מחירים של יצירות אומנות שנמכרות ב-NFT שברו כבר מזמן את כל השיאים. מאז החל השיגעון של האסימונים חסרי התחליף, עוד ועוד יצירות נמכרות בשיטה הזו ומשלשלות לכיסם של היוצרים והמוכרים מיליוני דולרים.

במקום השלישי ברשימת היצירות היקרות ביותר שנמכרו ב-NFT נמצא מיצג של אסטרונאוט שהולך בתוך קופסה במעין אנימציה מתחלפת. היצירה נקראת "human one" והיא נוצרה על ידי אמן בשם ביפל, או מייקל ווינקלמן בשמו האמיתי, ונמכרה ב-30 מיליון דולר. אותו ביפל גם מכר ערימת פיקסלים במחיר של 69 מיליון דולר, והיא נמצאת במקום השני ברשימה.

View this post on Instagram

A post shared by beeple (@beeple_crap)

View this post on Instagram

A post shared by beeple (@beeple_crap)

במקום הראשון נמצאת יצירה של כמה ירחים של אומן שנקרא "פאק" (PAK), שאף אחד לא יודע מי הוא, שנמכרה בסכום עתק של 91 מיליון דולר ב-NFT.

קשה לתפוס כיצד אנשים מוכנים לשלם כל כך הרבה כסף על יצירה שבעצם כל אחד יכול ליהנות ממנה באותה מידה, משום שמדובר בסך הכול בקובץ. וזוהי בעצם המהות של NFT - מי שקונה את היצירה הופך לבעלים שלה, למרות שכל אחד יכול להעתיק ולהדביק אותה. 

מה שעומד מאחורי הסכומים המטורפים הוא שיש ציפייה של מי שרוכש את היצירות ב-NFT לעשות מהן הרבה מאוד כסף. לכל יצירה שנמכרת ב-NFT יש מחיר התחלתי שמכונה "מינטינג". ביום ההנפקה של הקופים המפורסמים למשל, מחיר המינטינג היה 235 דולר.

הקוף האחרון נמכר ב-3 מיליון דולר לאחרונה - פי 12,766 ממחיר המקורי. אין שום דבר בעולם שעושה תשואה כזו. יוניברסל עומדת לעשות סופר גרופ של קופים וזה הפך לטרנד של סלבס. 

הקוף של ג'סטין ביבר עולה 1.3 מיליון דולר, של סלינה גומז 462 אלף דולר, ושל סרינה וויליאמס ביונסה 450 אלף דולר. הטירוף הזה נבנה בשכבות והחברה שהוציאה את הקופים הודיעה כי הנפיקה להם מטבע מיוחד שתחלק לכל מחזיקי הקופים והם יחליטו באילו פרויקטים ישקיעו תמורת המטבע הזה באופן דמוקרטי.

 

ביום שהונפק המטבע היה לו 141 אחוז תשואה. אחד מבעלי הקופים שקנה יצירה ב-200 דולר, קיבל 90 אלף דולר במזומן ותיאר את ההלם שנכנס אליו כשגילה על כך רק בגלל שקנה ציור של קוף ולא עשה שום דבר מעבר לזה.

>> בזמן שעבדתם, פרק 82: האם בקרוב נעבוד 4 ימים בשבוע?