על אף שבשנה האחרונה היה נדמה שסין קצת נוטשת את מגזר הטכנולוגיה, ותופסת את הצד הרוסי במלחמת רוסיה-אוקראינה, היא מתחזקת כמעצמה כלכלית, הופכת לכוח הקנייה החזק בעולם ומשתלטת על עולם הטכנולוגיה - מה שיוצר לא מעט בעיות בעולם, שהולך ומשתנה בשל עוצמתה הבלתי מעורערת.

עוד משחר ההיסטוריה, הסינים היו רגילים להחשיב את עצמם בתור האומה בעלת האוכלוסייה הגדולה בעולם. אמנם החוק להגבלת הילודה אינו קיים יותר, אך הוא עד היום מושרש בתרבות הסינית, דבר אשר הוביל למהפך. "הילודה בסין עומדת על 1.7 בממוצע בהשוואה ל-2.2 בהודו", אומר פלד ומסביר: "לכן הודו הולכת ועוקפת. זה מאוד מטריד את הסינים, כי קורה פה משהו שלא קרה מאז שאנחנו על כדור הארץ. לכן הסינים החליטו שהם יהפכו את עצמם לדומיננטיים ביותר בכל תחום אחר - זה חלק מהאתוס הסיני". "הם מתכוננים לאובדן הבכורה באוכלוסייה על ידי בכורה בדברים אחרים", מוסיף גלוברמן.

דולר צונח (עיבוד: סאלי פאראג, shutterstock)
עיבוד: סאלי פאראג, shutterstock

על פי התאוריה של פרופסור רנה מיטר מאוניברסיטת אוקספורד, האימפקט המידי של אובדן הבכורה בתחום יהיה ניסיון לכבוש את העולם דרך התל"ג, מה שאומר שהכלכלה הסינית הולכת להיות הכלכלה הדומיננטית ביותר. "התוצר הלאומי הגולמי של ארצות הברית עומד על קצת יותר מ-25 טריליון דולר", אומר פלד וגלוברמן מוסיף: "הסינים עומדים על 20 אחוז פחות, אבל המחירים הם לא אותו דבר. אם אנחנו משווים את המחירים בסין ובארה"ב, מסתבר שבכוח הקנייה הגדול יותר מחזיקים הסינים, כי למרות שהם מייצרים 20 אחוז פחות המחירים שם נמוכים יותר - סך כוח הקנייה הסיני הוא החזק ביותר בעולם".

בשנים האחרונות סין ורוסיה אוגרות מאגרי זהב, דבר המתאפשר להן בקלות כי סין היא יצרנית הזהב הגדולה ביותר בעולם. "הן בעצם מתכוננות לייצור חדש של מטבע", אומר פלד ומסביר כי יש כאלו שאומרים שרוסיה וסין מתכננות לעשות את המהלך יחד עם ברזיל והודו. "הן מנסות לאסוף כמה שיותר מדינות וכלכלות צומחות ובכך להגיד שהעולם הזה הולך להשתנות. יכול להיות שבכמה חודשים הקרובים, המדינות האלה מתכוננות לקרוא תיגר על הדומיננטיות של הדולר האמריקאי, כשסין מובילה את המהלך".

   >> בזמן שעבדתם, פרק 96: איך משבר האקלים הוא דווקא הזדמנות עצומה להייטק הישראלי?