פעם היה קל להבדיל בין מכשירי פרימיום למכשירי ביניים, בינתיים הגבול הולך ומטשטש. הפוקו 6 פרו, סדרת הביניים של שיואמי, מצליח לפלרטט עם הגבול הזה. יש לו כמה נתונים שמצליחים להקביל למכשירי פרימיום אבל עם מחיר אטרקטיבי בהרבה. אז מה יש לנו במכשיר "הביניים" הזה? זה מה שחשבנו עליו.

עיצוב ומסך

מבחינת עיצוב המכשיר אל תצפו פה למשהו מיוחד. הסמארטפון הזה די סטנדרטי עם מסגרת ריבועית מפלסטיק ומסך שטוח שנותנים לו חזות די דומה לאייפון. בחלק האחורי תמצאו גב שעשוי מפלסטיק וישמח לשמור את הטביעות האצבעות שלכם וגם 3 עדשות שונות ופלאש במערך המצלמות המלבני עם הכיתוב "פוקו" מוטבע בו. המסך הוא Flow AMOLED CrystalRes בגודל 6.7 אינץ' (מספר שהפך כמעט לסטנדרט של מכשירי פרימיום) ולמרות זאת הוא לא ממש כבד (שוקל 190 גרם). ההגנה שלו מספקת בהחלט עם מסך גורילה גלאס 5 ותקן IP54 נגד מים ואבק (עמיד בפני התזות מים ואבק).

מבחינת ביצועי המסך הוא מפתיע לטובה, עם קצב רענון אוטומטי בין 60 ל-120 הרץ ובהירות של 1,200 ניטס שמגיע בשיא ל-1,800 ניטס, תוצאה מכובדת בהחלט לשמש הישראלית. 

מעבד וביצועים

שיאומי, או יותר נכון פוקו, בחרה במעבד ה-MediaTek Dimensity 8300-Ultra שמתיישב מעולה על הגדר בין מכשיר פרימיום ולמכשיר ביניים. התוצאות שלו במבחני באנצ'מארק הן מעולות ומפתיעות בקטגוריית מכשירי הביניים. מבחינת זיכרון הוא מגיע עם 8 גיגה בייט או 12 גיגה בייט ואחסון של 256 גיגה בייט או 512 גיגה בייט, ובעצם מיישר קו עם שאר המכשירים שיש היום בשוק. 

המכשיר מגיע עם גרסת אנדרואיד 14, ולא היינו מצפים לפחות מטלפון בימינו, ועליו גרסת HyperOS של שיאומי. הרובד של שיאומי הוא בעיקר אסתטי, ומדובר במשהו סובייקטיבי. לטעמנו הסגנון מצועצע מידי ונראה קצת ילדותי. גם המחוות עצמן קצת מעצבנות ומזכירות קצת יותר מידי את המערכת של אפל, משהו שמשתמשי אנדרואיד לא ממש אוהבים. אבל שוב זה משהו סובייקטיבי ואולי אתם תהנו או שתתרגלו מהר. מה שבטוח לא תאהבו זה הכמות המוגזמת של אפליקציות שמגיעות בילד-אין במכשיר.

סוללה והטענה

מדובר בעוד תחום שהסינים משאירים בו אבק לחברות הגדולות. במכשירים של שיאומי תמצאו סוללה מפלצתית והטענה שמרגישה מחוץ לעולם, אבל בפוקו 6 פרו אנחנו לא שם - בכל זאת מדובר במכשיר ביניים. קיבולת הסוללה שלו היא 5,000 מיליאמפר, שזה לא פחות ממכשירי פרימיום שונים. היא תספיק לכם פחות או יותר ליום שלם של עבודה, תלוי בשימוש שלכם בטלפון. אבל אם תצטרכו להטעין זריז לפני שאתם שוב יוצאים מהבית, תשמחו לגלות שההטענה שלו היא במהירות של 67 וואט (יותר מפי 2 מהאייפון 15 פרו מקס) ובחצי שעה הוא יטעין לכם מעל ל-80 אחוז מהסוללה, נתון מעולה למכשיר ביניים. 

מצלמה

מערך המצלמות של הפוקו 6 פרו הוא בסדר, וזה די מסכם את הקטגוריה. הוא לא מעולה, הוא גם לא רע בכלל. אם אתם לא חובבי צילום הוא יעשה לכם את העבודה. בגב המכשיר תמצאו מערך של 3 עדשות: מצלמה ראשית של 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם 1.79, עדשה רחבה של 8 מגה פיקסל ומפתח צמצם 2.2 ומצלמת מאקרו עם 2 מגה פיקסל ומפתח צמצם 2.4 שאלוהים יודע בשביל מה צריך אותה מלבד להיראות כמו עוד עדשה. בחלק הקדמי תמצאו מצלמת סלפי של 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4.

תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 | צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 | צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 | צילום: יונתן אפולט

בצילומים באור יום טבעי אתם תקבלו צילומים טובים ומספקים. הפרטים ברורים אבל אולי תיתקלו בגרעיניות קלה באיזורים של צבעים אחידים. אם תנסו לעבור לתמונות ברזולוציה גבוהה, אופציה מיוחדת באפליקציית המצלמה, לא תמצאו הרבה הבדלים.

תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 | צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בפוקו פרו 6 | צילום: יונתן אפולט

הזום האופטי שלו מגיע ל-X2 והתוצאות באור יום משביעות רצון, הפרטים די ברורים ולמרות שהמצלמה לא מעולה היא בהחלט מספקת את הסחורה.

_OBJ

בצילום רחב התמונות יוצאות סבירות בלבד. הפרטים די בסדר לצילום 8 מגה-פיקסל אבל הטווח הדינאמי לא הכי טוב והצבעים עצמם קצת אנמיים.

_OBJ

_OBJ

צילום הלילה גם הוא סביר. אין הרבה הבדלים בין צילום רגיל לאופציית צילום הלילה המיוחדת ולפעמים הוא מתקשה עם תאורת הלילה שנמרחת. כניסת האור די טובה והצללים נותנים תחושה טבעית.

כאמור מערך הצילום הוא בסך הכול בסדר, לא מעבר. אם תצטרכו באמצע היום לצלם את הילד הוא יעשה את העבודה אבל אל תצפו לתוצאות לשלוח לכל החברים.

שורה תחתונה

המכשיר נמכר החל מ-1,949 שקלים, מה שמכניס אותו לטווח מכשירי הביניים אבל יש לו כאמור כמה נתונים שהופכים אותו ליוצא דופן. סוללה טובה, הטענה מהירה ומעבד מפתיע הופכים את המכשיר הזה לכדאי. אם יותר חשובה לכם המצלמה כדאי לכם להשקיע במכשיר שגם עולה יותר כסף.