קארה סווישר היא עיתונאית הטכנולוגיה המשפיעה בעולם. היא מסקרת את סיליקון ואלי כבר עשרות שנים ותמיד במבט מפוכח, ללא עיניים מצועפת - מראיינת את השמות הגדולים (מארק צוקרברג, אלון מאסק, ביל גייטס - וזו רשימה חלקית), לא עושה להם חיים קלים ולמרות זאת הם מתייצבים אצלה.

בשיחה איתי ועם ג'ונתן פרידלנד בפודקאסט UNHOLY היא מתייחסת לענקיות הטכנולוגיה ולעובדה שאין עליהן כמעט פיקוח: "כל תעשייה אחרת מרוסנת בשורה של דרכים - מיסוי, רגולציה, ואפשר גם לתבוע. עם זאת, לחברות הטכנולוגיה יש חסינות".

סווישר מתייחסת לחסינות שהחוק האמריקני מעניק לפלטפורמות אינטרנט מתביעות משפטיות על התוכן שמפורסם בהן ואומרת: "יש לפייסבוק מנכ"ל שלא ניתן לפטר אותו ולא ניתן לתבוע אותו – חייבות להיות השלכות למעשים של החברות האלה".

קארה סווישר (צילום: ap)
קארה סווישר | צילום: ap

"חברות הטכנולוגיה עושות את החיים שלנו לנוחים", קובעת סווישר. "אם אני רק חושבת על כך שאני רוצה כריך - הגיע לדלת שלי משלוח של מיונז. לאנשים קשה לעשות משהו נגד זה כי זה חינם ובא בקלות. אני אומרת – מה אתם מקבלים בתמורה? נכון, יש מפות חינם ושליחויות מהירות אבל החברות מקבלות את כל השאר - כל הכסף, כל השליטה, כל המידע עליכם. אתם בסדר עם העסקה הזאת?".

מארק צוקרברג, ג'ף בזוס, טים קוק, סונדאר (צילום: AP)
"מה הם מקבלים בתמורה?", ראשי ענקיות הטכנולוגיה | צילום: AP

סווישר מתייחסת גם להצלחת ההיי-טק הישראלי והמספר החריג של חדי קרן בישראל – חברות היי-טק שהשווי שלהן למעלה ממיליארד דולר: "ישראל מאוד מעניינת. הרבה מהטכנולוגיה מגיעה מהצבא, משקיעים אמריקנים מבינים שזו אדמה פוריה – יש המון כסף פנוי וקל לגייס אותו". היא מוסיפה: "חברות היי-טק בעולם שילשו את השווי שלהן בתקופת הקורונה, אך והן לא שילשו את רוח היזמות באותה מידה".