוקות"

"לאחר לידת בתי הראשונה, עוד כשהייתי בבי"ח, התחילו לי פצעים וסדקים קשים בפטמות. מה שהציל את ההנקה (ואותי) היתה פיטמת סיליקון שחברה הביאה לי. הנקתי איתה וברגע שהפצעים והסדקים נעלמו (פחות משבוע) חזרתי להניק ללא הפטמה. ללא הפטמה אני לא בטוחה שהייתי מצליחה להמשיך. בסוף הנקתי עד גיל שנה ושלוש".

9. דינה מור יוסף: "חלב אם על פטמות סדוקות"

"היו לי פטמות סדוקות עד למצב שהפד היה ספוג בכתמי דם. הדבר שהכי עזר לי להתגבר היו הקונכיות שהפרידו בין הפטמות והחזייה, וגם מריחת חלב אם על הפצעים. אחרי מריחת חלב האם, אגב, חשוב לאוורה בחוץ. הפטמה השתקמה פלאים".

10. חן כהן: "מסאג' מיועצת הנקה"

"לפני ארבעה חודשים ילדתי את בני הראשון. ביומיים הראשונים לאחר הלידה עדיין לא הסתגלתי להנקה והשדיים כאבו לי בטירוף. הזמנתי יועצת הנקה הביתה, שעשתה לי מסאז' פשוט נפלא וגם נתנה לי טיפים להגברת החלב ולהנקה נכונה. כבר חשבתי שאני מוותרת על ההנקה, אבל זה נתן לי כוח להמשיך".

>> כמה טיפים מהמקצועניות: ביקשנו את הטיפ המנצח של יועצות ההנקה