הזדמנות אחרונה לבחור בנו ל'פודקאסט הטכנולוגיה של השנה' בתחרות השנתית של גיקטיים! להצבעה >>

שנת 2022 תהיה השנה הראשונה בהיסטוריה שבה הנאסד"ק, המדד בו נמצאות רוב מניות הטק, מסיים ארבעה רבעונים אדומים. בכל רבעון הייתה צלילה מטה, וכל רבעון היה גרוע מקודמו. מניות הביג טק - פייסבוק, אפל, אמזון וגוגל - מחקו שלושה טריליון דולר משוויין.

בבלומברג הראו ניתוח המראה שכמעט בכל החברות הגדולות בארה"ב הייתה בשנה האחרונה ירידה משמעותית ברווח. העובדה הזו משליכה מיד גם על הנפקות בבורסה - וזו הייתה שנה גרועה מאוד בתחום הזה. החברות הבינו כי אם השוק לא אטרקטיבי, אז כדאי לחכות עם המהלך לימים טובים יותר.

בגרף שפורסם מופיע שווי ההנפקות לפי שנה. ב-2020 היו 224 הנפקות בבורסה, ב-2021 היו 416 הנפקות ואילו ב-2022 היו 90 הנפקות בלבד, שרובן היו בכלל ברבעון הראשון של השנה - מה שמעיד על השינוי הדרמטי במהלך השנה.

הנפקות קרוס בורדר מתייחסות להנפקות בארה"ב שאינן על ידי חברות אמריקאיות. המדינה שנמצאת במקום הראשון היא סין, שעד השנה המדיניות שלה לא אפשרה לחברות סיניות להיכנס לארה"ב. לאחר שהנשיא שי ג'ינפינג הבין שהוא פוגע בחברות הסיניות, הוא אפשר להן להשקיע בארה"ב. במקום השני והמפתיע נמצאת דווקא ישראל עם שמונה הנפקות בארה"ב במהלך 2022. מדובר בנתון חריג, משום שזהו רבע מכלל ההנפקות הזרות באותה שנה. האם זהו אומץ או טמטום?

אחת מההנפקות הישראליות יוצאות הדופן היא ההנפקה של מובילאיי, שהפכה לשלישית בגודלה בארה"ב ב-2022. מובילאיי גייסה בהנפקה שלה כמעט מיליארד דולר. החברה הישראלית של אמנון שעשוע כבר שווה מעל 30 מיליארד דולר ונמכרה ב-14 מיליארד דולר. דווקא בשנה שכל השוק צלל, מובילאיי טסה למעלה. 

>> בזמן שעבדתם, פרק 112 - הלהיט החדש בשוק הקריפטו - ארנק קר