בארצות הברית יש בימים אלה טרפת סביב קייטנות תכנות. בעמק הסיליקון מתפרסמות מודעות של קייטנות הייטק שכאלה, שקוראות לילדים לנטוש את הבילוי המסורתי של שיט בקאנו בחודשי הקיץ לטובת לימודי קידוד של הולוגרמות. האמריקאים החליטו שנמאס להם מכל הטבע והספארי והג'ירפות והלכו על משקפי VR.

שתי קייטנות מאוד פופולריות בעמק הסיליקון מבטיחות לילדים בדיוק את החוויות מהסוג הזה. הראשונה תלמד את הילדים קידוד ל-AR, קייטנה אחרת מציעה לילדים קריפטו.

הסילבוס של קייטנת הקריפטו מתחיל בבלוקצ'יין (כי כנראה לא רוצים להתחיל מהכי קשה), אחרי כך לימודי האבולוציה של הכסף, בינה מלאכותית, אבטחת סייבר, טכנולוגיה, כרייה ולמידת מכונות כבר אחרי שבועיים, אונליין גיימינג, רחפנים, NFT ורובוטיקה. צריך להבין שמדובר על קייטנה שמיועדת לילדים בגיל 4 בלבד. 

למה בגיל 4 אם אפשר להתחיל כבר קודם?

למי שירצה לרשום את הילדים היותר צעירים לקייטנת הייטק שכזו, זה גם אפשרי. הרשת החברתית לילדים "זיגזו" מציעה בימים אלה קורס אונליין לילדים בגיל הרך ללימוד NFT. לטובת הקורס המארגנים גייסו שלל כוכבי ילדים מוכרים בארה"ב, שילמדו את הנרשמים לקורס את יסודות המקצוע. 

באיזה גיל נכון לילדים להתחיל ללמוד מקצועות הייטק? 

אם כל כך הרבה אמריקאים משוכנעים שזה הדבר הנכון לעשות כדי שהילדים שלהם יובילו בעתיד את הענף הזה, אולי הם מבינים משהו שאנחנו עדיין לא? מתברר שמדובר בשאלה מאוד מורכבת - האם מסתכלים על שפת מחשב או על המחשב עצמו. מחקרים מראים כי ככל שמלמדים שפות בגיל יותר צעיר, כך הסיכוי לקלוט אותן גדל. מצד שני, יש חשש שיותר מדי שפות יצרו בלבול. מנגד, הורים רבים חוששים מעודף הזמן מול המסכים. מחקר של אוניברסיטת אוהיו ערך בדיקה בקרב ילדים לפני גיל 6 שקיבלו 15-20 דקות ביום במחשב באופן לימודי בלבד, ומצא שהם הצליחו יותר במבחן מוכנות לבית הספר. מחקר אחר שבדק את השימוש במסכים בטלפון גילה עלייה בבעיות התנהגות, היפראקטיביות וקשיי ריכוז בזמן השימוש בטלפון בילדים בגיל 6. 

 >> בזמן שעבדתם, פרק 90: התפקיד הכי נדיר לנשים בהייטק הישראלי