mako
פרסומת

תו השנייה: המשחק הגאוני שאתם חייבים לנסות בממ"ד

בזמן שכולנו מוצאים את עצמנו שוב ושוב מודאגים בממ"ד, אסף בנדור החליט לנצל את הבינה המלאכותית כדי לעזור לנו לנצל את הדקות הארוכות של האזעקות למשהו קצת יותר כייפי. תוך סוף שבוע אחד הוא יצר בעזרת AI את SecondGuess – משחק זיהוי שירים ממכר שהפך ללהיט המקלטים הרשמי של אלפי ישראלים

מיכל דובינסקי
mako
פורסם: | עודכן:
אסף בנדור, תו השנייה
אסף בנדור, תו השנייה | צילום: פרטי
הקישור הועתק

מי שגדל בישראל בשנות השמונים בטח זוכר את המשחק האהוב "תו השעה", שהדביק את כל המדינה לרדיו, בניסיון לזהות שירים על סמך קטע קצרצר מתוכם. בהמשך, קיבלנו גרסה אחרת של אותו משחק בתכנית "לא נפסיק לשיר", עם מיטלמן האגדי שסיפק לנו רק תו אחד בכל פעם, ובשנים האחרונות כבש את השולחנות גם משחק הקופסה Hitster, שבו צריך לנחש את השנה שבה השירים יצאו. בקיצור, מתברר שזיהוי שירים הוא משהו שישראלים אוהבים במיוחד, לכן לא מפתיע שהזמן הממושך שאנחנו מבלים במקלטים הביא איתו את הגלגול האחרון של המשחק – הפעם בגרסת סלולר, שכבר הספיקה לסחוף אלפי שחקנים בשבועות האחרונים.

המשחק החדש, SecondGuess – או "תו השנייה" בעברית, כמחווה למשחק הנוסטלגי מפעם, מזמין אתכם לזהות שירים על סמך האזנה לקטע של שנייה אחת מתוכם. לא זיהיתם? תקבלו עוד ועוד קטעים עד עשר שניות, כאשר הניקוד יורד עם כל רמז נוסף. במשחק אפשר לשחק לבד, בקבוצה, ואפילו בקרב אונליין מול חברים בזמן אמת, וגם לבחור מבין יותר משלושים קטגוריות שונות, בהן סגנונות מוזיקה, עשורים ואפילו אמנים שונים – בעברית, אנגלית או שתיהן ביחד. המשחק החינמי מגיע בגרסת ווב שמותאמת לנייד ולדסקטופ, כך שאין צורך להוריד אותו לטלפון.

מאחורי המשחק החדש עומד אסף בנדור משוהם, מנהל פרויקטים במוסד רפואי גדול ומפתח הקורס "בינה בחיים" ללימוד בינה מלאכותית למבוגרים. בתור ילד, הוא מספר בשיחה עם mako, הוא נהג להאזין ל"תו השעה" באופן קבוע. "מאז, כל פעם כשמתחיל שיר ברדיו אני מנסה לנחש איזה שיר זה, ואני יודע שאני לא היחיד", הוא מחייך, "אני יוצר כל מיני פיתוחים שעוזרים לי לקדם את עסק ה-AI שלי, אז כשהתחילה המלחמה ומצאתי את עצמי מבלה כמה פעמים ביום בממ"ד עם המשפחה או לבד, התחלתי לחשוב על פיתוח משחק ממ"ד עם AI. אני מאוד אוהב מוזיקה, וטריוויה של שירים היא הדבר שהכי מצליח לגרום לאנשים לשחק ביחד – וגם ככה כולם נכנסים לממ"ד עם הטלפון. אז ניסיתי לחשוב על רעיון לגרסה דיגיטלית שאפשר לשחק בה בכל מקום, גם לבד וגם בקבוצה".

את המשחק החדש הוא פיתח בעזרת קלוד קוד (Claude Code) תוך סוף שבוע אחד. "התחלתי בשיחה עם קלוד – תכנון הרעיון, הגדרת מנגנון הניקוד, המשחק הקבוצתי. שם גם קבענו יחד את שם המשחק", הוא מתאר, "לאחר מכן העברתי את מסמך התכנון ל-Claude Code, ושם בניתי את המשחק מאפס. אני לא מתכנת, אז הכל נעשה עם AI לאורך כל הדרך – מהרעיון הראשוני ועד לגרסה פעילה ותוספות שאני מוסיף מדי פעם". בנדור לא חושף מאיפה השירים עצמם נשאבים, אבל מבטיח שהכל נעשה באופן חוקי.

פרסומת

"משהו שיעזור לך להירגע"

בנדור רק חיפש דרך להעביר את הזמן עם המשפחה בממ"ד, אבל לאחר שפרסם את המשחק החדש שבנה ברשתות החברתיות, הופתע לגלות שעוד הרבה מאוד אנשים בישראל היו צמאים לאותו הדבר בדיוק. עד היום כבר הספיקו לשחק ב-SecondGuess אלפי אנשים בישראל – וגם בעוד 25 מדינות אחרות. "מראש בניתי את המשחק בעברית ובאנגלית, אבל לא חשבתי שהוא יגיע לארצות אחרות כל כך מהר, בטח בלי פרסום בכלל", הוא אומר.

זמן המשחק הממוצע ב-SecondGuess עומד, עם או בלי קשר לזמן השהייה במרחב המוגן, על 9.4 דקות. "הזמן הזה בממ"ד הוא בדיוק המצב שבו אתה צריך משהו שיעזור לך להירגע, לא לחשוב על הטילים, ומשחק שכולם יכולים לשחק ביחד בטלפון הוא מושלם לזה", הוא אומר.

בנדור מספר שמאז פרסום המשחק הוא לא מפסיק לקבל תגובות חמות – וגם לא מעט בקשות מהקהל. "אנשים מבקשים ממני להכניס קטגוריות ספציפיות או תוספות למשחקיות – לוח תוצאות גלובלי, סטטיסטיקות אישיות – למשל מה הז'אנר החזק שלך, ואפשרות למארח לייבא רשימת שירים מוכנה", הוא מספר. עם זאת, הוא לא צופה שינויים משמעותיים בתצורה של המשחק: "לא בניתי את המשחק למטרות רווח, ואין בו פרסומות למרות שיכולתי להכניס, ולכן אני לא רואה כרגע סיבה להפוך את המשחק לאפליקציה, אלא אם תגיע הצעה שלא אוכל לסרב לה", הוא אומר.

פרסומת

בינתיים, בנדור ממשיך לשחק עם המשפחה כמעט בכל ביקור בממ"ד, וכבר חושב על המשחק הבא: "אם האזעקה לא באמצע הלילה כשכולם גמורים מעייפות, אנחנו תמיד משחקים", הוא מספר, "הילדים שלי קורעים אותי דווקא בקטגוריית שירי שנות השמונים. מביך, אבל זה בדיוק מה שדמיינתי כשפיתחתי את המשחק. כבר קיבלתי רעיונות לעוד משחקים והם יגיעו בהמשך, בתקווה שהמלחמה תסתיים קודם".