נכנסו להיריון ב"עם כלביא", ילדו בסוף "שאגת הארי": התינוקות הראשונים של יום העצמאות ה-78
חן והראל בוחבוט ממשמר השבעה קיבלו את החג בדרך הטובה ביותר שיש והפכו להורים לבת בכורה, שנולדה בבית החולים שמיר רגע לפני כניסת יום העצמאות. כשעה וחצי אחר כך נולד גם בנם הבכור של הגר ואסף לפידות במרכז הרפואי צפון


חן והראל בוחבוט, תושבי משמר השבעה, קיבלו אמש (ג') מתנה מוקדמת ליום העצמאות ה-78: בתם הבכורה נולדה בבית החולים שמיר (אסף הרופא) בדיוק עם כניסת החג, במשקל 3.495 קילוגרם. הלידה התרחשה בשעות הערב, סמוך לשעה 20:00 שבה מתחיל רשמית יום העצמאות, והפעוטה היא הראשונה שנולדה במחלקת היולדות של שמיר לקראת ה-78 למדינה.
את חן ליוו בלידה המיילדות יפה באזוב ושירה זיו חזקיה, האחרונה משרתת במילואים בתפקיד ליווי נשות קבע בלידתן. "אחרי שנה מורכבת וקשה, אני רואה בלידה דווקא בערב יום העצמאות סמל להתחדשות, לצמיחה ובעיקר לתקווה שעוד נדע ימים יפים וטובים במדינה היקרה שלנו", אמרה חן בהתרגשות, והוסיפה: "מגיע לנו קצת לשמוח".
שנה של 8,300 לידות בצל שני סבבי לחימה
מחלקת היולדות בשמיר מסכמת את שנת 77 למדינה עם יותר מ-8,300 לידות, שהתקיימו על רקע שני סבבי לחימה רצופים, "עם כלביא" ו"שאגת הארי". באותה שנה עברו חדרי היולדות שיפוץ נרחב, שכלל בין היתר התאמות לשמירה על פרטיות היולדת והתינוק בשעות הראשונות שלאחר הלידה. כל התינוקות שנולדים ביום העצמאות במחלקה מקבלים חליפות מיוחדות בצבעי כחול-לבן עם הכיתוב "נס ישראלי", שהוא גם הסיסמה שתחתיה מציין בית החולים את החג השנה.

פרופ' מיכל קובו, מנהלת אגף נשים ויולדות בשמיר, הסבירה את הבחירה בסיסמה: "אנו מציינים את יום העצמאות בסימן 'נס ישראלי', בו חווינו שני סבבי לחימה, ויצא כי אלו שנכנסו להיריון במבצע 'עם כלביא' באו ללדת אצלנו ב'שאגת הארי'. ההיריון והלידה בתקופה מתוחה זו, תוך אי-ודאות, חרדות וחשש, הם בגדר 'נס ישראלי'". לדבריה, "יש לנו עם של לביאות אמיתיות, וצוות נשים ויולדות מצטיין שעטף וליווה את הנשים ההרות והיולדות ברגישות ובמקצועיות. יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל הוא הזדמנות טובה להרים את הראש, לחגוג ולראות כיצד הרגעים המרגשים של הבאת חיים חדשים הם הניצחון האמיתי של כולנו".

התינוק הראשון של החג גם במרכז הרפואי צפון
כשעה וחצי אחרי הלידה בשמיר, ב-21:35, נולד במרכז הרפואי צפון בנם הראשון של הגר ואסף לפידות, במשקל 3.800 קילוגרם. הגר הגיעה לחדר הלידה עם ירידת מים והתמודדה עם צירים ממושכים, עד שילדה בלידה רגילה. את הלידה ליוותה המיילדת יעל דייטש, לצד בעלה של הגר, הדולה שלומית ואמה אורית. בתום הלידה הועבר התינוק להשגחה בפגייה. בני המשפחה תיארו את הלידה כרגע של שמחה גדולה לאחר תקופה מורכבת שעברה עליהם בצל המלחמה.
מנהל אגף היולדות ד"ר יורי פרליץ בירך את המשפחות הנרגשות: ״אני מברך את ההורים ומודה להם על הבחירה בנו, ועל הזכות ללוות אותם ברגעים המיוחדים בחיים. מאחל לכל היולדות, התינוקות ובני משפחותיהם יום עצמאות שמח, בריאות ואושר, ושנה מלאה בנחת״.
מנהל המרכז הרפואי ד"ר נועם יהודאי הוסיף : כי ״במיוחד בימים מורכבים אלו, ילדי יום העצמאות מעניקים לכולנו רגעים של אור ותקווה. מאחלים שהילדים יגדלו לימים טובים ושקטים יותר״.