mako
פרסומת

אי אפשר להתחמק: אפליקציית טימו במקום הראשון בהורדות בישראל ובעולם

אפליקציית המסחר טימו (TEMUׂ) שהושקה בספטמבר 2022 שוברת שיאים בארץ ובעולם, מאז ששודרה פרסומת שלה במהלך גמר הסופרבול, שבה הודגשו המחירים הנמוכים עד כדי מגוחכים שלה. גם בארץ היא האפליקציה שמככבת בראש מצעדי ההורדות. אז מי המיליארדר הסיני שעומד מאחוריה והאם יש צריך לחשוש מהשימוש בה?

דני פלד ודרור גלוברמן
דיגיטל
פורסם: | עודכן:
אפליקציית טימו
אפליקציית טימו
הקישור הועתק

חברת המסחר האלקטרונית הסינית פינדואודואו (pinduoduo) עקפה בשווי השוק שלה בחודש שעבר את קבוצת עליבאבא, הבעלים של אתר הקניות הפופולרי עלי אקספרס. היה זה לאחר שג'ק מא, מייסד עליבאבא, כתב מכתב לעובדים שלו שהודלף, ובו הבהיר כי החברה לא נמצאת במקום טוב. "כל חברה גדולה נולדת בחורף. כשעידן הבינה המלאכותית בעולם המסחר האלקטרוני יצא לדרך. זו הזדמנות לכולם וגם אתגר", כך כתב. עליבאבא עצמה הוקמה בסין בזמן משבר הסארס.

אולי לא שמעתם על פינדואודואו, אבל על האפליקציה שהיא חברת האם שלה, שמעתם בוודאות. מדובר ב-TEMU (טמו), האפליקציה שבאמצעותה היא מתכננת לכבוש את המערב. אפליקציית המסחר החדשה נמצאת במקום הראשון במצעד ההורדות בישראל גם באנדרואיד וגם באפל. היא גם האפליקציה הכי מורדת בעולם.

פרסומת

מאחוריה עומד בחור בשם קולין הואנג, האיש ה-2 בעושרו בסין ו-23 בעולם כולו, כאשר הונו נאמד ב-52.4 מיליארד דולר. אגב, במקום ה-24, נמצא ג'נסן הואנג, נשיא ומנכ"ל חברת אנבידיה. הואנג התחיל את דרכו כמהנדס בגוגל, הקים 3 סטארטאפים, מכר את כולם, כאשר האחרון היה בעולמות הגיימינג. הוא החליט לחבר בין אהבה למסחר לגיימינג, והקים את פינדואודואו, שמציעה קנייה משותפת עם חברים. בשנת 2018 הנפיק את החברה בנאסד"ק, והיום השווי שלה הוא 200 מיליארד דולר ועולה כל הזמן.

בספטמבר 2022 החליט הואנג להקים אפליקציה חדשה בשם טמו. בהתחלה היא לא כל כך תפסה, עד שהוא פרסם בסופרבול האחרון, כאשר הפרסומת הדגישה את המחירים המגוחכים של הפריטים – הכול מתחת ל-10 דולר. הסלוגן הוא – תקנה כמו מיליארדר – Shop like billionaire.  מאז האפליקציה הזאת מתפוצצת ברמות בלתי הגיוניות ונמצאת במקום ראשון בכל העולם.

פרסומת

מה הסיבה למחירים הנמוכים? כל המוצרים שהם מוכרים מיוצרים בסין, והם אומרים שהם לוקחים עמלות נמוכות יותר מהיצרנים הסינים, הם גם מבטיחים משלוח חינם. לשם השוואה, מחזיק טלפון לאופניים שעולה באמזון אנגליה 16.99 פאונד, עולה בטמו – 1.16 פאונד בלבד.

האופי המשחקי נשמר בטמו – אם אתם משתמשים הרבה באפליקציה, אתם יכולים לקבל פריטים בחינם, ויש מעין גלגל מזל שמסובבים אותו ויכולים לקבל הנחות. זו גם האפליקציה שאנשים מבלים בה הכי הרבה – 18 דקות ביום בממוצע.

סביב טמו היו דיווחים על זה שהאפליקציה היא בעצם נוזקה, ושיש סכנה לתת שם את פרטי האשראי. אפשר להרגיע, זאת חברה שנסחרת בבורסה האמריקאית, שווה 200 מיליארד דולר בנאסד"ק ועולה. אם היא הייתה הונאה בסדר גודל כזה, כבר היינו שומעים על זה מאתרים גדולים ורציניים שהיו חוקרים אותה. מה שכן, היא מבקשת מכם הרשאות להמון דברים כמיטב המסורת הסינית, והסבירות מאוד גבוהה, עד כמעט מלאה, שלממשל הסיני יש גישה למידע הזה.

לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן