אפל רכשה דומיין לאתר AI מסתורי וגרמה לשמועות על שינוי מהותי בדרך
שבועות לפני כנס המפתחים WWDC 2026, אפל רשמה תת-דומיין חדש בשם genai.apple.com, במהלך שמדליק מחדש את הציפיות סביב תוכניות ה-AI של החברה. לפי דיווחים, סירי צפויה לקבל יכולות חדשות כמו הבנת הקשר אישי, ביצוע פעולות בתוך אפליקציות ושיחות טקסט מלאות

קצת לפני כנס המפתחים השנתית של אפל, דיווח חדש בארה"ב מגלה כי החברה רשמה בימים האחרונים תת-דומיין חדש בשם genai.apple.com, שבועות לפני כנס ה-WWDC 2026 שייערך בחודש הבא. לפי הדיווחים, הקישור עדיין לא פעיל ולא ברור אם מדובר באתר ציבורי או במערכת פנימית, אבל ההערכה היא שהוא קשור להכרזות ה-AI החדשות של החברה.
מי שזיהה ראשון את הרישום היה אהרון פריס מאתר MacRumors. ברשתות כבר מסמנים את WWDC הקרוב כרגע שבו אפל תנסה להוכיח שהיא מסוגלת לעמוד בהבטחות ה-AI שפיזרה בכנס של 2024 ומאז לא באמת קיימה.
לפי הדיווח, סירי תקבל סוף סוף יכולות שהוצגו לפני שנתיים: הבנה של הקשר אישי, מודעות למה שמופיע על המסך וביצוע פעולות בתוך אפליקציות. באפל צפויים להשתמש במודל ג'מיני של גוגל, שירוץ דרך מערכת Private Cloud Compute של החברה, מה שצריך להבטיח שהשימוש בבינה מלאכותית לא יזלוג מחוץ למכשיר המשתמש.
עוד דווח כי אפל תציג אפליקציית סירי חדשה, שתאפשר גישה לשיחות קודמות עם העוזרת הקולית וגם שיחות טקסט מלאות במקום שימוש קולי בלבד. בין העדכונים הנוספים ל-Apple Intelligence שמוזכרים בדיווחים: יצירת כרטיסים לארנק הדיגיטלי מתוך כרטיסים פיזיים, כלי עריכה חדשים באפליקציית תמונות ושדרוגים ל-Visual Intelligence.
מעבר ל-AI, באפל צפויים להתמקד השנה בעיקר בשיפור ביצועים ויציבות מערכת, אחרי לא מעט ביקורת על באגים ותקלות בגרסאות האחרונות.
דיווח נוסף, הפעם של מארק גורמן מבלומברג, טוען שאפל מתכננת להוסיף ב-iOS 27 תמיכה ב-Google Cast ובפתרונות נוספים להעברת תוכן, כחלק מההתאמות שלה לחוקי ה-DMA של האיחוד האירופי. המשתמשים יוכלו לבחור אם AirPlay או שירות אחר יהיה ברירת המחדל להעברת תוכן בין מכשירים.
המהלך מגיע אחרי חודשים שבהם אפל מתלוננת על חוסר בהירות בדרישות הרגולטוריות באירופה, ובמקביל מעכבת או חוסמת פיצ'רים מסוימים למשתמשים ביבשת. עכשיו נראה שהיא מתחילה להתיישר עם חלק מהדרישות, לפחות איפה שאין לה ברירה. לפי הדיווח, התמיכה החדשה תכלול בעיקר את Google Cast, האלטרנטיבה הפופולרית של גוגל ל-AirPlay שמזוהה בעיקר עם אנדרואיד. עדיין לא ברור אם האפשרות תהיה זמינה רק באיחוד האירופי או לכל המשתמשים בעולם.
זה לא השינוי היחיד שמתוכנן ב-iOS 27. באפל עובדים גם על הרחבת התמיכה בחנויות אפליקציות צד שלישי וב-sideloading, עוד שני נושאים שהאיחוד האירופי דוחף אליהם במסגרת חוקי ה-DMA.
באפל ממשיכים לטעון שהפתיחה של המערכת לגורמים חיצוניים יוצרת סיכוני אבטחה. למרות זאת, הלחץ הרגולטורי כבר הוביל לכך שחלק מהפיצ'רים לא זמינים באירופה. בין היתר מדובר ב-Live Activities ב-macOS Tahoe ובפיצ'ר iPhone Mirroring, שמאפשר להציג את מסך האייפון על מק מאז 2024 - אבל לא למשתמשים באיחוד האירופי.