mako
פרסומת

החשוד בפגע וברח התקבל בבלונים ושטיח אדום – המגיבים רתחו

"ברוך מתיר אסורים": נתנאל סנדרוסי שהואשם בהפקרת נער בן 11 בירושלים שוחרר למעצר בית ופירסם פוסט באינסטגרם שהצליח להרתיח את הגולשים. הם לא נשארו אדישים והגיבו בהתאם

ינון בן שושן
ינון בן שושן
NEXTER
פורסם:
נתנאל סנדרוסי
צילום: מתוך האינסטגרם של נתנאל סנדרוסי
הקישור הועתק

אתמול שוחרר למעצר בית נתנאל סנדרוסי בן ה-23 ממגדל העמק, שהואשם בהפקרת חיים בנימין ביגלאייזן בן ה-11 בחודש אפריל בתאונת הפגע וברח בשכונת רמות בירושלים. הבוקר (חמישי) הוא פירסם בחשבון האינסטגרם האישי שלו את קבלת הפנים שחיכתה לו בביתו. לצד התמונה כתב "ברוך מתיר אסורים".

גולשים שראו את הפוסט רתחו - והגיבו בהתאם. "תוריד את הראש. הרגת ילד וברחת. השטיח האדם הזה זה הדם שלו", נכתב. אדם אחר הוסיף: "אם המשפחה שלך עושה לך כזאת קבלת פנים חגיגית אני לא בא אליך בטענות, פשוט רואים מאיפה קיבלת כזה חינוך חרא".

מגיב אחר התייחס לכותרת שבחר לסנדרוסי, וכתב "איזה מתיר אסורים איזה... נתת לילד למות". אחת אחרת הוסיפה "זו הבעיה של הדור הזה, עושים מעשים מבישים ואז מתגאים ומתהדרים בבורא עולם ובכיפה על הראש". שעות לאחר שהוצף חשבונו של סנדרוסי בתגובות זועמות הוא חסם אותו.

פרסומת

התאונה התרחשה ב-21 באפריל ובמשך חמישה ימים חיפשה המשטרה אחר סנדרוסי ואף פרסמה את תמונתו.  לאחר אירוע הדריסה נקבע מותו של בנימין ביגלאייזן בבית החולים שנפצע אנושות, ובתום מצוד של שבוע לבסוף הוא הסגיר את עצמו יחד עם מאיר גמליאל שנסע איתו ברכב.

האישום הסופי כולל שלושה סעיפים בסך הכל: הפקרה אחרי פגיעה נגד סנדורסי, וחובת נוסע להתקשר לגופי ההצלה ונהיגה במהירות מעל המותר נגד גמליאל.