פעם, כשעוד לא היו לנו סמארטפונים ביד, כשמישהו רצה להכין מנה שהוא לא מכיר הוא נאלץ לפנות אל ספרי המתכונים. מה שלא הופיע בין הדפים, אפשר היה לראות בתוכניות הבישול, אבל בגדול המידע היה יחסית מצומצם. בר לוי, מתמודד "מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12), סיפר לשופטים שאת כל מה שהוא יודע על עולם הבישול הוא למד מהיוטיוב והטיקטוק. "היום הכל פתוח ונגיש, אני יכול למצוא כל דבר", אמר וכל כך צדק.

דור חדש של בשלנים גדל בעולם, שלומד הכל מהר יותר ובקלות. כל המידע נגיש, פתוח ומונח לרווחה וכל מה שצריך לעשות זה לחפש בגוגל, לפתוח יוטיוב או לגלול בטיקטוק. טרנדים מתפוצצים בתוך ימים ספורים ומגיעים לכל פינה בעולם וכך נולדות מנות ומאכלים שאף אחד לא תיאר לעצמו שיהפכו כל כך מפורסמות. על חלקן אפשר להגיד תודה לאל, על חלקן היינו מוותרים מזמן, אבל בסך הכל אם מודים באמת, הנגישות הזאת הפכה אותנו לבשלנים טובים יותר._

אז טרנדים יש אין ספור וכמו שהם באים הם נעלמים, אבל רק בשביל השראה אספנו לכם את המפורסמים ביותר שהיו כאן לאחרונה:

מגולגלות קינדר

עוגיות מגולגלות הן בכלל קינוח עתיק יומין. בהתחלה היה נהוג למלא אותן בממרח תמרים, אחר כך הן עברו שדרוג לממרח שוקולד, עד שעידן הרשתות החברתיות עשה להן טרנספורמציה מוחלטת. כמו אש בשדה קוצים החלו להתפשט ברחבי הטיקטוק והאינסטגרם, תמונות של עוגיות קקאו מגולגלות, עמוסות במילוי קינדר לבן ומגרה, שמרחיקי הלכת אפילו הוסיפו אליו אצבעות קינדר, רק כדי שיהיה קצת יותר מושחת. המראה האסתטי והניגודיות שלהן כנראה הפכה אותן לאחד הטרנדים היותר נפוצים ברשת.

@noy_elimeleh כשכל הפיד מפוצץ בטיגונים אני כאן לאזן עם הטרנד הכי חם ברשת - מגולגלות קינדר! עוגיית קקאו עם ממרח קינדר ואצבעות קינדר ביס שישגר אתכם ישר לגן עדן אז מתכון? יאללה 3,2 ש-גר : 300 גרם קמח 50 גרם קקאו 80 גרם אבקת סוכר קורט מלח 220 חמאה קרה חתוכה לקוביות 2 כפות שמן (25 גרם) 2 חלמונים מביצה L במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, קקאו, אבקת סוכר, מלח וחמאה קרה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורים (כמו חול), מוסיפים בבת אחת את החלמונים והשמן וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד ורך!! מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר. מוציאים כל פעם חתיכה אחת של בצק ומרדדים בין שתי ניירות אפייה מורחים בנדיבות ממרח קינדר מסדרים בשורה אצבעות קינדר ומגלגלים. מכניסים למקרר ל 15 דק׳, בינתיים מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון (ללא טורבו). מכניסים את העוגיות לאפייה של 20 דק בלבד, שימו לב - בגלל שהרולדה כהה קשה לראות אם היא מוכנה ולכן היא צריכה להיות יציבה בצדדים - תזהרו לא לשרוף אותה. מוציאים לצינון מלא על השיש ולעוד שעה וחצי במקרר פעולה זו תקשה את האצבע קינדר והחיתוך יצא נקי חותכים, מפזרים אבקת סוכר וזוללים טיפ - תכינו כמות כפולה העוגיות יעלמו לפני שתספיקו להגיש לאורחים #מגולגלותקינדר #פוריו #עוגיות #קינדר #מתכונים #עםישראלחי ♬ עם ישראל חי - אייל גולן

מגשי צבעים

מצד אחד, זה יצא כבר מכל החורים. מצד שני, תודו שגם לכם בא לארגן ערב צבעים עם החברים. רק אל תתבלבלו ותחשבו שאנחנו מדברים על הטרנד שבו מביאים מלא חטיפים וממתקים, אלא רק על האנשים שמשקיעים ואשכרה מכינים סט מגרה של מאכלים באותו צבע. מן הסתם שהצבע הקל ביותר לישראלים הוא הלבן, כי אנחנו מורגלים בארוחות שבועות עתירות גבינות, חלב ושמנות, כולן כמובן בצבע לבן.

@liorrahmani3 קללל שניצחנו את הטרנד ♥️ #ערבמגשים #פוריו #פוריוישראל #מגשיאירוח #בואולאכולאיתי #ערבמגשיםבצבעים #אכילהרגישית #חרבותברזל ♬ ultimate vibes - morgan hardy

מושחתים ומותכים

רופאי לב פחות יתחברו לטרנד הזה, אבל כל אוהב אוכל צריך להודות באמת: יש משהו במראה של גבינה נמתחת, שמפעיל את בלוטות הריר בפה באופן מידי. הטיקטוק וגם האינסטגרם מוצפים בסרטוני אוכל של מנות מטוגנות, עתירות שומן, עתירות כולסטרול, עתירות בגבינות אלוהיות, שעושות אותנו רעבים רק מלכתוב עליהן.

@spicednice This Mac n Cheese…. Holy moly #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Aesthetic - Jimmy Flatting

חמאה בטעמים

הגילטי פלז'ר הפשוט ביותר בעולם האוכל, הוא חמאה רכה על לחם חם. בעידן המודרני שבו חייבים כמובן להפוך כל דבר למוגזם יותר, יש אנשים שהחליטו שאל החמאה הבסיסית והאהובה, אפשר לחבר שלל של טעמים. תוכלו למצוא סרטונים ומתכונים של חמאה בטעם דבש, בזיליקום, פירות יער, שום, עגבניות וכו', אבל גולת הכותרת היא צורת ההגשה. כשמעבדים את החמאה עם שאר החומרים היא מקבלת מרקם שמאפשר להוציא ממנה קנלל מושלם ולשדך עם לחם מיוחד. 

@thomas_straker Bloody Mary butter - All things butter #fyp #ForYourPage #allthingsbutter #ButterTok #FoodTok ♬ Pass The Dutchie - Musical Youth

גלידת מקוטג'

קוטג' זה גבינה כיפית בתוך סנדוויץ', זה נחמד עם מלפפון חתוך בצד, זה ארוחת בוקר או ערב נפלאה, אבל כנראה שאף אחד אף פעם לא דמיין אותה כמרכיב עיקרי לגלידה. עד שבא אדם אחד שאפתני במיוחד, החליט שזה לגמרי המקום שלה, העלה את זה לטיקטוק ועכשיו המקפיאים של אלפי אנשים מלאים בגלידות שני מרכיבים שעשויות מגבינת קוטג'.  

@benshai טרנד גלידת הקוטג׳!! בואו נבדוק אותו! תנובה איתגרו אותי לבחון את הטרנד החדש ובתור בוחן הטרנדים הראשי נעניתי לאתגר גלידת קוטג׳ בסגנון בייגלה קרמל מלוח! פרסום ממומן בשיתוף תנובה #קוטג׳ #גלידתקוטג #מבשלים_עם_טיקטוק #פודטוק #טרנד ♬ original sound - Ben Shai

טאקו המבורגר

טאקו? טעים. המבורגר? טעים מאוד. אנחנו לא מוצאים סיבה אחת למה לא לחבר אותם ביחד, וכנראה שכבר חשבו על זה לפנינו כי הטיקטוק מפוצץ במתכוני של המבורגרים מגרים בתוך טורטיות. כל התוספות הקלאסיות, כל הרטבים השווים, המיזוג המושלם של כל מה שטוב בהמבורגר עם כל מה שטוב בטאקו. 

@foodwithgeorge Smash Burger Tacos…Big Mac style Had to give this latest trend a go and I fully approve. Really simple, you should definitely give this one a go! Ingredients: 250g Minced beef - @MuscleFoodUK 3 small tortilla wraps 1/2 white onion 1/4 Iceberg lettuce 6 slices of gherkin 2 grated gherkins 1/2 cup mayo 1/2 ketchup 2 tbsp American mustard 1 tsp sugar 3 slices burger cheese Salt and pepper to taste Method - For the sauce mix the mayo, ketchup, mustard, sugar and grated gherkins together and then add salt and pepper to taste. - Dice you onion and slice you lettuce - Take one tortilla and 1/2 of your minced beef and press it on to your tortilla so it’s evenly spread and covers it all - Add face down to a pan for 1-2 mins so that the beef is cooked then flip, add a piece of cheese then add tbsp of water to the pan and cover so that the cheese melts - Once you’ve done all your tortillas it’s time to build - First add you sliced gherkins, onions, lettuce and then sauce, fold in half and eat - Enjoy! #foodiesoftiktok #foodcontent #videorecipe #foodtiktok #foodtok #cooking #recipe #foodrecipe #smashburgertacos #burger #tacos #bigmac ♬ original sound - Food with George

מאכלים מסרטי ילדים

תודו שבתור ילדים (או מבוגרים, אנחנו לא שופטים) מצאתם את עצמכם יושבים מול סרטים מצוירים ומתגרים בטירוף ממנות האוכל שמוצגות בהן. אם זה ספגטי עם כדורי בשר שנראה טוב במיוחד, סטייק גדול ומרשים, עוגות שקצת בא לכם לקפוץ אל המסך ולגנוב מהם חתיכה. מהסיבה הזאת כנראה, התחיל טרנד שהוא לא פחות מגאוני ברשת, של שחזור מנות מסרטי ילדים מצוירים - וזה פשוט מושלם.

@gabby.jaye This sound is just too perfect for me. #iwantitimadeit #disney #fyp #foryoupage #disneyfood #agoofymovie #zootopia #brave #thelionking ♬ original sound - Thenottychef

מנות קלאסיות עם דפי אורז

עדיף שנמנע מלהביע דעה על כל השימושים שעושים ברשתות החברתיות בדפי אורז כתחליף למנות אהובות ומוכרות. ג'חנון, מלוואח, בורקס, כל הדברים הטובים שיש לעולם להציע, מקבלים גרסה מאוד משונה אך דלת קלוריות וכנראה יותר בריאה בעזרת הדף השקוף והדביק. עם זאת, טרנד דפי האורז יצא משליטה וכנראה שאף אחד לא יצליח לעצור אותו, כי בסופו של דבר, נראה שזה די טעים לאנשים.  

@shushabiton אז אחרי הרבה זמן שעבר כמעט חודשיים מאז השבת השחורה, החלטתי לזרום עם ההפוגה ולעלות את התוכן שרציתי לעלות באותה שבת ארורה! הלוואי ונחזור לחיות חיים שפויים ונורמלים והלוואי וכל החטופים יחזרו! ושהחיילים שלנו יחזרו בשלום! עזבו אתכם מבורקס גבינה! עזבו אתכם מבורקס תפוחי אדמה!! קבלו את הסמבוסק מדפי אורז!!!! מתכון מטורף ונדיר!! לא יאמן שזה דפי אורז מצרכים 12 דפי אורז בינונים 2 ביצים קשות פרוסות 150 גרם סלט מטבוחה/רוטב עגבניות 2 ראשי שום קונפי( מי שרוצה מתכון שיגיד אני) 240 גרם גבינה צהובה מגורדת 9% לקערת מים חצי ביצה, מים וכף סילאן-לטרוף הכל ביחד אפשר בלי ביצה לטופ חצי ביצה כף מים קורט נס קפה(אבקה הכי טוב) כפית סילאן לערבב היטב! שומשום אופן הכנה נרטיב 2 דפי אורז ביחד ונניח על משטח עבודה במרכז הדפי אורז נמרח מטבוחה, אני מרחתי בצורת משולש, שמתי שום קונפי, גבינה צהובה, 2 פרוסות של ביצה קשה נקח קצה של הדף אורז ונניח באמצע, כנל עם הצד השני, נרים את התחתית של הדף אורז שבעצם יצרנו משולש אם אתם מסתבכים יש 2 פתרונות: 1. חכו אני מעלה סרטון הדרכה 2. שנו צורה, מרובעת, שבלול מה שבא לכם! נמרח מעל הבורקסים ביצה ונפזר שומשום עכשיו 2 טיפים חשובים מאוד טיפ ראשוןלחמם את התנור על הטמפ הכי גבוהה שיש!!!! טיפ שנילהדק את הקצוות של המשולש עם מים/ביצה שלא ינזל לנו בצדדים ולהכניס את הבורקס, כן כן על 200 מעלות עד שהם שחומים ויפים תקשיבו יוצא נדיר בהבטחה!!!שימו מעל טחינה וחריף אני גם פינקתי את עצמי בסלט כרוב במיונז שאמא שלי עושה! מי שרוצה מתכון שיגיד אני!!! אחלה מתכון לשבת בבוקר יצאו לי 6 סמבוסקים (ערכים לסמבסוק) 180 קלוריות 6 שומן 16 פחמימה 15 חלבון #דפיאורז #ricepaper #ללאגלוטן #glutenfree #סמבוסק #עםישראלחי #ביחד_ננצח ♬ Fire for You (Sped Up) - Cannons

סופ דאמפילנג

אם לא שמעתם או ראיתם את המילה הזאת לאחרונה, סביר להניח שאתם מעל גיל 30. הכיסונים המאודים שממולאים בבשר ומרק, השתלטו לגמרי על הטיקטוק והם לא עושים סימני דעיכה. אין מה להתעכב על הגרסה הקנויה והמוכנה שמכניסים למיקרוגל, אבל כדאי לדבר על הבלוגרים שהרימו את הכפפה והכינו את המנה הלא פשוטה לגמרי מאפס, כי זה נראה טעים ברמות.

@foodandtravelwithhols Soup dumpling recipe at home! After a couple of attempts I figured out an easier way to make one of my favourite dishes - Xiao long bao, soup dumplings!! This faster method still tastes so good and is better for beginners (if you’re making these be sure to start the day before to allow the jelly time to set) INGREDIENTS Soup jelly - 500ml chicken stock - 1 tbsp light soy sauce - 1 tbsp dark soy sauce - 1 tsp sesame oil - 1 tbsp shoaxing cooking wine - 1 tsp salt - 1 tsp white pepper - 1 tsp Chinese 5 spice - Bloomed gelatine (100ml water with 1, 12g sachet of gelatine) sprinkle the gelatine onto the water a little at a time until sachet is finished and let sit for 10 mins until bloomed Dumpling filling - 500g pork mince - 5 spring onions - 30g chives - 1 inch grated ginger - 2 cloves garlic - 1 tbsp light soy - 1 tbsp dark soy - 1 tbsp rice wine vinegar - 1 tsp salt - 1 tsp sesame oil - 1 pack dumpling wrappers METHOD Soup - In a pan add all of the soup ingredients apart from the bloomed gelatine, bring to the boil - Reduce to a simmer then add in the bloomed gelatine and stir until dissolved - Pour the mixture into a tub and place in the fridge overnight Dumpling filling - Mix all of the prepared dumpling ingredients together in a bowl - Remove the soup jelly from the fridge and chop it into small pieces before adding into the mix and stirring well - Add a tbsp of filling to a dumpling wrapper and wet the edges, bring each side in pinching together until a pleated dumpling is formed - Fill up a pan half way with water and add a steamer (you can pan fry and steam in a pan if you don’t have a steamer) - Add the dumplings to the steamer, put the lid on and steam for 8 minutes - Remove and serve with optional toppings / garnishes - ENJOY!! #recipe #soupdumplings #easyrecipe #recipesoftiktok #dumplings #recipesforyou ♬ yeah - <3